Mládež

Naše síla bude v dravosti a týmovosti, říká odhodlaně Lukáš Černý

Pomalu se rozjíždí také Extraliga juniorů. Královehradecký tým se bude chtít v letošní sezoně poprat o nejvyšší příčky. Po dvou utkáních patří tomuto východočeskému celku druhé místo v tabulce, když zatím vyhrál obě dosavadní klání. Jak hodnotí začátek sezóny útočník Hradce Králové Lukáš Černý?

Věřím, že postupem času ukážeme, že patříme mezi elitní týmy Extraligy juniorů

Extraliga juniorů má za sebou letos dvě kola. Hradci Králové patří v tabulce zatím druhá příčka za dvě výhry o jediný gól. Jak jsi zatím spokojený s počínáním svého týmu?

Myslím si, že máme na víc. Zatím jsem odehrál jen jediné utkání, a to proti Hodonínu, kde jsme nepředvedli úplně nejlepší výkon. Věřím, že postupem času ukážeme, že patříme mezi elitní týmy Extraligy juniorů.

Pojďme postupně. V prvním zápase sezóny vyhráli hradečtí v Brně poměrem 4:3. Ty jsi do utkání nezasáhl. Co si myslíš o výsledku svého týmu v tomto zápase?

Jak jsem říkal během první otázky, moje zatím jediné utkání bylo proti Hodonínu. V Brně jsem nebyl, jelikož jsem jel s naším A týmem do Ústí nad Labem. Ale podle toho, co jsem si psal s naším trenérem, byl z naší strany velký problém v koncovce. Také prý moji spoluhráči dělali příliš mnoho zbytečných a školáckých chyb.

O týden později jste hráli na domácí půdě s Hodonínem. Zvítězili jste nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 1:0. Jak vzpomínáš na tento duel? Čekal jsi, že to bude takto vyrovnané?

Upřímně jsem čekal, že zápas nabídne střelecky o něco atraktivnější podívanou, než jaká z toho nakonec byla. Všichni jsme viděli soupeřův výsledek z minulého kola a myslím si, že jsme soupeře podcenili, čemuž jsme chtěli předejít. Musím smeknout před bojovností, kterou Hodonín předvedl. Ukázal nám, že výsledek z 1. kola byl jenom náhoda a zápasy s nimi nebude nic jednoduchého.

Lukáš Černý (vpravo) oblékl i reprezentační dres. Teď se snaží prorazit do hradeckého A týmu. Zdroj fotky: Archiv Lukáše Černého.

Poslouchá se to hezky, o tom žádná, ale hokejbal je kolektivní sport

Ty jsi v zápase s Hodonínem byl jediným střelcem utkání. Jaký je to pocit, rozhodnout zápas?

Poslouchá se to hezky, o tom žádná, ale hokejbal je kolektivní sport a utkání jsem nerozhodl jenom já. Stojím si ale za tím, že z tohoto utkání jsme měli vytěžit více.

V čem tě Hodonín překvapil?

Pokud bych měl vybrat jednu věc, kterou nás Hodonín zaskočil nejvíce, byla by to asi bojovnost. Naopak u nás chyběla dravost, kterou se chceme prezentovat.

V čem vidíš hlavní sílu týmu Hradce Králové?

Naše síla bude v dravosti a týmovosti, jelikož se dokážeme v těžkých zápasech semknout a držet za jeden provaz.

S čím bys byl v této sezóně spokojený po týmové stránce?

Ambice jsou jasné, probojovat se do play off. Myslím si, že by nikdo z realizačního týmu, ani já sám, nebyl spokojený s koncem sezóny bez bojů v play-off.

Jaké jsou tvé osobní cíle na tuto sezónu?

Moje osobní cíle pro tuhle sezónu jsou také jednoznačné. S juniorkou se probojovat do pla off, to samé spáchat s A týmem. Chci se také dostat do užší nominace na Mistrovství světa U20. Cíle to nejsou malé, ale věřím, že jsou dosažitelné.