2. liga

Sršni zvedli nad hlavu Pohár regionu, finalisty druhé ligy jsou Česká Třebová a Letohrad

Čtvrtý zápas finále Poháru regionu určil vítěze této trofeje, Sršni porazili potřetí pardubické Céčko a oslavili svůj triumf. Velké finále v 2. lize se teprve chystá, hladce do něj postoupila Česká Třebová a doplní jí vítěz základní části Letohrad.

Třebová postoupila do finále nejkratší cestou a bude obhajovat titul

Prachovičtí jistě nedoufali v takto krátkou sérii a tak krutý a rychlý konec v soutěži. Po dvou těsných prohrách na domácím hřišti stačilo hráčům Lokomotivy udělat poslední krok, který nakonec zvládli.

Filip Čapek (TJ Lokomotiva Česká Třebová): "Všechny zápasy semifinálové série s Prachovicemi měly obdobný postup. Do prvních dvou utkání jsme nastoupili na hřišti lépe postaveného soupeře po základní části. Do zápasů jsme vstoupili s jasným cílem na nic nečekat, napadat soupeře a nenechat jim klid na hokejkách. V obou zápasech se nám to povedlo a vybudovali jsme si během první třetiny několikabrankový náskok. Od druhé třetiny jsme se ale začali přizpůsobovat hře soupeře a dělat chyby ve středním pásmu, ze kterých se soupeř dostával do rychlých přečíslení. Prachovice potvrdily svoje statistiky ze základní části v podobě dobrých koncovek utkání, kdy se jim podařilo během poslední třetiny stáhnout skóre na jednobrankový rozdíl. V obou případech jsme ovšem dokázali udržet výhru na naší straně a vybudovat si po prvním víkendu vedení v sérii 2:0. Do posledního utkání jsme nastoupili na domácí půdě, která nám v letošní sezóně vyhovuje a chtěli jsme to potvrdit i tentokrát. Zápas opět provázel podobný scénář jako v předchozích případech. Během dvou třetin jsme si vytvořili pohodový náskok a za stavu 5:1 už se zdálo být rozhodnuto. Soupeř ovšem sebral zbytky sil a stáhl skóre na 5:3. Tímto poměrem však utkání i skončilo a my se mohli opět radovat z postupu do finále. Ač se může výsledek série 3:0 zdát jako jednoznačný, v žádném utkání nám Prachovice nedarovali nic zadarmo. Děkujeme Prachovicím za dobrou sérii a všem fanouškům za podporu."

3. SF: TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK Prachovice 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

KARTA ZÁPASU

stav série: 0:3 postupuje Česká Třebová


Dlouhá série Hradce a Letohradu je u konce, jeleni ve finále vyzvou kohouty

Semifinále mezi Letohradem a Hradcem Králové bylo ukázkovou sérii play-off. Pětizápasová šňůra nabídla plejádu výsledků a nakonec se z postupu radovali hráči Letohradu.

Dvoubrankové vedení domácího Letohradu v 5. zápasem smazali pět minut před koncem Paukrt se Svatoňem, jenže záhy urval vedení zpět Protzner a při risku bez brankáře zlomil definitivně odpor hradeckých střelou do prázdné branky Faltejsek.

Letohrad si tak ve své první sezóně po obnově B-týmu po vítězství v základní části zahraje i finále play-off 2. ligy.

5.SF: SK Hokejbal Letohrad B – HBC Hradec Králové 1988 B 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

KARTA ZÁPASU

stav série: 3:2 postupuje Letohrad


Sršni vyhráli Pohár regionu Čechy – východ

Pardubice po prvním víkednu dokázaly vykřestat naději na obrat v sérii, a protáhli sérii do neděle, tam už ale na svého soupeře nestačily, a ten třetí výhrou ve finále odšpuntoval oslavy vítězství v Poháru regionu Čechy – východ.

Zdeněk Beneš (Svitavy): „Premiérové finále Poháru regionu východ, nás postavilo proti záloze HBC Pardubice. K prvnímu utkání série dorazilo do Svitav pouze torzo hráčů Pardubic, tak o nějaké bitvě nemůže být řeč. Hráči si zastříleli a v naší bráně se vystřídali oba brankaři - 13:3. Naplněná sestava soupeře na neděli, věštila lepší podívanou. Zápas jsme začali dobře a vytvořili si 2 brankový náskok, který jsme pečlivě udržovali až do konce 6:4. Soupeř nám dal jasně najevo, že to v Pardubicích bude těžké. V sobotu se nedařilo skoro nic. Lacině inkasované branky nás srážely. Stále jsme museli dotahovat náskok soupeře, což se dařilo první dvě třetiny. Ve třetí části soupeř opět odskočil o 2 góly, a tady jsme zvládli pouze snížit na 5:4. Do čtvrtého zápasu jsme chtěli vstoupit soustředěněji než v sobotu a pohlídat si začátek. Hráči plnili vše, co jsme si dohodli. Vstup do zápasu se povedl náramně již po 37 vteřinách otvíráme skóre. V této sérii platilo, kdo dá první gól vyhraje a jinak tomu nebylo ani v neděli. Byť se soupeři podařilo v první třetině stáhnou náskok na jeden gól vývoj zápasu jsme si pohlídali a vítězíme 4:8 a celkově 3:1 na zápasy."

Sestava hráčů, kteří zasáhli do play-off poháru: Vojtěch Karlík, Vojtěch Hloušek, Vojtěch Dvořáček, Vojtěch Daněk, Zdeněk Beneš, Tomáš Sláma, Tomáš Petr, Samuel Mifek, Petr Vodvárka, Pavel Birta, Patrik Tichý, Patrik Hloušek, Ondřej Peškar, Marek Peškar, Karel Mifek, Jakub Zavoral, Jakub Neubauer, Jakub Dvořák, David Tesař, Adam Břeň
Brankáři: Ondřej Hoch, Jakub Serbousek

Petr Špaček (Pardubice): „Věděli jsme, že nás čeká těžká série, a tak jsme v prvním zápase navázali na taktiku, která platila na Ježky, tudíž, přijet v 8 lidech. Bohužel na Svitavské letiště to nefungovalo a tak jsme na druhý zápas vzali početnější sestavu. Nebýt našeho zaváhání v úvodu třetí části, kdy nám po vyrovnání soupeř odskočil o 3 branky, mohli jsme si ze Svitav odvézt vyrovnanou sérii, ale nevyšlo to. Doma jsme pak nechtěli v sobotu končit sezónu. Soupeř se v zápase, vlivem mnoha aspektů, nemohl dostat do herní pohody, a tak jsme vybojovali prodloužení série. V neděli ale zase herní pohoda scházela nám, a přesto že jsme se drželi dlouho na dostřel, Svitavy celkem lacino navyšovaly skóre a trestaly defacto každou naši chybu. Nejvíc nás může mrzet promrhaný první zápas, jinak byla ale série velmi pěkná, vyrovnaná a určitě divácky atraktivní. Zároveň bych chtěl poděkovat všem klukům, kteří odehráli a odmakali krásných 9 zápasů, a po, ne úplně povedené, základní části, jsme se mohli hokejbalem zase bavit a radovat se z vítězství."

3. F: HBC Pardubice C – TJ Sršni Svitavy 5:4 (2:2, 1:1, 2:1)

KARTA ZÁPASU

4. F: HBC Pardubice C – TJ Sršni Svitavy 4:8 (2:3, 1:3, 1:2)

KARTA ZÁPASU

stav série: 3:1 vítězem jsou Sršni Svitavy

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0