Mládež

Fyzicky jsem na tom dobře. Mohu si dovolit takovou porci zápasů, říká junior Heřmanova Městce Lukáš Kozel

Málokde byste hledali vytěžovanějšího hráče letošní sezóny než v Heřmanově Městci. Lukáš Kozel totiž na podzim nastoupil k úctyhodným 35 zápasům. K tomu navíc obdržel pozvánku do reprezentace juniorů U20.

Myslím, že fyzičku mám opravdu dobrou

Ty jsi na podzim nastoupil do neuvěřitelných 35 zápasů v různých kategoriích. Jak takovou porci zvládáš? Není to už trochu moc?

Myslím, že fyzičku mám opravdu dobrou. Mohu si tedy dovolit takovou porci zápasů. Každé utkání mi něco dá a někam mě posune. Já se zkrátka chci zlepšovat.

Pojďme popořadě. Tvojí prioritní soutěží je Extraliga juniorů. V ní jsou Ježci po podzimu na prvním místě, když šokují celou hokejbalovou republiku. Co na to říkáš?

Ano, celá tato sezóna je z mého pohledu hlavně o Extralize juniorů. Podařilo se nám vybudovat nesmírně silný tým. Budeme bojovat o nejvyšší příčky.

Čím si vysvětluješ to, že se Ježkům v Extralize juniorů na podzim tolik dařilo?

Takto pospolu hrajeme už od malička. Také máme skvělou partu. Naše hlavní zbraň je tedy týmová hra a souhra v útočném pásmu, kde si troufnu říct, je těžké nás ubránit. Mimo to je znát, že se nám povedla letní příprava a jsme dobře fyzicky připraveni.

Pravidelně oblékáš také dres Ježků v 1. Lize. O kolik náročnější je tato soutěž oproti Extralize juniorů?

1. Liga je úplně o něčem jiném, zejména stylem hry. Každý zápas mi toho hrozně moc přinese. Jsem rád, že v této soutěži mohu pravidelně nastupovat.

Heřmanův Městec vládne také 1. Lize Divize Východ. Jak hodnotíš podzimní počínání Ježků ve druhé nejvyšší hokejbalové soutěži?

Řekl bych, že se nám skoro celý podzim velmi vydařil. Bohužel závěr podzimu nebyl takový, jaký jsme si představovali. Přesto ale musím říct, že první polovina sezóny v 1. Lize byla vydařená.

Lukáš Kozel si vybojoval místo i v prvoligovém celku Ježků. Autor fotky: Štefan Havran.

Do 2. Ligy se snažím hlavně vypomáhat

Mohli jsme tě vídat také ve 2. Lize, kde jsou Ježci B zatím na 8. místě. Jak tuto soutěž vnímáš?

Do 2. Ligy se snažím hlavně vypomáhat. Mohli bychom na tom být lépe, ale přeci jen je znát, že B-tým hraje o soutěž výš než vloni.

Co se rezervě Ježků na podzim nedařilo, co chcete do jara s B-týmem zlepšit?

V mnoha utkáních jsme si nechávali zápasy utéct a doháněli to až v závěru. To se většinou nedařilo a zbytečně jsme ztráceli body. Musíme zapracovat hlavně na koncentraci po dobu celého utkání a makat už od začátku.

Obdržel jsi pozvánku na sraz reprezentace juniorů U20. Jaké byly tvé bezprostřední pocity?

Vždycky z toho mám velkou radost a ohromně si toho vážím. Tenhle rok se v reprezentaci sešel opravdu silný ročník, proto je obtížné se na jakýkoliv kemp vůbec dostat.

Je reprezentace tvůj hlavní osobní cíl pro jaro?

Rozhodně bude reprezentace můj největší osobní cíl pro jarní část sezóny. Budu se snažit, abych se dostal co nejdál.

S čím bys byl po konci sezóny spokojen?

V juniorce musíme myslet jenom na ty nejvyšší příčky, protože tým na to máme. V mužských kategoriích těžko říct. Mně osobně se to bude hodně krýt s juniorskou Extraligou.