Vyšší ligy

Lukáš Kohoutek: Velkou roli v našem úspěchu nesou trenéři

Letohrad v letošní sezóně válcuje jednoho soupeře za druhým. Naposledy si Jeleni poradili s Hostivaří, kterou v Praze porazili 4:3. Lukáš Kohoutek v našem rozhovoru prozradil, v čem vnímá největší sílu Elby z Ústí nad Labem, která bude dalším soupeřem východočeského celku.

Hlavním faktorem byly určitě vstupy do zápasu

Letohrad vstoupil do jarní části sezóny dvěma vítězstvími. To první po prodloužení proti Pardubicím, a to druhé v Hostivaři. V čem se obě tato utkání od sebe lišila?

Hlavním faktorem byly určitě vstupy do zápasu. V prvním zápase na nás Pardubice vlétly a měly velké příležitosti, které skvěle pochytal Míša Novák. Tím nás udržel ve hře. Ve druhém zápase jsme zas vlétli na Hostivař my ale s tím, že se nám podařilo během pěti minut vést 2:0.

V Hostivaři to ale nebylo vůbec jasné. Co nakonec rozhodlo o vítězství Jelenů v poměru 4:3?

Jak jsem zmínil v minulé otázce, tak dobrý vstup do zápasu, opět výborný Míša Novák a v posledních minutách jsme udrželi nervy na uzdě. Sice jsme si to ke konci zbytečně zkomplikovali dvěma chybami, ale snad v dalších utkáních si to už lépe pohlídáme.

V tabulce Extraligy je ale Letohrad stále na druhém místě. Změnil se nějak přístup Jelenů k extraligovým utkáním, když téměř do každého zápasu vstupujete jako favorit?

Jsem tu prvním rokem, takže nevím, jaký byl přístup minulou sezónu. Ale aktuálně si všichni uvědomují sílu týmu, kterou chceme přenést do každého zápasu. Hrají velkou roli i trenéři, kteří nastavili více stylů hry, které se můžou v průběhu zápasu měnit, a tím se přizpůsobit danému zápasu.

Lukáš Kohoutek v šanci proti HBC Pardubice. Zdroj fotky: SK Hokejbal Letohrad.

Elba je velmi nepříjemný soupeř

O následujícím víkendu hrajete doma s ústeckou Elbou. Jaký to bude zápas?

Elba je velmi nepříjemný soupeř, který Vám nenechá vůbec žádný prostor. Dokonce aktivně napadají v jejich oslabení, takže nemáte ani čas se pořádně rozkoukat. Navíc jsou fyzicky zdatní, takže bude hodně soubojů. Musíme si dát pozor na vhazování v našem obraném pásmu, jelikož to je jejich velká zbraň, střílet z první a většinou se Souky nemýlí.

Do konce základní části zbývá už jen 6 kol. Vnímáte situaci v tabulce, nebo jdete zápas od zápasu a uvidíte, co z toho nakonec bude?

Jdeme zápas od zápasu, jelikož se stále hraje o 18 bodů a je vidět že každý může porazit každého. Ale samozřejmě v posledních kolech na tabulku budeme koukat, možná kalkulovat, asi jako všichni (směje se).