Mládež

Jsem rád, že mohu zkušenosti z A týmu předávat spoluhráčům v dorostu, říká Daniel Martínek.

Daniel Martínek je jedním z největších talentů svítkovského hokejbalu. Nejen, že ve svém věku táhne svítkovský dorostenecký tým, ale vybojoval si také své místo v sestavě A týmu. S tímto, nedávno ještě 14letým talentem, jsme pro vás připravili krátký rozhovor.

Tým pod vedením trenérů Hlavsy a Uhlíře šlape, řekl Martínek

Před posledním kolem podzimní části soutěže patří Svítkovu v dorostenecké Extralize – Divize Východ 1. místo. Už teď je jasné, že na prvním místě přezimujete. Jak si pochvalujete jarní část sezony v Extralize dorostu?

Podzimní část, až na hrubé zaváhání v Porubě, kde se hraje na asfaltu, jsme odehráli velice dobře. Tým pod vedením trenérů Hlavsy a Uhlíře šlape, jak má. O zimní pauze musíme zamakat, protože vždy je co vylepšovat. Na jaře chceme navázat na dobré výkony z podzimu.

Vy jste nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Připisujete to i k tomu, že pravidelně nastupujete za svítkovský A tým v Extralize?

Samozřejmě, že ano. Mnohem důležitější ale je, že jsme na prvním místě v tabulce. Teď už se jen musíme soustředit, abychom se tam udrželi. Moc si vážím toho, že mohu sbírat cenné zkušenosti v Áčku a předávat je spoluhráčům v dorostu.

Daniel Martínek dostal šanci i v A-týmu Svítkova. Zdroj fotky: HBC Svítkov Stars Pardubice.

Hrát zápasy v nejvyšší české soutěži mi dává opravdu hodně

Jak moc Vám pomáhají extraligové minuty ve Vaší kariéře?

Hrát zápasy v nejvyšší české soutěži mi dává opravdu hodně. Je to úplně jiný hokejbal. Samozřejmě vše je mnohem rychlejší a fyzicky náročnější. Z kabiny mi pomáhají všichni, ale nejvíce asi Lukáš Horváth, se kterým většinou hraji v obranné dvojici.

Přesuňme se právě do Extraligy. Cítíte větší tlak, když se Svítkov rve o ty nejvyšší příčky?

V Extralize je jedno, jestli jste v tabulce nahoře nebo dole. Tlak je furt stejný. Do nejvyšší soutěže jsme se jako nováček uvedli velice dobře. Je příjemné sledovat, jak dokážeme hrát i se silnými soupeři vyrovnanou hru a okupovat vrchní polovinu tabulky.