Vyšší ligy

Ondřej Hubálek: Pokaždé chci odcházet ze hřiště s pocitem, že jsem do toho dal maximum

Letohrad je zatím v letošním ročníku Extraligy stoprocentní. V dosavadních dvou utkáních vyzrál nejdříve na nováčka z Prachatic, následně si poradil také v ostře sledovaném zápase v Hradci Králové. Ondřej Hubálek v druhém z těchto zmiňovaných duelů rozhodl o výhře svého týmu dvěma brankami.

Myslím si, že jediným pozitivem byl zisk 3 bodů

V prvním letošním extraligovém utkání jste na domácím hřišti porazili nováčka soutěže HBC Prachatice 4:1. Jak na toto utkání vzpomínáš?

Myslím si, že jediným pozitivem byl zisk 3 bodů. Vůbec jsme nedodržovali smluvenou taktiku. Dělali jsme časté chyby jak v obraně, tak i útoku. Oprávněně po zápase znělo z úst trenérů, že jsme utrpěli výhru. Je stále na čem pracovat a do dalších zápasů máme hodně co zlepšovat. Silnější extraligové tým by naše chyby potrestaly a my si mohli nechat o vítězství jenom zdát.

Následovalo pro vás další vítězství. V Hradci Králové jste vybojovali vítězství 4:3. hodnocení tohoto duelu?

V tomto zápase to byl z naší strany diametrálně odlišný výkon. Soupeře jsme po většinu zápasu přehrávali, a i po nepodařené 1. třetině jsme si byli jisti, že máme na to, abychom tento zápas dotáhnli do vítězného konce. Snažili jsme se střílet ze všech pozic, což nám přineslo kýžené ovoce. V druhé třetině jsme střeleckou smůlu prolomili a hradeckým hokejbalistům dopřáli nepříjemně studenou sprchu. Lépe jsme zvládli vypjatý konec 3. třetiny a došli si pro velmi cenné vítězství. Prolomená šňůra tří proher s Hradcem a vyhrané derby tomu všemu dodalo sladkou tečku na konec.

Ty jsi toto utkání prakticky rozhodl. Vstřelil jsi dvě branky svého týmu. Tu druhou dokonce rozhodující necelou minutu a půl před koncem 3. třetiny. Co na to říkáš?

V porovnání se zápasem s Prachaticemi jsem se cítil mnohem lépe. Se svým výkonem jsem byl spokojen a třešničkou na dortu mi byly 2 góly. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k zisku tří velmi důležitých bodů. Doufám, že budu podobně platný i v následujících utkáních.

Každý rok se chceme posouvat

Ze dvou utkání máte plný počet šesti bodů. Vypadá to tedy, že letos máte namířeno vysoko. Je to tak?

S tímto tvrzením mohu jenom souhlasit. Každý rok se chceme posouvat. Cílem poslední sezóny bylo udělat play off. To se nám podařilo, a dokonce jsme nebyli daleko od postupu do finálové čtyřky. Letošní ambice jsou tedy pochopitelně zase o něco vyšší. Chtěli bychom si vybojovat do vyřazovací části co nejvýhodnější pozici, což pro nás znamená umístit se do 4. místa a začínat play off na domácí půdě s obrovskou podporou místních fanoušků v zádech.

V čem myslíš, že je největší síla vašeho týmu?

Dle mého názoru je to hodně o partě a soudržnosti týmu. Další zbraní je zajisté i naše rychlost a kondice, na které je postavená celá letní příprava. V neposlední řadě je to i výborný tandem gólmanů. Novas (Michal Novák) i Stery (Lukáš Sterenčák) nás dokážou v rozhodujících chvílích zápasu podržet a dodat nám potřebnou jistotu.

Jaké jsou tvé osobní cíle na nadcházející sezónu?

Chci na sobě nadále pracovat a být užitečný pro tým. Nepotřebuji nutně každý zápas skórovat. Chci pokaždé odcházet ze hřiště s pocitem, že jsem do toho dal maximum a pomohl k vítězství. Mé tajné přání je na konci sezóny slavit s medailí na krku. To by pro nás pro všechny moc znamenalo.