Vyšší ligy

Marek Mejzlík: Na jaře hrajeme kvalitnější a útočnější hokejbal

Královéhradecký tým na jaře posbíral během dvou utkání více bodů než za celý podzim. Po výhře v Dobřanech získali Piráti bod na domácí půdě v utkání proti Svítkovu. Hradec Králové proti Stars vedl v 5. minutě už 2:0, nakonec ale po nájezdech východočeskému rivalovi podlehl. Přečtěte si náš rozhovor.

Víme, jak je pro nás Extraliga důležitá

Pirátům se na jaře daří. V obou dosavadních jarních zápasech jste bodovali a už teď jste získali na jaře více bodů než za celý podzim. Čím si to vysvětlujete?

Víme, jak je pro nás Extraliga důležitá, proto všichni makáme na 100%. Nyní hrajeme kvalitnější a útočnější hokejbal, než tomu bylo na podzim. Hlavně se snažíme zvyknout si na nový systém hry, což zatím vychází. Je ale ještě hodně co zlepšovat.

V prvním utkání jara jste zvítězili v Dobřanech 2:0. Jaký to byl zápas?

Byl to bojovný hokejbal, nahoru dolů a nám se ho podařilo vyhrát. Bohužel se pořád trápíme v přesilovkách. Pípa (Petr Brykner – gólman, pozn.red.) nám v Dobřanech dost pomohl a když dal Pepa Šimůnek gól 3 minuty před koncem zápasu, tak jsme takticky dobře zvládli poslední minuty.

Následně jste brali bod za prohru po nájezdech proti Svítkovu. V čem bylo toto utkání rozdílné oproti tomu v Dobřanech?

Proti Svítkovu jsme šli velice brzy do vedení, které jsme mohli navýšit, bohužel se tak nestalo. Myslím si, že jsme byli lepší většinu zápasu, ale hrozně se nadřeme na gól. Místo toho dáváme soupeřům přesilovky. Pípa (Petr Brykner) opět zachytal skvěle, stejně jako v Dobřanech. Teď jsme rádi za každý bod.

Marek Mejzlík se podepsal pod dobré jarní výkony Pirátů. Jak se jim bude dařit v dalším kole? Zdroj fotky: HBC Hradec Králové 1988.

Myslím, že sestava bude více méně stejná jako první dva zápasy

Byl to váš plán, vstoupit do utkání tak, že jste už v 5. minutě vedli 2:0?

Na Svítkov jsme vlétli a soupeř udělal dost chyb, kterých jsme využili.

Vy jste dával ten první, hned v čase 00:52. Popište tu gólovou situaci.

Začalo to dobrým napadáním obránců Svítkova, kteří nestihli dobře rozehrát a od modré čáry vystřelil Raky (Martin Rakovský), střela se odrazila od plexi, já byl před bránou první a míček jsem dorazil.

Nakonec ale Svítkov srovnal stav utkání, když na začátku třetí třetiny využil dvě přesilové hry. Je právě hra v oslabení to, na co si musíte v dalších utkáních dávat pozor?

Oslabení hrajeme na můj vkus dobře, jen jich hrajeme zbytečně moc, a to hlavně kvůli naší zbrklosti.

Piráti v dalším kole pojedou, sice bez vás, do Karviné. S čím na sever Moravy hradečtí pojedou?

Myslím, že sestava bude více méně stejná jako první dva zápasy v jarní části sezóny. Kluci tam určitě nepojedou na výlet, ale pokusit se urvat body a podat dobrý výkon.