Český pohár

Trápící se Piráti si spravili chuť alespoň v Českém poháru proti Ježkům! Jaký by byl zisk poháru pro Tomáše Jiříka?

Hradeckým Pirátům se v Extralize mužů příliš nedaří. Budou přezimovat na posledním místě tabulky. Avšak v listopadu si mohli spravit chuť alespoň v Českém poháru, kde je čekal nelehký soupeř z Heřmanova Městce. Piráti zvítězili i díky Tomáši Jiříkovi!

Tým prochází velkou hráčskou obměnou

Tomáši, ptá se vás na to asi mnoho lidí. Co se s Piráty děje? Asi málo kdo čekal, že byste po podzimu byli na posledním místě Extraligy.

Je pravda, že tuhle otázku jsem už párkrát dostal. Těch důvodů je asi více a bylo by to na delší debatu. Tým prochází velkou hráčskou obměnou, oproti loňské sezóně jsme přišli minimálně o 6 kvalitních hráčů, ale vymlouvat se tady na nějaké věci asi není na místě. V tabulce máme pouze 3 body a to je šílené. Stále ale budu tvrdit, že ten tým není slabý, a když se změní pár věcí, tak na jaře budeme konkurence schopný a body budeme sbírat!

Určitě máte v klubu nějaké plány, jak se budete chtít zvednout a popřípadě vyhnout play down. Jak to vidíte?

Tak plány můžeme mít, jaké chceme, ale důležité je potom realizovat. Každý musí začít sám u sebe a od prvního tréninku do toho dát 100 %, protože si tady zahráváme s opravdu velkou ostudou! Je na čase to vnímat jako celek a uvědomit si, jaký by to mělo následek pro celý klub… Na jaře musíme podávat takové výkony, po kterých začneme sbírat konečně body a připravovat se herně na nejdůležitější část sezony!

Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, ale jinak bych tomu moc velkou váhu nedával.

Spravit chuť jste si určitě chtěli ve 3. kole Českého poháru, když jste zajížděli k lídrovi tabulky 1. Ligy do Heřmanova Městce. Co jste od zápasu čekali?

Čekali jsme náročný zápas, jelikož naše sestava byla opravdu slepená kde kým. Heřmaňák potvrdil svoje kvality, pár kluků ukázalo, že můžou hrát na velké úrovni. Zápas měl „hlučnou“ atmosféru a nebylo to vůbec jednoduché.

Vyrovnanou bitvu se vám však podařilo zvládnout. Byla to alespoň malá vzpruha pro váš tým?

Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, ale jinak bych tomu moc velkou váhu nedával.

Vy jste s Piráty zažil několikrát zisk Českého poháru. Jaké by to bylo, kdybyste jej vyhráli znovu?

Takhle daleko nekoukáme, ještě nevíme jakého máme dalšího soupeře, ale určitě se pokusíme dojít co nejdále a urvat nějaký úspěch.