2. liga

Pět jednoznačných výsledků přineslo druhé kolo druhé ligy

Marně byste hledali v přehledů výsledků nějaký vyrovnaný poměr ve skóre, nebo snad dokonce prodloužení. Uplynulý víkend přinesl gólovou smršť na regionální hřiště, nejméně padlo alespoň 8 golů.

Chlumec rozhodl ve druhé části

Chlumecké vrtačky si po minulém týdnu opět solidně zastříleli. Jejich ofenzívu okusila i desítka pirátů z Hradce Králové. Chlumec opět opanoval zejména druhou část, kdy třemi rychlými brankami rozsekl průběh utkání.

HbC Chlumec nad Cidlinou - HBC Hradec Králové 1988 B 6:3 (1:1,4:1,1:1)

KARTA ZÁPASU


Asfaltové hody podruhé neúspěšné pro Pardubice

Pardubické Céčko si hned z kraje sezóny odbylo oba asfaltové povrchy, které je mohly v sezóně potkat. Ale ani při druhém pokusu se jim moc nedařilo. Mohla za to ale spíš chatrná sestava než povrch samotný.

„Těžko se hodnotí zápas s Pardubicemi, kteří přijeli se sedmi hráči do pole. Byla to povinnost vyhrát tento zápas, kterou jsme splnili. Od začátku jsme tlačili soupeře a chtěli dát první branku, i když skóre utkání otevřeli Pardubice z breaku. Následně jsme rychle odpověděli čtyřmi góly během tří minut a bylo o zápase rozhodnuto už v první třetině. Mohli jsme si hlavně v tomto zápase vyzkoušet kombinaci v útočném pásmu a důraz do branky. Myslím si, že jsme mohli dát klidně 15 gólů, ale konečná fáze některým hráčům moc nevyšla. Pozitivum je, že jsme už dva zápasy bez vyloučení, hrajeme důrazně ale čistě.“ komentoval utkání za domácí Českou Třebovou Michal Válek.

„Těžký soupeř, neoblíbený povrch a vzdálenost z Pardubic. To jsou pravděpodobně důvody, proč přijíždíme vždy s malou skupinou hráčů. Ještě v sobotu dopoledne se nám hromadily omluvenky. Když vás v šatně sedí celkem 8, není to ideální. Ale, dokázali jsme vstřelit úvodní branku a i po zbytek zápasu jsme si vytvářeli slušné šance. V obraně mě kluci hodně pomáhali. Dost střel obětavě zablokovali. Až na jedno vyloučení jsme odehráli čistý zápas. Všichni makali, nikdo nic neodfláknul. Bohužel se svým výkonem už tak spokojen nejsem. Jinak si myslím, že ze zápasu si odnášíme hodně pozitivních věcí. Škoda, že jsme nedokázali přijet v lepším počtu. Možná bychom měli větší šance na první body do tabulky. I když si osobně myslím, že domácí v sobotu nehráli naplno.“ doplnil pak hostující brankář Jan Vondra.

TJ Lokomotiva Česká Třebová - HBC Pardubice C 9:3 (4:1,3:1,2:1)

KARTA ZÁPASU


Svitavy v dobrém rozpoložení povozily Ježky na kolotoči

Zdeněk Beneš (Svitavy): „I ve druhém domácím utkání sezóny, jsme výrazně přehráli soupeře, který dorazil do Svitav v dosti prořídlé sestavě. Celý zápas byl jednostranný a největší překážkou ke zvyšování skóre, byl skvěle chytající soupeřův brankář. Gólově se prosadili i další naši hráči a rozšířili tak počet střelců na 10.“

Lukáš Vajda (Ježci): „Hrstka odvážných vyrazila v sobotu večer na stadion, kde hřiště připomíná velikostí letiště. Přesto byla taktika jasná, udržet důstojnost a pokusit se o zázrak. Jenže Svitavští roztočili kolotoč ihned po první buly a vytvořili si pár slibných šanci. Ty však pochytal mladý kudrnáč Patrik Vašák. Výbornou práci hokejkou však jednou přehnal, díky němu putovala jedna z dam na trestnou. Soupeř nás točil a když už to vypadalo, že se ubráníme, náš nejlepší nahrávač Kamil Mlejnek marně hledal, komu by přihrál míček, až o něj sám přišel a byl z toho gól. Soupeř dále ostřeloval Ježčí bránu, ale hráz jménem Vašák držela naděje na dobrý výsledek. Naše útočné snažení po většinou končilo jen u myšlenky, a v pásmu soupeře jsme se objevili jen velmi zřídka. Svou chvíli slávy si mohla užít Lucie Bártová, ale míček z její hole skončil na domácím brankáři. Soupeř se postupem času dostával do stále většího gólového náskoku, až se výsledek zastavil na výsledku 8:0 pro domácí.“

