Vyšší ligy

Díky kvalitním výkonům našich brankářů držíme soupeře na uzdě, je si vědom síly pardubického brankoviště zkušený Pavel Kubeš

Pardubice zatím s přehledem drží v Extralize 3. příčku. Na jaře získali pardubičtí ve třech utkáních 7 bodů. Velezkušený útočník pardubického HBC odpovídal v našem rozhovoru nejen na to, jak hodnotí dosavadní počínání Pardubic v jarní části sezóny.

Myslím, že tým šlape a funguje

Pardubice stále drží 3. místo v tabulce Extraligy. Jak zatím hodnotíte výkony svého týmu v jarní části soutěže?

Myslím, že tým šlape a funguje. Vždy je prostor k vylepšení, ale upřímně jsem hrozně rád za skvělou atmosféru, která v týmu panuje.

Na jaře jste odehráli 3 zápasy. V nich jste vybojovali 7 bodů. S tím je spokojenost?

Mrzí mě prohra v Letohradu, kde jsme dostali branku těsně před koncem prodloužení. Jinak jaro jako celek zatím hodnotím pozitivně. Do konce základní části zbývá ještě několik zápasů a věřím, že kvalita naší hry bude mít vzestupnou tendenci směrem k zápasům play-off.

Naposledy jste vyhráli v Dobřanech poměrem 4:3. Jaký to byl zápas?

Potkal nás běhavý soupeř, který nám nedal mnoho prostoru. Během zápasu jsme se potýkali s řadou neproměněných šancí. Klasicky jsme dělali z brankáře Dobřan aspiranta na reprezentační dres. Jinak si vážím, že se podařilo přes určité komplikace zápas dotáhnout k vítezství.

V tomto utkání jste byl jednou z hlavních postav svého týmu, když jste vstřelil 2 góly. Je právě střílení branek vaší úlohou v týmu?

Tak střílení branek už určitě není mou úlohou. Nikdy jsme se nepovažoval za střelce. Od toho máme v týmu mládežníky, kteří mají výrazně vyšší tah na bránu.

Pavel Kubeš společně s Pardubicemi věří v extraligový úspěch. Zdroj fotky: SK Hokejbal Letohrad.

Vždy jsme byli spíše útočným týmem

Pardubická defenziva je jednou z nejlepších v Extralize. Společně s pražským Kert Parkem jste obdrželi nejméně branek – 39. Je právě defenziva to, na čem si HBC Pardubice zakládá?

Vždy jsme byli spíše útočným týmem, nicméně díky kvalitním výkonům brankářské dvojice Fořst – Třináctý se nám daří držet soupeře na uzdě.

Teď Pardubáky čeká městské derby. V sobotu přivítáte na domácím hřišti Svítkov. Co od tohoto duelu očekáváte?

Bude to opět fyzicky náročný zápas plný soubojů a enormního nasazení. Svítkovu máme co oplácet po nepovedeném podzimním zápase. Věřím, že se nám tentokrát podaří uplatnit naši hru a vyvarujeme se chyb, které nás stály minulý zápas. O víkendu má konečně přijít jarní počasí, které by mohlo kvalitě zápasu pomoci.

Tím, že to bude derby, bude to i pro vás o něco významnější utkání?

Já mám derby rád, stejně tak beru derby při zápasech s Letohradem a Hradcem Králové, kde jsem dříve působil. Určitě si v kabině připravíme nějakou odměnu za vítězný zápas.