Mládež

Vít Vohralík: Po dvou kolech jsme na prvním místě, tak proč u toho nezůstat?

Juniorské extralize divize Východ vládne po dvou kolech tým z Heřmanova Městce. Ten má za sebou dva poněkud rozdílné zápasy. V tom prvním porazil vysoko Hodonín, ve druhém si poradil také na hřišti Svítkova. Jak hodnotí prozatimní počínání Ježků nejproduktivnější hráč týmu Vít Vohralík?

Popravdě jsem nečekal, že budeme na prvním místě

Po úvodních dvou utkáních Extraligy juniorů patří Ježkům první místo v tabulce. Čekal jsi, že na tom budete po dvou zápasech takhle dobře?

Popravdě jsem nečekal, že budeme na prvním místě. Jsou ale teprve odehrány dva zápasy, takže z toho zatím nelze vyvozovat žádné závěry.

Nejdříve jste porazili Hodonín vysoko 13:0. Jak na toto utkání vzpomínáš?

Na tenhle zápas jsem se hodně těšil, protože to bylo první utkání sezóny. Proti Hodonínu jsem nikdy dříve nehrál, takže jsem vůbec nevěděl, co očekávat. Po pár padlých gólech si troufnu říct, že byla výhra jasná, a tak jsem si zápas jen nadále užíval. Na druhou stranu mám ale raději vyrovnanější zápasy, neboť takové nás více prověří.

Následně jste si poradili i se Svítkovem na jeho hřišti poměrem 8:5. Jak hodnotíš tento zápas?

S výkonem moc spokojený nejsem. Myslím si, že jsme měli na to vyhrát i o více gólů a tolik se netrápit. Každopádně bych to ale uzavřel tak, že jsme získali 3 body, což je cílem každého zápasu, a proto jsem víceméně spokojen.

Jak se Ježkům a Vítu Vohralíkovi povede v letošní sezóně? Zdroj fotky: HBC Svítkov Stars Pardubice.

Jsme rád, že se mi povedlo nějaké body nasbírat

V čem byly oba tyto zápasy jiné?

Hodonín jsme téměř po celý zápas do ničeho nepustili a plně jsme kontrolovali hru. Se Svítkovem jsme po dvou třetinách jednoznačně vedli, i když náš výkon nebyl optimální. Ve třetí třetině Svítkov ukázal své kvality a dokázal nás slušně potrápit. Byl všude rychlejší a důraznější. Řekl bych, že důraz a nasazení Hodonína byl srovnatelný se Svítkovem, avšak Stars má technicky kvalitněji vybavené hráče, a proto byl tento zápas složitější.

Ty jsi v obou dosavadních duelech tvého týmu bodově zářil. Máš na svém kontě 6 kanadských bodů (4+2). Co na to říkáš? Máš tedy načasovanou formu dobře?

Jsme rád, že se mi povedlo nějaké body nasbírat a doufám, že budu kanadské body sbírat i dále. Vzhledem k tomu, že jsme vstřelili 21 gólů, tak si nemyslím, že jde o nějaký velký úspěch.

Jaké jsou letos ambice Heřmanova Městce v Extralize juniorů?

Jako každý rok bude našim cílem umístit se co nejlépe a celou sezónu si užít. Věřím v to, že letos se nám podaří umístit se lépe než minulou sezónu. Nyní jsme na prvním místě, tak proč u toho nezůstat.