Liga starších žáků

Jonáš Chýle se spoluhráči táhnou starší žáky z Polabin na celorepublikový turnaj!

HBC Pardubice – Modrý tým jsou v aktuální sezóně velmi našláplé. Modrý celek starších žáků panuje celé soutěži v regionu Čechy Východ s velkým náskokem. Dojdou si polabinští hráči pro postup na finálový turnaj? A co by na něm chtěl dokázat právě Jonáš Chýle?

Tak v kabině panuje výborná nálada

Jonáši, jaká panuje nálada v kabině vašeho Modrého týmu z Pardubic? Na podzim jste ztratili pouze jediný bod. Jste spokojen?

Tak v kabině panuje výborná nálada, navzájem se podporujeme a hecujeme. Spokojen? Jsem spokojen. Myslím, že hrajeme dobrý hokejbal a je to i vidět na výsledcích, ale stále je co zlepšovat a nepolevovat. Velkou zásluhu na tom mají také trenéři, kteří nás vedou a koučují správným směrem.

Na prvním místě s 23 body jste blízko k postupu na celorepublikový finálový turnaj. O tom však rozhodne až jarní část. Co uděláte pro postup?

Pro postup uděláme maximum, myslím, že každému v týmu na postupu velmi záleží, takže každý hráč ze sebe určitě vydá to nejlepší.

Jak se na jarní část připravujete během zimy? Určitě si chcete udržet stejné tempo, jaké jste nasadili na podzim.

Příprava během zimy probíhá v tělocvičně, takže to zas moc velká zábava není, ale je jasné, že to je nutné, ale přeci jen hřiště je hřiště.

Jonáš Chýle věří, že starší Pardubic letos udělají velký úspěch. V budoucnu se vidí v A-týmu Pardubic. Zdroj fotky: Archiv Jonáše Chýle.

Díky své váze si myslím, že dokážu být rychlý a mrštný

Titul ze starších žáků však obhajuje Svítkov. Jaké by bylo, kdyby se vám podařilo titulově vystřídat pardubického rivala?

Bylo by to úžasné, ale myslím si, že ať má nyní titul kterýkoliv klub, tak pro nás priorita zůstává stejná, a to snažit se o co nejlepší umístění.

Jonáši, z 8 zápasů jste posbíral celkem 25 bodů a jste druhým nejproduktivnějším hráčem celku. Co je vaší herní doménou? A kam byste to chtě jednou dotáhnout?

Díky své váze si myslím, že dokážu být rychlý a mrštný a tím překvapit soupeře. Rád bych to dotáhl přes dorost, juniory až nejlépe do A-týmu.

Dokonce máte již zkušenosti s Extraligou dorostu i juniorů. Jak těžké je se v těchto kategoriích prosadit, když jste ještě starším žákem?

Je to těžké, hlavně v extralize juniorů a jsem rád, že mi trenéři z dorostu a juniorů dali šanci si zahrát a ukázat se. Prosadit se je velmi těžké, přeci jen věkový a váhový rozdíl je znát. Dává mi to hodně zkušeností, které pak využívám v ostatních zápasech.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Pardubice -...
0 0:0 0
2.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
3.
TJ Lokomotiva...
0 0:0 0
4.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0