Ženy

Tereza Mikulová: Žádný zápas se nevyrovná tomu, když nastoupíte na hřiště v reprezentačním dresu

Na ženský reprezentační sraz juniorek U21 se probojovala také Tereza Mikulová, hráčka HBC Pardubice. Ta v této sezóně stihla nastoupit již ve čtyřech různých soutěžích. Co pro ni znamená pozvánka do reprezentace a která soutěž, ve které si na podzim zahrála, ji posouvá nejvíce?

Mám primárně určené kategorie, ve kterých aktivně nastupuji

V letošní sezóně jste nastoupila už do čtyř různých soutěží (Liga žen, Liga starších žáků, Extraliga juniorů, Extraliga dorostu). Jak to všechno stíháte?

Je to náročné. Mám primárně určené kategorie, ve kterých aktivně nastupuji. Zároveň jsem ale ráda, když dostanu možnost od trenéra juniorky, zkusit si nějaký zápas i v této kategorii, a nasbírat tak nové, cenné zkušenosti.

Která soutěž Vám do hokejbalového života dává nejvíce?

Každá kategorie má své výhody i nevýhody. V Extralize dorostu i juniorů je hra mnohem rychlejší. Hráč je tedy pod mnohem větším tlakem soupeře. To je pro mě asi nejtěžší, ale zároveň mi to přináší hodně důležité zkušenosti, které pak mohu využít v Lize žen i v kategorii starších žáků.

Jak jste se vůbec k hokejbalu dostala?

K hokejbalu jsem se dostala před šesti lety díky školní soutěži. Začalo mě to bavit už od samého začátku právě ve škole, a tak jsem zkusila zajít do našeho klubu HBC Pardubice, kde mě hned přijali. Nějaké zkušenosti jsem si již přenesla z hokeje, který jsem hrála ještě před hokejbalem.

Tereza Mikulová svůj hokejbalový um rozvíjí i na speciálních dovednostních kempech! Zdroj fotky: Archiv Terezy Mikulové.

Moc si této pozvánky vážím

Svými výkony jste si dokonce vysloužila pozvánku na sraz reprezentace juniorek U21. Co to pro tebe znamená?

Moc si této pozvánky vážím. Zároveň si ale uvědomuji, že je přede mnou ještě hodně práce. I díky reprezentačním trenérům a přípravným kempům, které máme, vím, co je potřeba zlepšit.

Jak moc Vás tato pozvánka motivuje do další práce?

Hodně. Během sezóny nastoupím za klub do mnoha zápasů, ale žádný se nemůže vyrovnat tomu, když na hřiště vstoupíte v reprezentačním dresu. Je to můj cíl a pozvánka na kemp juniorek mi dává velkou motivaci a naději, že bych tohoto cíle mohla jednou dosáhnout.

Jaké jsou Vaše osobní i týmové ambice do jarní části sezóny?

Asi každý vstupuje do zápasu s tím, že ho chce vyhrát. Jinak to není ani u mě. Ke každému zápasu chci přistupovat zodpovědně a odvést maximum na hřišti i pro svůj tým. V podzimní části jsem také měla nepříjemné zranění, proto doufám, že mě již žádné zdravotní komplikace nepotkají a budu se moct naplno věnovat hokejbalu.