Mládež

Taková porce zápasů? Nic, co by se nedalo zvládnout, říká s ledovým klidem Štěpán Palán

Královéhradecký Štěpán Palán v letošní sezóně nastupuje hned ve čtyřech soutěžích. Jako prioritu bere Extraligu juniorů, kde se Piráti umístili po podzimní části na 3. místě. Co dalšího prozradil v našem rozhovoru? O tom si přečtěte níže.

Jako prioritu pořád beru soutěž juniorů

V letošní sezóně tě můžeme vídat hned ve čtyřech různých soutěžích (Extraliga, Extraliga juniorů, Extraliga dorostu a také ve 2. Lize mužů). Která z nich je pro tebe v této sezóně prioritou?

Jako prioritu pořád beru soutěž juniorů, jelikož si myslím, že v současné době mi dává nejvíc.

Jak takovou porci utkání zvládáš?

Určitě to není nic lehkého, ale zároveň nic, co by se nedalo zvládnout. Občas se také jednotlivé zápasy konají ve stejný nebo podobný čas, takže se stane, že nějaký zápas vynechám.

V podzimní části Extraligy juniorů skončil Hradec Králové na 3. místě. Jak hodnotíš podzimní část mezi juniory?

Před sezónou bychom s tímto výsledkem byli spokojeni. Vzhledem k průběhu sezóny si ale myslím, že jsme na tom teď mohli být minimálně o jedno místo lépe. Nejdůležitější ale je, že jsme postoupili, a můžeme si tak poměřit síly se soupeři ze zápasní divize.

Extraligu dorostu zase hraješ v dresu Opočna. Jak tato spolupráce vznikla? Proč právě Opočno?

Spolupráce vznikla díky tomu, že dorostenců z Opočna bylo málo na to, aby dali dohromady tým pro Extraligu dorostu. Nás v Hradci bylo ještě méně. Proto jsme spojili síly. Zároveň by se ale nemělo kde hrát, proto se domácí zápasy hrají u nás v Hradci a pro mě osobně je to o to snazší.

U juniorky bychom byli spokojeni s účastí v play-off.

V ní jste po podzimu na 7. místě. Očekávali jste, že budete výš, nebo panuje spokojenost?

Ačkoliv už před sezónou jsme tušili, že tým z Opočna nejspíše nebude patřit k těm úplně nejlepším, chtěli jsme předvést co nejlepší výsledek. 7. místo je za mě lehkým zklamáním, ale je před námi ještě dostatek zápasů a já věřím, že se zvládneme dostat aspoň o příčku výš.

Co na jaře? Jaké jsou tvé osobní ambice?

Co se týká Extraligy juniorů a dorostu, chci týmu co nejvíce pomoci a dostat se co nejdál. V kategorii A-týmu se chci primárně zapracovat do sestavy. U reprezentace jsem byl na pár kempech, nicméně na další jsem byl pozván pouze jako náhradník. Jediné, co tedy mohu udělat, je na sobě pracovat, zlepšovat se a dělat zkrátka vše pro případnou pozvánku do reprezentace.

S čím bys byl na jaře spokojen po týmové stránce?

U juniorky bychom byli spokojeni s účastí v play-off. Samozřejmě tam už se může stát cokoliv. V dorostu by mě potěšila účast na kvalifikačním turnaji. Co se týká B-týmu, také by se považovala za úspěch účast v play-off. V A-týmu je ten cíl očividný – udržet Extraligu!