2. liga

Osobní kanadské body bych vyměnil za body v tabulce, říká přeloučský Tomáš vorba

Tomáš Vorba je jedním z nejzkušenějších hráčů Jestřábů. Těm se letos ve 2. lize divize Čechy Východ zatím nedaří tolik, jako vloni, kdy Přelouč dokráčela až ke stříbrným medailím. Co se v Přelouči oproti loňskému roku změnilo a s čím půjdou Jestřábi do jarní části?

Musíme zlepšit koncovku

Po podzimu jste na 7. místě tabulky 2. Ligy – Čechy Východ. Máte ale o jeden zápas méně. Předpokládám, že v Přelouči nejste zatím s touto sezónou spokojeni. Je to tak?

Máte pravdu, určitě nejsme. Na druhou stranu jsme možná nečekanou výhrou v posledním zápase podzimu v Chlumci zachránili sezónu. To nám dává, se zmiňovanou dohrávkou, slušnou šanci pro jarní boje o postup do play-off.

Co se vám na podzim nedařilo?

Musíme zlepšit koncovku, protože obecně dáváme málo branek. S tím však máme v Přelouči letitý problém. Věřím, že v jarní části zakončení zlepšíme.

Na čem naopak můžete stavět?

Stavět můžeme na slušné obranné hře a perfektních výkonech našich brankářů.

Jádro týmu je zase o rok starší a někteří hráči z loňského kádru skončili

Co se stalo oproti loňskému roku, kdy hrála Přelouč finále 2. Ligy?

Jádro týmu je zase o rok starší a někteří hráči z loňského kádru skončili nebo odehráli minimum zápasů. Nahradili je mladí kluci z loňského B týmu, kteří teprve sbírají zkušenosti. Také bych zmínil složení loňské 2. Ligy, která, dle mého názoru, nesnesla dostatečné srovnání.

Vy jste nejproduktivnějším hráčem Jestřábů (7+4). Co na to říkáte? Asi byste to vyměnil za body v tabulce že ano?

Upřímně je pro mě překvapením, že jsem na čele týmových statistik. Body obstarávali v minulých letech jiní hráči. Sebekriticky však musím říct, že můj bodový příspěvek mohl být vyšší. Příležitosti k tomu určitě byly. Samozřejmě jsem rád, že se mi poměrně dařilo, ale za body v tabulce bych to určitě vyměnil.

S jakými ambicemi půjde Přelouč do druhé poloviny sezóny?

Ambicí pro jarní část bude postup do play-off, z co možná nejlepší pozice. Nebude to ale nic lehkého, protože to ostatní týmy budou mít stejně.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12