Vyšší ligy

Chceme ještě výš, zní z úst svítkovského Filipa Shejbala po postupu do semifinále

Osmnáctiletý Filip Shejbal ze Svítkova pomohl Stars v sérii proti Karviné probojovat se mezi nejlepší čtyři týmy Extraligy. V našem rozhovoru přiblížil, jak sérii s Karvinou v jeho očích probíhala, nebo také nastínil, co očekává od semifinálové série proti pražskému Kert Parku.

Jsme strašně rádi, že jsme to nakonec zvládli

Jak se ohlížíte za čtvrtfinálovou sérií proti Karviné?

Bylo to náročné, to jsme ale očekávali. Jsme strašně rádi, že jsme to nakonec zvládli. Byli jsme zklamaní, že se nám nepovedly první dva zápasy v Karviné. Naštěstí jsme pak doma dokázali sérii vyrovnat. Pátý zápas bylo takové završení našeho úsilí. Dokázali jsme urvat jeden zápas na hřišti soupeře, a za to jsme rádi.

Co v tom pátém zápase rozhodlo o tom, že Svítkov postoupil do semifinále Extraligy?

Hodně jsme oproti prvním dvěma utkáním zlepšili speciální týmy. Pokračovali jsme v tom, co se nám od začátku série dařilo. Bylo to hodně o štěstí. V pátém zápase jsme dali některé góly se štěstím, ale to k tomu patří.

Jste už maximálně spokojeni s tím, že jste účastníkem semifinále?

Nikdo z nás není v této fázi play off spokojený s tím, co se nám zatím podařilo. Chceme ještě výš. Byla by chyba, říct si, že semifinále je úspěch. To si můžeme říci, až to skončí.

Svítkov přešel ve čtvrtfinále přes Karvinou, ale v semifinále je čeká opravdový gigant! Autor fotky: Štefan Havran.

Někdo tu jejich sérii ukončit musí a já myslím, že to můžeme dokázat právě my

Co si chcete z té čtvrtfinálové série přenést do dalších bojů v play off?

Určitě takovou tu jednoduchost, odhodlání, obětavost a týmový výkon. Také si snad přenese formu náš brankář, který chytal skvěle a hodně nám pomohl. Budeme doufat, že i podpora našich fanoušků bude stejná jako v posledních zápasech.

Jak ve Svítkově, tak v Karviné vás podporovalo několik hlasitých fanoušků. Co říkáte na tu podporu?

Je to šílené. Bylo to znát, když se nám nedařilo. Hrozně nás to nakoplo. Nechápu, že někdo jede dobrovolně takovou dálku, aby nám fandil. Jsme za to strašně moc rádi a mám z toho obrovskou radost.

Je před vámi semifinálová série s pražským Kert Parkem. Co od té série očekáváte?

Je to několikanásobný mistr Extraligy z posledních let, takže to bude nesmírně těžké. Nicméně jsme odhodlaní bojovat a porazit je. Někdo tu jejich sérii ukončit musí a já myslím, že to můžeme dokázat právě my.

Co bude klíčem k tomu, abyste přes Kert Park přešli až do finále?

Určitě musíme hrát obětavě, bojovně a dodržovat zodpovědně pokyny trenérů. Očekávám velmi vyrovnanou sérii, ve které rozhodnou maličkosti a detaily.

Tři východočeské týmy v semifinále play off Extraligy hokejbalu.