2. liga

Přelouč naskočila do rozjetého vlaku a schytala od Prachovic 8 branek! Jak svůj tým nastartuje Libor Komůrka?

HC Jestřábi Přelouč museli své první zápasy podzimu posunout kvůli velké účasti hráčů na MS Masters v Novém Strašecím a Kladnu. Přelouč tak naskočila do rozjeté sezóny, což se podepsalo na prvním utkání s Prachovicemi. Ty Jestřábům daly 8 branek. Co na to manažer Libor Komůrka?

Ještě teď to doznívá a kluci o tom hodně debatují

Libore, Vy jste s několika hráči Přelouče vrátil zpět do hokejbalového prostředí 2. Ligy z MS Masters. Ještě se k tomu vrátím, jaký to byl zážitek?

Už jsem to popisoval a budu se asi opakovat. Byl to parádní týden hokejbalu a čas strávený s výbornou partou kluků. Ještě teď to doznívá a kluci o tom hodně debatují. Myslím, že nás to nastartovalo dále a někteří kluci, kteří už trochu přemýšleli o hokejbalovém důchodu, dostali novou chuť a budou vyhlížet za dva roky MS v nové kategorii nad 45 let. Pevně věříme, že místo bude pro nás dostupné, přeci jenom už jsme se po světě narajzovali dost. (smích) Takže takové Rakousko nebo Slovensko by bylo docela příjemnou destinací. Uvidíme.

Teď zpátky ke 2. Lize. První zápas jste odehráli proti Prachovicím. Ty měly odehraný jeden zápas, což jim zřejmě pomohlo. Kde hledáte důvod tak vysoké prohry?

Nebyl jsem tam a trpěl jsem doma. Zápas to prý ale byl hlavně o tom, že domácí proměňovali šance s lehkostí a my jsme byli v koncovce jako prkna. Tudíž je výsledek, jaký je.

Co budete muset svým hráčům naordinovat, aby to vypadalo jako minulou sezónu? Přeci jenom jste jedním z favoritů.

Tak trochu bych poopravil, že budeme jedním z favoritů. Dost starších kluků již hlásilo, že nějaký dají čas před hokejbalem přednost jiným aktivitám, což nám nezbývá než respektovat. Takže dáme šanci těm několika mladým a "Béčkařům" z loňského roku, co to nezabalili a chtějí se prosadit. Hrát budeme stále stejně, moc toho ke změně není, hlavně proměňovat šance, kterých máme vždy celkem dost. Pokud se to sejde, myslím, že jsme schopní hrát do pátého místa.

Libor Komůrka svému celku ve 2. Lize věří. Zdroj fotky: HC Jestřábi Přelouč.

Pokud se to sejde, myslím, že jsme schopní hrát do pátého místa.

Jak se Vám líbí, že došlo k rozšíření 2. Ligy? Dočkáte se nových soupeřů. Bude soutěž atraktivnější?

Upřímně? Ono nebylo co řešit, mužstva hold ubývají nejen v našem regionu, ale i jinde. Je to celorepublikový problém a myslím, že to bude po VH jeden z hlavních bodů, který by se měl řešit, tedy zreorganizovat soutěže. Hold nemůžeme blýskat jen poháry v extralize, dům se staví vždycky odspoda. Jinak soupeře známe, takže víme, co můžeme od koho čekat. Hlavní bude, aby se hrál hokejbal na pohodu a všichni si ho užili.

Jaké jsou podzimní cíle? Teď jste odehráli zápas proti Chlumci a čeká vás duel proti Hradci Králové.

Proti Chlumci jsme urvali dobré body. Sestavu jsme skládali v týdnu a naskočili i kluci, co dlouhou dobu nehráli a pomohli nám i dva staří pardálové z Dobřan Dan Kovařík a Venda Šlehofer, kteří přijeli na pozápasovou oslavu. Loni jsme s Chlumcem třikrát prohráli, tak výhra těší. Soupeř hrál dobře, ale my jsme vždy, když dorovnal stav, odskočili a závěr už jsme nepustili. Hradec B vypadá, že se letos bude scházet v celku dobré sestavě, pomůžou mu určitě kluci z Áčka, takže nás tam nečeká za týden nic lehkého. Snad poskládáme sestavu, která nějaký ten bod přiveze.

Jaký kádr se vám v Přelouči utvořil? Sehnal jste nějaké nové tváře?

Áčko jsme spojili s Béčkem, jak jsem shora psal. Máme tam tři mladé, co vydrželi a půjdou do hry. Z Béčka přibydou asi 3-4 lidé. Domluvili jsme se s Rafany Praha na hostování Standy Teplého, který u nás hrál již 1. ligu, měl by za nás něco odehrát. Na střídavý start to u nás v brance bude zkoušet mladý Matěj Procházka ze Svítkova. Dále věřím, že kluci, co si potřebují orazit, se postupem podzimu také zapojí a sestava bude schopná zase něco v play off uhrát. A samozřejmě jedeme dál s heslem - hlavně se hokejbalem bavit.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12