Různé

Jak novou sezónu vidí předseda Svítkova Tomáš Pelcman?

Redakce HBC Svítkov Stars vyzpovídala svého předsedu klubu Tomáše Pelcmana. Na našem webu přinášíme rozhovor v nezměněné podobě.

Vážím si velice všech hráčů a trenérů, kteří se po covidových pauzách vrátili zpět hokejbalu

Tomáši, pojďme se nejprve zastavit u minulé sezóny, která se stala nejúspěšnější v dějinách klubu. Většina našich kategorii dominovala a byla po celý rok vidět. Ženy získali svou první bronzovou medaili v historii, starší žáci dokonali zlatý hattrick a hlavně úspěch nejcennější, když muži dokázali postoupit do extraligy mužů Jak bys zhodnotil tuto snovou sezónu?

V první řadě jsem velmi rád, že se uplynulá sezona dohrála do posledního kola bez jakýchkoliv omezení. Vážím si velice všech hráčů a trenérů, kteří se po covidových pauzách vrátili zpět hokejbalu. V klubu se nám povedlo navázat na úspěchy mládežnických kategoriích, a navíc přidat úspěch i seniorských kategoriích. Tyto úspěchy jsou výsledkem práce mnoha lidí a já jim za to moc děkuji. Věřím, že v tomto trendu budeme nadále pokračovat, a společně s trenéry a hráči zažijeme hodně radostných chvil.

Extraliga se bude hrát ve Svítkově po 25 letech a splní se sen mnoha generací. Jsme jako klub na ni připraveni? Připravují se nějaké změny s tím spojené?

Nadcházející sezóna bude velkým zážitkem pro hráče fanoušky našeho klubu, kteří na tuto sezonu čekali opravdu dlouho. Extraliga bude pro náš klub nejen sportovní výzvou. Musíme si poradit i s organizačními i technickými změnami. Nakonec věřím, že vše zvládneme, a na konci sezóny budeme spokojeni s jejím výsledkem.

Chystají se nějaké novinky v areálu před startem soutěže? Případně na co se mohou hráči, rodiče, funkcionáři těšit?

Pro tuto sezónu bude asi největší změnou instalace nové časomíry. Další změny budou chystány postupem času.

Má klub v dlouhodobém horizontu nějaké větší investiční plány?

V dlouhodobém horizontu určitě chceme investici modernizovat areál našeho klubu, a to především výměnou střídaček, výstavbou nových trestných lavic s tribunami a v neposlední řadě modernizace zázemí pro občerstvení hostů. Ovšem vše záleží na finančním zajištění těchto projektů.

V dnešní době není lehké sehnat peníze na amatérský sport. Jak moc si vážíš podpory našich sponzorů? Zaznamenal si zvýšený sponzorský zájem v souvislosti s jarními výsledky klubu?

Bez podpory sponzorů by to nešlo. Vážíme si každého partnera. Prozatím zvýšený zájem neregistrujeme. O to více děkuji všem současným sponzorům, kteří s námi zůstávají i pro další sezóny. Zároveň budeme nesmírně rádi pokud by se další partnery připojili a společně jsme našli cestu ke spolupráci.

Momentálně budeme spouštět klubový informační systém

Zvládne klub současnou těžkou ekonomickou dobu, kdy letí nahoru ceny energii a vlastně všeho s fungováním klubu spojené. Bude si muset klub utáhnout opasek?

Uvidíme, jak bude probíhat letošní sezona, na kterou jsme finančně snad dostatečně připraveni. S úsporami v klubu pracujeme již delší dobu, takže žádné dramatické utahování snad nehrozí. Ale doba je velmi rychle proměnlivá a v podstatě očekávat lze i nečekané. A to se pak velmi těžko cokoliv plánuje. Doufám, že my i ostatní sportovní kluby si s momentální situaci poradí a nebudou muset přerušit svou činnost.

Novinkou by mělo být spuštění vlastního klubového informačního systému. Mohl by si prozradit, k čemu všemu má sloužit a kde vidíš jeho přínos?

Ano, momentálně budeme spouštět klubový informační systém. Tento systém by měl usnadnit komunikaci mezi hráči, trenéry a rodiči. Věřím, že je to posun dopředu v této oblasti, a že tento krok bude přijat pozitivně a využíván v plné míře.

Klub opět do nové sezóny přihlásil všechny mládežnické kategorie a je to skvělá vizitka dlouhodobé práce s mládeží. Jaké se chystají náborové akce před startem nové sezóny?

Náborových akcích jsme opět aktivní. Absolvovali jsme tři dny na Sportovním parku v Pardubicích. V posledním srpnovém víkendu jsme prezentovali náš sport a club na akci loučení s prázdninami ve Svítkově. A první dva zářijové víkendy se budeme účastnit akcí Oslava 100 let SDH Opočínek a Benefičního festiválku ve Starých Čívicích. Všechny srdečně zveme na tyto akce.

Budou nějaké změny ve vedení a fungování klubu nebo vše zůstává při starém?

Co se týká fungování klubu tak stále hledáme nové trenéry k mládežnickým kategoriím a také nabízíme formou brigády činnost časoměřiče či pořadatele při domácích utkáních. Proto kdokoliv by se chtěl zapojit, ať se ozve na vedení klubu.

Tomáši, před lety si říkal, že extraliga mužů je sen, který by si chtěl ve Svítkově zažít. Co nyní dál, kam klub posunout?

Myslím si, že nyní to není o posouvání se dál, ale spíše o stabilizaci jak sportovní, tak personální či technickou. To znamená udržet sportovní výsledky, přivést nové činovníky do klubu, a jak jsem již zmínil, zmodernizovat technické zázemí v našem areálu.

Zdroj článku: HBC Svítkov Stars Pardubice.