Vyšší ligy

Viktor Zeman: Chceme bodovat v každém zápase!

Piráti se na jaře zvedají. Naposledy to odnesly Prachatice, které svěřenci trenéra Karla Manharta porazili na domácí půdě 5:3. Viktor Zeman byl jednou z ústředních postav tohoto duelu. V našem rozhovoru se ohlížel nejen za posledním utkáním Pirátů.

Výrazná změna nastala na trenérském postu

Piráti se na jaře postupně zvedají. Ze čtyř jarních utkání jste získali 7 bodů. Co se přes zimu v Hradci změnilo?

Výrazná změna nastala na trenérském postu, kdy tým převzal Karel Manhart, který dodal nový impuls do kabiny. Zaměřili jsme se také na zimní přípravu, během které jsme nabrali slušnou kondici, kterou budeme do závěru sezony potřebovat.

Naposledy jste si vyšlápli na domácí půdě na Prachatice, když jste zvítězili 5:3. Jaký to byl duel?

Čekal nás hodně těžký zápas o důležité body do tabulky. Do utkání jsme vstoupili dobře. Poté jsme inkasovali po mém zbytečném faulu na 1:1. Ve druhé třetině jsme soupeři odskočili o dvě branky. Vstup do třetí třetiny za stavu 3:1 nebyl ideální. Začali jsme se bát o výsledek, Prachatice toho využily a vyrovnaly na 3:3. V závěru zápasu bylo důležité, že nás vyrovnání neposlalo k zemi, ale naopak jsme ukázali sílu a charakter a dotáhli zápas do vítězného konce. Jsem rád že jsme tento zápas zvládli.

Co podle Vás rozhodlo o vítězství Pirátů v tomto utkání?

Důležitá byla ubráněná přesilovka soupeře 5 na 3. Kluci v ní odvedli skvělou práci. Velkým faktorem byl také výkon Petra Bryknera (brankář, pozn. red.), který nás držel celý zápas. Předvedli jsme týmový výkon.

Pomůže Viktor Zeman královehradeckému klubu v udržení extraligové příslušnosti. Autor fotky. Štefan Havran.

Pro nás je důležité každé utkání

Sledujete tabulku Extraligy? Vnímáte, že jste už v podstatě na dostřel ostatním týmům nad vámi?

Nevím jak kluci, ale já osobně moc tabulku nesleduji. Jdeme do každého zápasu na 100%, abychom si zajistili co nejlepší pozici do play-down.

O následujícím víkendu vás čeká duel s Plzní, která je na předposledním místě – tedy hned nad Hradcem Králové. Jste si vědomi důležitosti tohoto zápasu?

Pro nás je důležité každé utkání. Chceme bodovat v každém zápase a je jedno, kdo proti nám stojí. Náš cíl je udržet Extraligu, a proto tomu musíme jít naproti zápas od zápasu.

Jaký to bude zápas?

Těžký (směje se). Zápasy s Plzní jsou hodně fyzicky náročné. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb a plnit pokyny trenéra. V utkání budou rozhodovat maličkosti. Musíme být disciplinovaní, jelikož Plzeň má dobré přesilovky. V týdnu dobře potrénujeme a v sobotu půjdeme do montérek (smích).

Přistoupíte k tomuto utkání jako ke každému jinému, nebo budete více svázaní tím, že je to tak mimořádně důležitý zápas?

Přistoupíme k utkání zodpovědně. Máme natolik zkušený tým, že můžeme nějakou svázanost vyloučit. Chceme 3 body, pro které uděláme maximum.