Český pohár

Patnáctiletý Vojtěch Hlaváček okusil extraligové tempo v Českém poháru

Za HBC Pardubice nastoupil v Českém poháru proti hradeckým Pirátům patnáctiletý talent Vojtěch Hlaváček, který si v extraligovém tempu nevedl špatně. Co k zápasu prozradil? To zjistila ve svém rozhovoru Jana Nekolová pro HBC Pardubice.

Moji premiéru jsem si určitě užil naplno

V pátek jsi v 15.letech nastoupil za A tým v Českém poháru, jak jsi si premiéru užil?

Moji premiéru jsem si určitě užil naplno, bylo to pro mě něco nového. Hra byla na úplně jiné úrovni než jsem byl zvyklý. Jsem rád, že jsem dostal šanci si zahrát za A tým.

Měl jsi dokonce nahrávku na gól Ondrovi Březinovi. A na konci jsi mohl dát sám gól. Jak se ti hrálo v útoku s takovými hráči jako Ondra a Pavel Kubeš?

S hráči na takovéto úrovni se hraje samozřejmě úplně jinak než například v dorostenecké lize. Mrzí mě, že jsem na konci zápasu moji šanci neproměnil, alespoň to nebudu mít v kabině tak drahé.

Co Ti zápas za A tým ukázal do tvého dalšího vývoje?

Jak už jsem zmiňoval před chvílí, hra je rychlejší a tvrdší a vždycky na sobě je a bude co zlepšovat, ve všech ohledech.

Jsem rád, že mě kabina přijala tak, jak mě přijala

Jak tě přijala kabina? Přeci jen bys mohl být věkově třeba syn Pavla Kubeše.

Jsem rád, že mě kabina přijala tak, jak mě přijala. V kabině panovala pokaždé dobrá nálada. Sice jsem se ze začátku v kabině cítil trochu nekomfortně, ale to po chvíli odpadlo.

Na střídačce jsi byl i v extralize s Kladnem, jak jsi vnímal ten zápas a výhru?

Byl to opět skvělý zážitek prožívat zápas ze střídačky a být případně připraven zasáhnout do hry. A vyhrát zápas je v jakékoliv kategorii pokaždé dobrý pocit.