Vyšší ligy

Jan Böhm táhne Ježky! Udrží se Heřmanův Městec do konce podzimní části na 1. místě?

Ježci Heřmanův Městec přes léto pilně trénovali, což se odrazilo i na úvod soutěže. Ježci hladce vyhráli 3 utkání v řadě, přičemž mají skóre 20 ku 5. Velkou měrou se na tom podílel Jan Böhm, který je jedním z nejproduktivnějších hráčů ligy. Jak zatím hodnotí sezónu?

Určitě si všichni mnohem víc věříme

Honzo, začal bych letní přípravou. Bylo vidět, že jste se pilně připravovali. Měli herní praxi také v Českém poháru. Jak moc vás tato příprava posunula?

Věřím, že jsme si Český pohár všichni užili a byla to taková naše menší odměna za sezonou v 1. lize. Výborní protihráči, rychlost a kvalita hry byla od 1. ligy znatelná. Určitě nám to, ale i ukázalo, že můžeme odehrát dobrý zápas s týmy z extraligy.

Letní přípravu jsme měli pod taktovkou Aničky Kozlové, která nás připravila na aktuální sezónu výborně (po atletické stránce). Poté následovalo několik tréninků na hřišti a celkově jsme se za měsíc a něco opět dostali do formy.

Je vidět, že asi hodně. Po nepostupu do play off jste chytili novou sezónu za pačesy a jedete na vítězné vlně. Předpokládám, že v týmu je dobrá nálada.

Nálada v týmu je dobrá. Určitě si všichni mnohem víc věříme. Velkou částí našeho týmu se staly posily z juniorky. První 3 zápasy a mít 3 výhry, to není špatné, ale sezóna je dlouhá a těžší soupeři nás ještě čekají.

Snažím se být opět nejproduktivnější bek v 1. lize

V úvodu sezóny jste porazili Brno, Malenovice a také ex-extraligové KOVO. Jak náročné to byly zápasy?

V Brně jsme se první půlku zápasu trochu hledali. I v neúplné sestavě se Brnu dařilo limitovat výraznější šance na naší straně, ale i za stavu 0:1 se nám podařilo otočit zápas na 3:1.

Malenovice jsme všichni brali s velkým vykřičníkem. Poslední domácí zápas si všichni pamatovali s hořkou pachutí. Stačí napsat statistku střel 51:13 pro nás a spíš se jednalo o "dobývání hradu" neboli brány soupeře. Letos jsme si to pohlídali a výhra 10:2 mluví sama za sebe

Na Palmovce proti Kovu jsme čekali těžký souboj, ale opak byl pravdou. Zápas jsme si kontrolovali a na pár zbytečný situací jsme drželi otěže zápasu pevně v rukou.

Vy osobně jste mezi nejproduktivnějšími hráči soutěže. Potěší to?

Celkem to ujde. Snažím se být opět nejproduktivnější bek v 1. lize.

Cíle máte pro tuto sezónu dané. Play off a pak se uvidí. Ale zajímalo by mě, jaké jsou podzimní cíle. Chcete vyhrát celou podzimní část?

Cíle na podzim jsou nejvyšší, ale jednoznačně musíme jít zápas od zápasu a vždy s respektem. Poučit se z chyb a zapracovat na přesilovkách. Je dobré i říct, že první ligu nehrajeme proto, abychom byli průměrní.

A co na jaře, jaké by bylo vyhrát celou základní část?

Vyhrát základní část by byl úspěch, ale mnohem důležitější jsou boje v play off.