Turnaje

Na pátém ročníku Vrťas Cupu byly HBC Pardubice B! Skončily třetí

HBC Pardubice B se v rámci příprav na jarní část 1. Ligy zúčastnili pátého ročníku jihlavského Vrťas Cupu! Tým Jindřicha Kunce si ve své premiérové účasti došel pro bronzové medaile!

Pardubice ve skupině ztratily, nakonec z toho bylo třetí místo

Za rekordní účasti dvanácti týmů se rozehrál 5. ročník VRŤAS CUPu již v páteční večer. Na programu bylo během víkendu přesně 40 zápasů. Týmy byly rozdělené po šesti do dvou skupin. Z nich následně nejlepší čtyři postoupily do play-off, naopak mančafty na 5. - 6. místě čekalo pouze utkání o konečné pořadí. Všichni zúčastnění tak měli jistotu, že si během turnaje minimálně šestkrát zahrají.

O tyto trofeje se na Vrťas Cupu hrálo. Zdroj fotky: SK Jihlava.

Skupinu Ježek ovládl tým ze Vsetína, který během skupinové fáze ani jednou neprohrál. Stejný počin se povedl ve skupině Horác Kladnu. Paradoxem je, že v následném čtvrtfinále oba favorizované týmy vypadly. V semifinále to byly stejně jako ve čtvrtfinále, bitvy jako řemen. Z první vzešel jako finalista domácí tým Jihlavy, která vyřadila favorizované Pardubice. Ve druhém semifinále potvrdil papírové předpoklady Pedagog České Budějovice proti Okříškám.

Skupina JEŽEK:

Okříšky – Neděle 5:2, Pardubice – Okříšky 3:3, Č. Budějovice – Eagles 3:0, Vsetín – Pardubice 1:0, Neděle – Č. Budějovice 0:1, Eagles – Vsetín 1:2, Pardubice – Neděle 5:1, Vsetín – Č. Budějovice 3:3, Okříšky – Eagles 5:0, Neděle – Vsetín 1:1, Eagles – Pardubice 2:5, Č. Budějovice – Okříšky 1:0, Eagles – Neděle 3:1, Okříšky – Vsetín 1:2.

Skupina HORÁC:

Jihlava – Opatov 8:0, Kladno – Bulldogs 2:2, Lužiny – Suchdol 0:1, Opatov – Kladno 0:3, Suchdol – Jihlava 2:1, Bulldogs – Lužiny 2:4, Suchdol – Opatov 2:1, Lužiny – Kladno 1:2, Jihlava –Bulldogs 5:0, Opatov – Lužiny 1:4, Bulldogs – Suchdol 1:2, Kladno – Jihlava 2:0, Bulldogs – Opatov 3:0, Jihlavy – Lužiny 2:3, Suchdol – Kladno 2:3.

o 11. místo

Nedělní odreagování – HC Slavoj Opatov 3:0

o 9. místo

HBK Bulldogs Brno – Eagles Brno 1:0 po nájezdech

Čtvrtfinále:

HBC Pardubice “B“ – Lužinští srdcaři 3:1

HBK Vsetín – SK Jihlava 0:4

JVSK Slza Okříšky – HBC Draci Kladno 2:1

SK Pedagog České Budějovice – SK Suchdol nad Lužnicí 1:0 po nájezdech

Semifinále:

SK Jihlava – HBC Pardubice “B“ 2:0

JVSK Slza Okříšky – SK Pedagog České Budějovice 1:4

O 3. místo

HBC Pardubice “B“ – JVSK Slza Okříšky 4:2

Finále

SK Pedagog České Budějovice – SK Jihlava 3:0

HBC Pardubice B se na Vrťas Cupu připravili na jarní část 1. Ligy třetím místem. Zdroj fotky: HBC Pardubice.

Vyjádření trenéra HBC Pardubice B, Jindřicha Kunce:

"V rámci zimní přípravy jsme odehráli turnaj v Jihlavě. Do tohoto turnaje jsme nevstoupili zrovna nejlépe a 1. zápas, který jsme měli v jasné režii skončil po individuálních chybách nerozhodně a tak jsme brali po bodu. Druhý den už jsme nastoupili lépe, kdy jsme s favoritem turnaje ze Vsetíny prohráli 1:0 opět po individuální chybě, kterou soupeř tvrdě potrestal. V dalších zápasech už jsme si vedli bezchybně a tak jsme po 3 výhrách postoupili ze skupiny z 2.místa, kde nás ve čtvrtfinále čekala rezerva Kertu složená i z některých zkušenějších bývalých hráčů, s kterou jsme si poradili a postoupili tak do semifinále, kde nás čekal soupeř z Jihlavy, který porazil ve čtvrtfinále favorizovaný Vsetín. Bohužel v tomto zápase jsme zaspali začátek a i přes veškerou snahu v poslední třetině jsme nebyli schopni tento výsledek zvrátit na naši stranu ani vyrovnat a tak jsme se utkali o 3.místo s týmem Okříšky, kde jsme nastoupili mnohem lépe do zápasu a až na prvotní tlak soupeře jsme si dokráčeli pro 3.místo na turnaji. Musím tým pochválit za úžasně vydřený turnaj, kde jsme si opět připomněli naše nedostatky, na kterých budeme muset dále pracovat. Do jarní části je to ale výborné povzbuzení týmu, kterému se na podzim příliš nedařilo a tak doufám, že na tyto výkony na jaře navážeme."

Nejlepší hráči turnaje:

Brankář: Jan Kuryviál (HBC Pardubice)

Obránce: Jakub Laurinc (SK Suchdol nad Lužnicí)

Útočník: Jan Střecha (SK Jihlava)

Konečné pořadí:

1. SK Pedagog České Budějovice

2. SK Jihlava

3. HBC Pardubice “B“

4. JVSK Slza Okříšky

5. HBC Draci Kladno

6. SK Suchdol nad Lužnicí

7. HBK Vsetín

8. Lužinští srdcaři

9. HBK Bulldogs Brno

10. Eagles Brno

11. Nedělní odreagování

12. HC Slavoj Opatov