Liga starších žáků

Ke třem gólům přidal i tři asistence. „Určitě to není jen o mně, ale o celém týmu,“ říká skromně Maxim Fišer

Útočník letohradského týmu v prvním kole Ligy starších žáků zářil. Řeč je o Maximu Fišerovi, který byl u všech šesti gólů svého týmu proti Svítkovu a řídil tak vítězství Letohradu. Jak hodnotí úvodní vystoupení svého týmu letohradský kanonýr a co říká na svoji produktivitu?

Ve spolupráci s Petrem Schwachem se nám podařilo vstřelit pár rychlých branek.

V prvním utkání letošního ročníku Ligy starších žáků (Čechy Východ) jste ve Svítkově porazili svého rivala 6:5. Jak na toto utkání vzpomínáš?

Tento zápas byl už od samého začátku vyrovnaný. Nám se již ve 4. minutě zranil jediný brankář, kterého jsme měli. Do branky tak musel hráč z pole. Museli jsme být o to důslednější. Ve spolupráci s Petrem Schwachem se nám podařilo vstřelit pár rychlých branek. Pak jsme ale polevili a Svítkov začal srovnávat krok. Ke konci utkání jsme naštěstí skóre dokázali udržet v náš prospěch a dotáhli tak zápas do vítězného konce.

Očekával jsi, že to bude takto vyrovnaný zápas?

Neočekával. Naše bilance se Svítkovem nebyla v posledních zápasech dobrá. O to jsem šťastnější, že jsme utkání zvládli vyhrát a je jedno, že pouze těsným rozdílem.

Max Fišer pomohl letohradským starším žákům k těsné výhře na Svítkovem. Zdroj fotky: HBC Pardubice.

Určitě to není jen o mně

Tobě se tento duel povedl. Vstřelil jsi hattrick a k tomu jsi přidal 3 asistence. Byl jsi tedy u všech gólů svého týmu! Máš tedy dobře načasovanou formu?

Určitě to není jen o mně. Je to o celém našem týmu. Jsem rád, že jsem se gólově prosadil a k tomu jsem přidal i nějaké asistence.

Jaké jsou ambice Letohradu v letošní sezóně?

Upřímně asi budeme rádi, když postoupíme do další fáze Ligy starších žáků. Bohužel máme problémy s počtem hráčů v týmu. Uvidíme, jak to všechno dopadne.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Ježci Heřmanův...
15 122:19 42
2.
HBC Pardubice -...
14 143:21 39
3.
HBC Hradec...
15 92:22 30
4.
HBC Svítkov Stars...
15 94:36 25
5.
SK Hokejbal Letohrad
15 89:72 25
6.
HBC Pardubice -...
16 58:84 18
7.
TJ Sršni Svitavy
14 61:69 16
8.
TJ Lokomotiva...
15 23:189 3
9.
HC Jestřábi...
15 25:195 3