2. liga

Daniel Fiedler: Vždycky chci vyhrát celou soutěž. Letos by to mohlo být reálné

2. Liga se rozjíždí. V prvním kole proti sobě svedla dva ambiciózní celky z Hradce Králové B a Prachovic. Lépe souboj vyzněl pro prvně jmenované. V čem vidí největší sílu hradecké rezervy Daniel Fiedler? Nejen o tom se rozpovídal v rozhovoru pro regionální web.

Musím pochopitelně poděkovat spoluhráčům, protože s bratry Černými se nám hrálo dobře

V prvním utkání nové sezóny 2. Ligy Čechy Východ si Hradec Králové B poradil s Prachovicemi poměrem 7:3. Jak vzpomínáš na toto utkání po týmové stránce?

Zápas byl na začátku vyrovnaný a soupeř nás svojí hrou zpočátku zaskočil. Vytvořil si nějaké šance, ale přesto se nám podařilo ujmout vedení 1:0. Zbylý průběh první a druhé části zápasu byla hra spíše v naší režii. Vytvářeli jsme si dostatek šancí, ale po dvou chybách v obranném pásmu jsme inkasovali 2 góly. Poté jsme se vrátili do hry gólem z přesilovky a těsně před koncem druhé části jsme vrátili vedení na naši stranu. Dostali jsme sice ještě gól na 3:3, ale už jsme měli hru pod kontrolou a věděli jsme, že góly přijdou a vyhrajeme. Třetí část už byla gólovou smrští, kterou jsme potvrdili herní převahou.

Ty jsi v tomto duelu vstřelil dva góly. Máš tedy střeleckou formu na nadcházející sezónu vyladěnou dobře?

To doufám (směje se). Musím pochopitelně poděkovat spoluhráčům, protože s bratry Černými se nám hrálo dobře. Měli jsme každé střídaní jednu až dvě velké šance, a nakonec z nich vytěžili 5 gólů. Zejména můj druhý gól v zápase byl alá „tic-tac-toe“, kdy jsem trefil už jenom prázdnou branku. Tuhle spolupráci si samozřejmě vychvaluji.

V čem vidíš hlavní sílu vašeho týmu?

Hodně jsme tým oproti loňským létům omladili. Vhodně nás doplnili kluci z juniorky, kteří odehráli parádní zápas. Zároveň máme v týmu zkušené borce v obraně, které to vše jistí. Proto si také myslím, že naše velká výhoda bude právě v dravosti, ale taky šikovnosti a přímočarosti, bezpečně zajištěné obranou.

Dosáhne Daniel Fiedler na úspěch s hradeckou rezervou? Zdroj fotky: HBC Hradec Králové 1988.

Pochopitelně tím primárním cílem naší rezervy je dostat právě kluky z juniorky mezi chlapy

Jaké jsou vůbec ambice rezervy Hradce Králové do této sezóny ve 2. Lize?

Tak ambice já osobně mám vždycky nejvyšší. Vždycky chci vyhrát celou soutěž. Jelikož by tým mohl být velmi dobrý, plus vhodně doplněn o kluky z A týmu, mohlo by to být i velmi reálné. Pochopitelně tím primárním cílem naší rezervy je dostat právě kluky z juniorky mezi chlapy, aby ten přechod pro ně byl jednodušší. Zároveň by naše rezerva mohla fungovat jako nadstandartní herní praxe pro kluky z A týmu, kteří v extralize odehrají kolem 20 zápasů za rok, což není moc. Proto potom chodí hrát za rezervu, kde tu herní praxi pilují, případně bojují o triko v A týmu.

Který z týmů, podle tebe, bude v letošním ročníku „tvrdit muziku“? Kdo je černý kůň 2. Ligy?

Tak samozřejmě to budeme my. Nejsme žádné pusinky (směje se), takže chceme hrát důrazně a bojovně. Zkrátka to, co vždycky symbolizovalo Hradec. Když k tomu přidáte šikovnost, kterou na rozdíl od minulých let v týmu vidím, schopnost dávat góly, tak můžeme být velmi těžký soupeř. Tím zároveň navážu na černého koně soutěže, kterým si myslím bude právě Hradec Králové. Také bych tipoval Prachovice. Odehráli proti nám velmi dobrý zápas a jejich hra měla dobrou úroveň, čemuž výsledek ani neodpovídá a je pro ně krutý.

V příštím kole zavítáte na hřiště Chlumce nad Cidlinou? Co od utkání očekáváš a s čím do toho půjdete?

Chlumec je každoročně těžký soupeř, který mimo jiné hraje na asfaltu, což je pro nás menší komplikace. Není to ale nic, s čím bychom si neporadili. Do Chlumce jedeme vyhrát v dobré sestavě, možná doplněné o hráče z Áčka. Loni jsme zde vyhráli, pro nás v úžasném zápase v 8 lidech, takže i teď jedeme do Chlumce pro 3 body.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12