Liga starších žáků

Starší žáky Letohradu čeká tento víkend utkání proti prvnímu týmu tabulky. „Máme Pardubicím co vracet,“ míní Max Fišer

Po osmi odehraných kolech jsou starší žáci Letohradu na skvělém druhém místě. S prvními Pardubicemi budou ale letohradští ještě jednou na podzim hrát. Vyzpovídali jsme pro vás šikovného útočníka Jelenů Maxe Fišera, který letos stihl nasbírat už 32 kanadských bodů.

Max Fišer věří s Letohradem v postup na finálový turnaj starších žáků

Před posledním kolem Ligy starších žáků – Čechy Východ je Letohrad na druhém místě. Jsi zatím spokojen po týmové stránce s letošní sezónou?

Určitě jsem spokojený. Tým tuto sezónu šlape tak, jak má. Zatím je vše na dobré cestě.

Na podzim vás čeká ještě jedno utkání. Bude to proti vedoucímu celku tabulky – Modrému týmu HBC Pardubice. Co od tohoto duelu očekáváš.

Očekávám velice důrazný zápas. Nebude to pro nás nic jednoduchého. Doufám, že celé utkání bude také vyrovnané se šťastným koncem pro nás.

Jak moc motivovaní do tohoto utkání půjdete? Přeci jen, bude to zápas prvního s druhým týmem tabulky.

Motivovaní budeme opravdu hodně. Myslím, že se budeme snažit, abychom se namotivovali co nejvíc to půjde. Máme totiž Pardubicím co vracet.

Na který zápas letošní sezóny vzpomínáš nejraději a proč?

Jednoznačně na ten úplně první zápas sezóny proti Svítkovu. Tento zápas byl již od úvodu utkání velmi vyrovnaný. Navíc v průběhu utkání musel jít do branky i jeden náš hráč z pole. Bylo nás pouze sedm hráčů, přesto jsme duel dotáhli do vítězného konce. Na tento zápas vzpomínám opravdu rád.

Tento rok se cítím velice dobře

Ty jsi letos jasným tahounem svého týmu. Máš na svém kontě už 32 kanadských bodů (17+15). Čím si tuto svoji skvělou formu vysvětluješ?

Tento rok se cítím velice dobře. Myslím, že každý v našem týmu cítí, že nám všem to šlape. Určitě tomu přispěla i předsezónní příprava. Já a ještě pár dalších kluků z týmu, jsme chodili na přípravu s naším A týmem. Potom jsme také měli letní kemp. Všechny tyto věci nám pomohly k tomu, že teď hrajeme tak, jak hrajeme.

Jaké máte letos v Letohradu ambice?

Po minulém roce, kdy se nám nepodařilo postoupit na Finálový turnaj, bychom se chtěli pokusit o nápravu a letos se na turnaj kvalifikovat. Na tomto Finálovém turnaji potom budeme chtít urvat co nejlepší výsledek.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Pardubice -...
13 129:19 36
2.
Ježci Heřmanův...
13 118:18 36
3.
HBC Hradec...
13 91:18 30
4.
HBC Svítkov Stars...
14 92:36 22
5.
SK Hokejbal Letohrad
13 76:62 22
6.
HBC Pardubice -...
14 47:66 15
7.
TJ Sršni Svitavy
12 53:61 13
8.
TJ Lokomotiva...
12 11:171 0
9.
HC Jestřábi...
12 10:176 0