2. liga

Letohrad a Třebová jsou krůček od finále 2. ligy, v Poháru regionu postoupily Pardubice

V sobotu se rozhodlo o druhém finalistovi Poháru regionu, kdy v prodloužení vystřelil postup Pardubicím Jakub Merta. Semifinále druhé ligy se vyvíjí lépe pro Letohrad a Českou Třebovou, oba týmy vedou v sériích 2:0.

Famózní finiš Ježků přinesl v 5. duelu prodloužení, které rychle ukončil pardubický Merta

Dlouhá a vyrovnaná série Ježků a Pardubic se v sobotu rozhodovala na hřišti v Heřmanově Městci. Zdánlivě rozhodnuté utkání se ale nakonec přehouplo až do prodloužení, které určilo postupujícího do finále.

Martin Čejgl (Ježci): "V Sobotu se u nás na Ježkárně odehrál rozhodující zápas. Alfa si po sérii čtyř zápasů správně zanalyzovala, jaká taktika je potenciálně nejvíce přiblíží k postupu do finále. Její volbou byla inspirace z prvního zápasu, tudíž nechat půlku soupisky doma a dorazit k nám v 8 lidech. Člověk by je na první dobrou odsoudil za idiotský přístup, ale opak je pravdou. Stejně jako tomu bylo v prvním zápase i tentokrát se to projevilo jako klíčová mentální sugesce. Ještě, než začal samotný zápas, už jsme měli v hlavách uzel z povinnosti z výhry. Do toho se přidalo podcenění, snížená koncentrace a těžkopádný pohyb. Co si budeme povídat, zafungovalo to skvěle. Naopak soupeř působil sebevědomě a svou dobrou organizovanou hrou nás dostával pod tlak. I přesto se nám na začátku druhé třetiny podařilo odskočit na rozdíl dvou branek a možná už se zdálo, že jsme jednou nohou ve finále. Alespoň tedy do doby, než chvíli na to přišel za mě zlomový okamžik zápasu v podobě neúmyslného útočného faulu za 2+2. Nejenže se hostům podařilo během nabídnuté přesilové hry dvakrát skórovat, ale ruku v ruce s vyrovnáním se dostavil i druhý dech soupeře a s ním otočka na 3:6. Tento stav na tabuli vydržel až do 42 minuty, tedy do okamžiku, ve kterém by to vzdal i protřelý křesťan. My naštěstí v Čechách uctíváme jiného boha, a jak Vám již napoví samotné číslo, neuvěřitelných 68 vteřin stačilo, abychom třemi slepenými góly srovnali skoré na 6:6. Do konce sirény tam už nic nespadlo, a tak se šlo opět jako v posledním klání do prodloužení. Tentokrát stačilo pouze 32 vteřin, neboť po dominantní práci za naší bránou se dostal k zakončení Merta, který nás poslal na zasloužený odpočinek. Na závěr bych chtěl upřímně poděkovat soupeři za super fér sérii, která předčila naše očekávání. Bylo příjemné zpestření si na závěr odehrát takovéto, vyjma prvního zápasu, kvalitní zápasy. Budeme držet palce ve finále."

Petr Špaček (Pardubice): "Myslím, že komentář Martina Čejgla naprosto přesně vystihl celý zápas a není k tomu co víc dodat. Jedinou záhadou pro mě zůstává, jak si mohl náš tak zkušený tým, nechat protéct mezi prsty tříbrankové vedení v závěru zápasu, asi obava z cesty do Svitav… :-) Každopádně děkujeme soupeři za skvělou sérii plnou branek, která určitě potěšila nejednoho diváka. Pro nás to byla, po celkem nepovedené sezóně, docela vzpruha a konečně jsme si s chutí zahráli hokejbal."

5. SF: Ježci Heřmanův Městec – HBC Pardubice C 6:7pp (2:1, 1:4, 3:1 - 0:1)

KARTA ZÁPASU

stav série: 2:3 postupují Pradubice


Sobotní debakl a nedělní výhra v prodloužení, Letohrad má machtball

Letohradské béčko vletělo do série s Hradcem jako uragán a z prvního duelu si udělalo selanku, v druhém zápase už ale muselo rozhodnout prodloužení.

Tomáš Dvořáček (Hradec Králové): „Co k tomu napsat... Sobotní utkání těžko komentovat. Nevěřil bych, že budeme před semifinále řešit situaci, kdy máme více omluvenek než účasti a do Letohradu pojedeme s torzem doplněným o dva juniory. Přestože jsme první třetinu zvládli, nechali jsme se ve druhé části odvést od naší hry a Letohrad se dostal do vedení. To postupně a nekompromisně navyšoval a na nás dopadla trochu frustrace – nabuzený soupeř skóroval z každé větší šance a občas i ze situací, které ani šancí nebyly. Výsledek nebyl hodný semifinále, ale v playoff znamenal "jen" první bod pro domácí. V neděli to s lehce obměněnou sestavou nevypadalo před začátkem o moc lépe. Dvě lajny bojovníků se ale chtěly porvat o důstojný výsledek. První třetina se nám opět povedla od brankoviště po útok na jedničku a lehce zamlklá aréna sledovala stav 0:1 pro nás. Když pak hned v první minutě druhé části zvýšil Ježek na 2:0 z pohledu HK, bylo ticho úplně. Domácí ale po studené sprše přidali na tempu a povedlo se jim vývoj zápasu otočit na 3:2. Díky nabídnutému brejku jsme ale srovnali a po dvou třetinách jsme drželi nadějný stav 3:3. Diváci si na své přišli v poslední třetině, kdy se nejprve domácí zásluhou agilního Protznera dostali do vedení. Ve hře bez brankáře jsme ale dokázali srovnat a dokonce následně otočit na 5:4! Nepozornost a trochu nezkušenost s nastalou situací nás ale stála vítězství a za stavu 5:5 se šlo do prodloužení. V něm se nakonec radovali opět domácí, kteří využili přečíslení a ujali se vedení v sérii 2:0. Nezbývá než Letohradu sportovně pogratulovat k výhrám, ale neskládáme zbraně. Naopak zaslouží si poděkovat bojujícím spoluhráčům za obětavost a trápení favorita. Doma nemáme co ztratit a budeme chtít ještě ukázat, proč doopravdy v semifinále jsme.“

1. SF: SK Hokejbal Letohrad B – HBC Hradec Králové 1988 B 11:0 (0:0, 7:0, 4:0)

KARTA ZÁPASU

2.SF: : SK Hokejbal Letohrad B – HBC Hradec Králové 1988 B 6:5pp (0:1, 3:2, 2:2 - 1:0)

KARTA ZÁPASU

stav série: 2:0

Fotogalerie (SK Hokejbal Letohrad)


Lokomotiva dvakrát zvítězila v Prachovicích 2:3, do finále jí chybí poslední krok

Prachovice v obou zápasech nepodchytily začátek utkání, to byly momenty kdy si hosté z České Třebové vytvořili, jak se později ukázalo, rozhodující náskok. Série se nyní přestěhuje na domácí hřiště Lokomotivy, kde ale na podzim prachovičtí padli.

1. SF: SK Prachovice – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

KARTA ZÁPASU

2. SF: SK Prachovice – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)

KARTA ZÁPASU

stav série: 0:2

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0