2. liga

Pozvánka na víkend: kdo uzme během tohoto víkendu důležité bod?

První dvě kola přinesla gólové hody, které se nezaujatému fanouškovi hokejbalu musejí zamlouvat a bavit. V tomto kole nás čekají dvě derby, boj o špici tabulky, ale také boje o první body do tabulky.

SOBOTA: Tradičně v sobotu se můžeme těšit na 3 zápasy

Dva daleké výjezdy, dvě vysoké prohry. To je bilance Opatovic, na které si už jistě brousí zuby i jejich další soupeř. Opatovice se konečně ukáží na domácím hřišti a před vlastními fanoušky, kde mají co napravovat. Jejich soupeř si minulý víkend napravil chuť, když se jim povedlo porazit hostující Jestřábi. Zápas HBC Led Loga Opatovice nad Labem vs SK Prachovice začíná v 10:00 na hřišti v Přelouči.

Lokomotiva se naladila střelecky i herně v duelu s Pardubicemi, když hostujícímu týmu nasázela devět branek. Jejich soupeř je v soutěži jak nováčkem, tak to vypadá že i v herní pohodě. Naposledy smetli Sršni Ježky, na kterých si právě Lokomotiva vylámala zuby. Uvidíme komu českotřebovský asfalt sedne líp, jestli domácím a nebo hosté překvapí a odvezou si body i z půdy mistrovského celku. TJ Lokomotiva Česká Třebová proti TJ Sršni Svitavy začíná od 14:00 v České Třebové.

Ve třetím kole se můžeme těšit na jedno z několika derby. Jestřábi si jistě vstup do sezony představovali jinak. Prohra 3:8 z jejich pohledu není úplně to nejlepší a ještě s faktem, že právě další zápas přijede rozjetý Chlumec. Družina okolo Kosiny a Horáka má zatím dobrý vstup do sezony a ukazuje svoji ofenzivní sílu. Jak je již zvykem, očekáváme třaskavý zápas plný soubojů a ofenzivních akcí. Povede se Jestřábům napravit zaváhání z minulého kola, nebo Chlumecká krasojízda bude pokračovat i v Přelouči? Zápas kola mezi HC Jestřábi Přelouč vs HBC Chlumec nad Cidlinou začíná úderem 15:00 na hřišti v Přelouči.

NEDĚLE: O nedělní nálož hokejbalu se postarají týmy Ježků, Hradce, Letohradu a Pardubic

Pod Bílou Věž dorazí Pardubice a tak nás čeká jedno z nejprestižnějších derby v regionu. Pohled na tabulku nám sice může napovědět, jak si jednotlivé týmy vedou v soutěži. Ale tohle je zápas, který se dá přirovnat k soubojům Sparta – Slavia, Jablonec – Liberec. Hradec proti Pardubicím je pozvánka už sama o sobě a nám nezbývá, než vám jen oznámit čas. Utkání HBC Hradec Králové 1988 vs HBC Pardubice „C“ začíná v 11:00.

Víkend zakončíme pár hodin poté ještě jedním regionálním derby. V tom se střenou rezervy Ježků a Letohradu. Ježci minulé utkání prohráli bez vstřeleného gólu, jejich soupeř zase bral vysokou výhru, bez obdrženého gólu. Tento střet rezerv bude jistě zajímavým utkání, jak už z pohledu domácích i hostů. Utkání mezi týmy Ježci Heřmanův Městec „B“ vs SK Hokejbal Letohrad „B“ začíná od 14:00 v Heřmanově Městci.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12