Vyšší ligy

Michal Macháček: Mám skvělé spoluhráče, kteří mi připravují šance

Extraligový Letohrad zatím v letošní sezóně válí! Ani v jednom ze třech duelů neodcházeli Jeleni jako poražení. V posledním zápase si vyšlápli dokonce na mistrovský Kert Park, který rozstříleli 7:4. Velký podíl na tom měl i Michal Macháček, který přispěl hattrickem a k tomu přidal ještě 3 asistence.

Měl jsem jisté obavy

Po úvodních třech kolech neztratil Letohrad ani jeden bod. Čekal jste, že se vám vstup do letošního ročníku Extraligy takto povede?

Abych řekl pravdu, tak jsem to nečekal. V prvním a ve druhém zápase jsem věděl, že musíme brát všechny tři body. Před zápasem s Kertem jsem sice týmu věřil, ale vím, jak moc kvalitním týmem Kert Park je a měl jsem jisté obavy.

Jak jste již zmínil, v posledním zápase jste si dokonce vyšlápli na mistrovský Kert. Jak na utkání vzpomínáte po týmové stránce?

Byl to super pocit na domácím hřišti a v takové přestřelce porazit Kert. Tým šlapal výborně jak dopředu, tak dozadu. Byli jsme až překvapivě produktivní a využívali přesilové hry, které hrály v tomto utkání důležitou roli. Výborně zachytal náš strážce svatyně Michal Novák a překvapení kola bylo na světě.

Vy jste v tomto zápase bodově zářil. Ke třem gólům jsi přidal ještě 3 gólové přihrávky. Co na to říkáte?

Říkám jen to, že je to fajn. Mám skvělé spoluhráče, kteří mi připravují šance. Já to pak musím už jen trefit.

Michal Macháček proti Kert Parku zářil. K hattricku přidal 3 asistence a další den za rezervu Letohradu nasázel další 3 branky. Zdroj fotky: SK Hokejbal Letohrad.

Doufám, že v tom budu v dalších kolech jenom pokračovat

Během minulého víkendu to ale nebyl Váš jediný hattrick. V neděli jste v dresu letohradské rezervy pomohl rozstřílet Opatovice a přispěl tak k výhře 8:0. Máte tedy střeleckou formu?

Ano, víkend jsem si velmi užil. Jsem rád, že mi to po delší době zase začalo pálit. Doufám, že v tom budu v dalších kolech jenom pokračovat.

Jak rozdílné bylo hrát v sobotu proti loňskému vítězi Extraligy a o den později proti Opatovicím?

Byl to ohromný rozdíl.

V čem vidíte největší rozdíly mezi 2. Ligou a nejlepší českou soutěží?

Největší rozdíl je určitě čas a prostor na hřišti. V Extralize nemá člověk skoro žádný, ve 2. Lize je ho naopak spoustu. Další změnu vidím v herních systémech. V Extralize má každý tým svůj herní systém, kterým se chce prezentovat a je to spíše o čekání na chybu soupeře.

Vraťme se k Extralize. Příští zápas odehrajete v Pardubicích. Co od tohoto duelu očekáváš?

V Pardubicích budeme určitě chtít navázat na naši sérii výher. Čekám rychlý a atletický zápas. Utkání podle mě nebude žádnou přestřelkou. Divácky to ale určitě bude velmi atraktivní duel.

Jaké jsou tvé osobní ambice v této sezóně?

S Letohradem chci určitě postoupit do play off a tam překvapit. Také bych se rád probojoval do reprezentace U23. V neposlední řadě bych si rád zahrál play off také za náš B tým, se kterým bychom mohli udělat nějaký větší úspěch.