2. liga

Česká Třebová zapřáhla za svou lokomotivu čtvrtý mistrovský vagónek

Druhá liga regionu Čechy – východ zná svého mistra. Počtvrté v řadě se jím stala TJ Lokomotiva Česká Třebová, když v nejkratším možném čase porazila třikrát jeleny z Letohradu. V sobotu tak hráči kolem hrajícho trenéra Michala Broulíka mohli zvednout nad hlavu mistrovský pohár.

Za výhodného stavu série 0:2 pro Českou Třebovou se finálová série 2. ligy přesunula z Letohradu na hřiště Lokomotivy. Třetí finálový duel nabídnul to pravé hokejbalové drama, které musela rozhodnout až samostatná střílení.

"Po týdenní pauze, kdy jsme na finálového soupeře museli čekat, jsme do prvního zápasu nevstoupili úplně dobře. Sice jsme se dostali poměrně záhy do vedení, ale domácí vývoj utkání zvrátili a nebylo jednoduché opět skóre otočit. V celém zápase se pravděpodobně projevilo, že jsme jeden víkend stáli a nebyli jsme v tom správném tempu. Nedělní utkání bylo z naší strany o poznání lepší. První třetina se nám povedla na jedničku. Vstřelili jsme v ní hned tři branky. Prostřední perioda už tak povedená nebyla. Přidali jsme další branku a zvýšili náskok, ale to bylo vše. Polevili jsme a do konce třetiny byli domácí zpět ve hře. Naštěstí jsme tři minuty po začátku poslední části během 66 sekund vstřelili dva rychlé góly a zajistili si vítězství. Třetí zápas začal z našeho pohledu skvěle. Velmi rychlé vedení už po deseti vteřinách hry, ale to bylo na dlouhé minuty vše. Série trestů, která nás dvakrát poslala do tří nahrála hostům, kteří toho dokonale využili a otočil průběžný stav. Velké štěstí, že se nám podařilo do konce prvního dějství alespoň vyrovnat. Po třiceti minutách měl zápas ve svých rukou Letohrad, protože jsme prohrávali 2:4 a průběh druhé třetiny rozhodně nenaznačoval, že zápas otočíme. Během přestávky jsme si stanovili plán a cíl, co chceme ve třetí třetině minimálně pro vyrovnání a vynucení si prodloužení, udělat. Zvýšili jsme pohyb, četnost střelby a celkově jsme se snažili o větší tlak na soupeře. Už už to vypadalo, že to nestihneme. Na začátku 42. minuty jsme odvolali brankáře poprvé a podařilo se nám snížit. Po oddechovém čase jsme zkusili power-play znovu a 48 sekund před koncem třetí třetiny jsme vyrovnali. V prodloužení se hrálo opatrně na obou stranách. Nikdo nechtěl udělat chybu. Opticky i střelecky jsme toho měli víc před brankou hostí my, ale i Letohrad zahrozil a mohl rozhodnout. Nestalo se tak, a tak třetí finále musely rozhodnout až nájezdy. Tři ze čtyř našich exekutorů proměnili a naopak Jeleny vychytal náš brankář. Když se míček v síti hostí zatřepotal naposled, tak mohla vypuknout nefalšovaná radost z vítězství a spolu se 153 diváky vypukly oslavy na plno a jelikož bylo i krásné počasí, tak se slavilo dlouho a konzumace byla slušná. Děkujeme Letohradu za skvělé zápasy a perfektní finálovou sérii. Oba týmy chtěly hrát hokejbal a to bylo nejlepší, co mohlo být. Moc si vážíme i výborné divácké kulisy, která v České Třebové byla - skvělá návštěva na hokejbale!!!" zhodnotil celou sérii Michal Broulík, hrající trenér TJ Lokomotiva Česká Třebová.

„Buď a nebo. S tím jeli hráči Letohradu B do nedaleké České Třebové k třetímu finálovému zápasu. Ten se odehrál na hřišti v Benátkách v sobotu od 11 hodin a Letohrad, chtěl-li sérii prodloužit, musel vyhrát. Dlouho to tak vypadalo… Po deseti vteřinách hry se sice Kohouti ujali vedení gólem Válka, na to v páté minutě odpověděl Jaromír Protzner a po chvíli strhl vedení na stranu Jelenů Michael Šimončič – 1:2. Ve 12. minutě však skóre srovnal domácí Řehák.
Ve druhé třetině gólově dominovali Jeleni. Ti ve 20. minutě opět vedli díky gólu Filipa Červinky, v 27. minutě využil další přesilovku Letohradu Petr Vychytil – 2:4. Kohouti dlouho prohrávali, Letohradští dvoubrankové vedení drželi až do poslední pětiminutovky hry, v té však míček za záda Manučarjana nejprve v 42. minutě dostal Smutný a 48 vteřin před koncem na 4:4 srovnal Pirkl. Zápas tak pokračoval prodloužením, ale ani dalších deset minut hry nic na skóre nezměnilo. Následovala tak samostatná střílení, v nichž byli úspěšnější třebovští hráči, kteří díky zásahům Smutného, Pirkla a Kříže slaví titul mistra druhé ligy.“
uvedl k poslednímu finálovému zápasu na svém webu Letohrad.

3. F TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK Hokejbal Letohrad B 5:4ss (2:2, 0:2, 2:0 – 0:0)

KARTA ZÁPASU

stav série 0:3 - mistrem 2. ligy se stala TJ Lokomotiva Česká Třebová

Třebová tak navázala na úspěchy z minulých let a připsala si 4. titul v řadě. A i když je druhé místo bolestné, může Letohrad po svém návratu do druhé ligy mluvit o úspěchu.

TJ Lokomotiva Česká Třebová - mistr 2. ligy Čechy - východ


SK Hokejbal Letohrad B - vicemistr 2. ligy Čechy - východ (web SK Hokejbal Letohrad)

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0