Regionální ligy

Ohlasy All Stars hráčů Regionální Ligy: Své reakce na ocenění prozradili Vojtěch Daněk, Filip Kopa, Kamil Mlejnek a Jan Kosina

Do All Stars Regionální ligy se za minulý ročník dostal vždy jeden hráč z jednoho celku. Za naši regionální redakci jsme jednotlivce vyzpovídali. Co nám zástupci jednotlivých klubů prozradili? Jaké jsou reakce Vojtěcha Daňka, Filipa Kopy, Kamila Mlejnka a Jana Kosiny?

Byl jsem velmi zklamaný po semifinálovém vyřazení proti Pardubicím, řekl Vojtěch Daněk

Nejlepším hráčem svitavských Sršňů byl za loňskou sezónu Vojtěch Daněk. Proč si tento borec myslí, že byl zvolen? „Jedním z důvodů bylo určitě to, že jsem hrál se skvělou partou lidí, kde nikdo nehraje jen za svoje jméno, ale celkově za celý tým,“ řekl svitavský hokejbalista a dodal: „Jsem za toto ocenění určitě rád a chtěl bych za to poděkovat v první řadě mým spoluhráčům, kteří mi k tomu pomohli a také trenérům.“ TJ Sršní Svitavy v loňském play off potrápili pardubickou Deltu. „Popravdě, byl jsem velmi zklamaný po semifinálovém vyřazení proti Pardubicím jako byl každý z nás, ale když proti vám najedou nastoupí hráči z vyšších soutěží, tak je to bohužel ihned o něčem jiném. Přesto jsme dokázali soupeře potrápit a hrát s nimi vyrovnanou hru,“ vyjádřil své zklamání Vojtěch Daněk.

Nejspíš to byla ta nejlepší sezóna Opatovic od samotného vzniku, libuje si Filip Kopa

Do All Stars se také dostal nejproduktivnější hráč Opatovic nad Labem, kterým byl Filip Kopa. „Díky moc za ocenění, rozhodně to potěší. Celkově šlo podle mě o povedenou sezónu našeho klubu. Když nad tím tak přemýšlím, tak to byla nejspíš ta nejlepší sezóna Opatovic od samotného vzniku,“ zmínil Filip Kopa. Díky čemu se Filipu Kopovi loňská sezóna povedla? „Celkově si to sedlo a hlavně kabina a dobrá parta. To je vždy základ. Dokázali jsme hrát vyrovnané zápasy a bojovat o body proti každému, kdo Regionální ligu hrál. Já měl v útoku výborné spoluhráče, dost jsme si sedli s nestárnoucím Čermusem (Jan Čermák – pozn. red.) a zrovna on je schopný vytvořit šance, že v podstatě dáváte do prázdné branky,“ řekl Filip Kopa.

Určitě si toho vážím je to od kluků hezké gesto, je rád Jan Kosina z SK Prachovice

Na loňskou sezónu vzpomíná Jan Kosina z Prachovic, který se do All Stars také dostal. „Loňská sezóna byla jízda, super parta a neskutečně jsem si tuto sezónu užil a jsem rád, že jsme to završili společnou medailí! Myslím si, že obě ligy jsou si podobné. Samozřejmě 2. liga má větší kvalitu, rychlost a všechny týmy jsou zde dobře připravené. Jsem rád, že jsme do 2. ligy mohli po delší pauze opět nahlédnout a získat zase nějaké cenné zkušenosti,“ zavzpomínal Jan Kosina a lehce se nahlédl do aktuální sezóny. Jak se váží toho, že může být v All Stars 2. Ligy? „Určitě si toho vážím je to od kluků hezké gesto a tímto bych jim za to chtěl poděkovat,“ řekl a pokračoval v tom, proč byl zřejmě zvolen: "Tak je to asi můj první rozhovor a pravděpodobně tím, že už nejsem nejmladší a kluci asi chtěli, abych stihl aspoň jeden rozhovor, než se dostanu ke konci mé hokejbalové kariéry a nezáviděl ostatním.“ (smích)

Je veliká pravda, že jsem motor, ale i díky svým spoluhráčům, řekl Kamil Mlejnek

Za rezervu Ježkům z Heřmanova Městce byl do All Stars týmu vybrán zkušený Kamil Mlejnek, který k vyjádření přizval svého spoluhráče Matina Čejgla. „Těší mě hra samotná, součástí mé motivace je i určitá satisfakce, že mohu být stále platnou součástí našeho týmu. Je veliká pravda, že jsem motor, ale i díky svým spoluhráčům, kteří mě posouvají v naší hře, a patrně i omlazují. Mám takové tušení, že jim věkově značně s Peťanem (Petr Menc - pozn. red.) kazíme průměr. Taky mě znamenitě pomáhá můj hlavní nahrávač a zároveň palič mých exkluzivních nahrávek. Nevíš o tom něco, Marťas (Martin Čejgl - pozn.red.)?“ řekl Kamil Mlejnek. Ten sám sebe za loňskou sezónu nechtěl hodnotit, a tak se toho ujal Martin Čejgl: „Začal bych tím, že Kamil je v prvé řadě za mě kolosální srdcař. Ačkoliv jeho věk na první pohled už není papírově slučitelný s aktivní kariérou, jeho bezpodmínečná láska k tomuto sportu ho činní imunní proti všem potenciálním překážkám. Do značné míry se na jeho stabilních výkonech podílejí jeho dlouholeté zkušenosti, zarputilý temperament a v neposlední řadě i patřičný nadhled. V jeho hře samotné jednoznačně dominuje hlava, překypuje přehledem a i určitou intuicí. Velmi dobře čte hru a ve správný čas na správné místo dokáže rozdat balónek svým spoluhráčům a dostávat je tak do výhodných pozic pro zakončení. Ačkoliv raději nahrává než střílí, pořád je jeho „Winnwelka“ Q11 postrachem a noční můrou všech gólmanů na východě.“ Kamil Mlejnek v závěru reagoval na to, že aktuálně nastupuje ve 2. Lize. „Myslím, že je špatně, aby byla pouze 2. liga. Díky tomu nehraje spousta hráčů, kteří byli schopni nastupovat v Regionální lize. Ti, co to dávají jen tak tak, se obávám, že to příští sezónu také vzdají. Je to rozhodně chyba vedení, a tak trochu uvažujeme, když se s tím nic neudělá, tak si založíme Městskou ligu, aby měli všichni, kde hrát,“ doplnil zkušený Ježek.