TJ Sršni Svitavy - Ježci Heřmanův Městec B 8:0 (1:0,3:0,4:0)

KARTA ZÁPASU


Jeleni skočili do sezóny se vší parádou, Opatovice odjely s nulou

Jeleni začínali díky odloženému prvnímu kolu s Přeloučí a tento týden, a start do se sezóny se jim opravdu povedl.

„První utkání sezóny se nám vydařilo. Často jsme ale zbytečně přidržovali míček místo střely či rychlé nahrávky. Soupeř se pak dostával do protiútoků a přečíslení, ale Ondra Šolc zachytal perfektně. Po dlouhé pauze jsem se cítil na hřišti celkem dobře, ještě to chce ale nějaký čas pořádně potrénovat, abych dostal jistotu na hokejce. Dobře se mi hrálo s Filipem Červinkou, který naskočil do zápasu snad po 11 letech a na to, že tak dlouho netrénoval a nehrál jediný zápas, předvedl super výkon, také jsme spálili snad pět šancí, při kterých jsme se doslova vyděsili, protože jsme tohle už dlouho nezažili,“ mohl po zápase s úsměvem konstatovat útočník Letohradu Jaromír Protzner.

Zatím co Opatovický Filip Kopa, již tolik spokojený být nemohl: „Mrzí mě, že už máme za sebou dva zápasy a ještě jsme se nedokázali sejít v plném počtu. Další dlouhý výlet, další hromada omluvenek…11 lidí, které jsme dali dokupy byl pro nás takový malý zázrak. Nicméně už před zápasem jsme měli trochu obavy, jak bude zápas vypadat při pohledu na soupisku soupeře. Do zápasu jsme šli s velkým respektem a snahou betonovat co to jen půjde. Bohužel. Soupeř byl velice kvalitní a o zápase rozhodl už v první třetině. Postupem času se hra vyrovnala ale určitě to bylo i tím, že soupeř polevil. Výsledek vypadá znovu hrozně, ale kluky musím pochválit za bojovnost…nikdo nic nevypustil a rvali jsme se až do konce. Vyzdvihnout musím výkon gólmana Motyčky. Sice pustil 8 branek ale taky na něj letělo 55 střel. Asi si zachytal noo."

SK Hokejbal Letohrad B - HBC Opatovice nad Labem 8:0 (5:0,3:0,0:0)

KARTA ZÁPASU

Fotogalerie (Iva Janoušková)


Nerozehřátá Přelouč narazila na Prachovice a čtyřgólového Nováka

Přelouč čekal první zápas, a Prachovice měli po první kole touhu spravit si chuť a to se jim povedlo, a to zejména záslou mladíka Nováka, který přidal na svůj střelecký účet hned 4 čárky.

„To, že nás v Práchovicích nečeká nic jednoduchého, jsme věděli dopředu. Dobrý pohyb a přehled v našem obraném pásmu vedl k zaslouženému vedení domácích. Nemůžu říct, že bychom hráli nějak hrozně, ale když už jsme si vypracovali gólové situace, nedokázali jsme je využít, bez vstřelených branek nemůžeme vyhrávat.“ shrnul stručně zápas Michal Křemenák z Přelouče.

SK Prachovice - HC Jestřábi Přelouč 8:3 (2:0,1:1,5:2)

KARTA ZÁPASU


Tabulce po dvou kolech vévodí Sršni s chlumeckými vrtačkami, v závěsu s Českou Třebovou. Opačný pól tabulky zatím bez bodů obsadila Přelouč, ale pouze s jediným odehraným utkáním. Stejně tak bez bodů jsou Opatovice a Pardubice C.

TABULKA 2. LIGY


Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0