2. liga

Dva těsné výsledky, třetí v prodloužení a první výhra Chlumce

Třetí kolo druhé ligy nabídlo zajímavou podívanou, tři ze čtyř duelů zdobily těsné výsledky, jeden z nich, mezi Sršni a Letohradem, se rozhodl až prodloužení. Východočeské derby vyšlo lépe pirátům, Ježci nestačili na Svítkovské Stars. Chlumec využil domácí prostředí a posbíral všechny 3 body.

První body pro Chlumec, Přelouč naopak poprvé bez bodů

„Nemyslím si, že bychom odehráli špatné utkání. Podařilo se nám skórovat na konci první třetiny a přesně jak jsme očekávali, domácí se do nás v druhé třetině vrhli, skoro celá se odehrála v našem obraném pásmu, laciné kličky na červené a modré čáře, nás držely po celý zápas pod tlakem, stále děláme stejné chyby a dáváme soupeřům výhodu přečíslení a souvislého tlaku. Ač jsme si řekli, že budeme hrát slušně a budeme čekat na fauly domácích, nechali jsme se vylučovat, což nám taky moc nepomáhalo. Ještě za stavu 3:1 jsem věřil, že dokážeme vzdorovat výsledku a zápas minimálně zdramatizovat. Střeleckých pokusů jsme měli dost, jen jsme nedokázali trefit bránu. To, co vycházelo domácím celý zápas, rychlé přechody do našeho pásma, nakonec rozhodlo a 4 uklidňující gól definitivně pohřbil naše naděje na úspěch. Opět se mi líbilo naše mládí, které celý zápas dávalo o sobě znát a jejich rychlé nohy zatápěli domácím bekům, z čehož padl i náš jediný gól.“ Hodnotil zápas trenér Jestřábů Michal Křemenák.

HbC Chlumec nad Cidlinou – HC Jestřábi Přelouč 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

KARTA ZÁPASU


Letohradský Krejsa vystřelil bod navíc v prodloužení

Sršní roj doma přivítal letohradské jeleny a utkání nabídlo přetahovanou o skóre, která vyústila až v prodloužení, v jehož závěru rozhodl utkání svou trefou Jiří Krejsa.

TJ Sršni Svitavy – SK Hokejbal Letohrad B 5:6pp (4:2, 1:1, 0:2 - 0:1)

KARTA ZÁPASU


Tradiční východočeské derby dopadlo lépe pro hosty z Hradce Králové

Hradec si v utkání udržoval náskok, který Pardubice zkoušely dotahovat, avšak na vyrovnání nakonec v Polabinách nedošlo, a tak měli veselejší cestu do své domoviny hradečtí piráti.

HBC Pardubice B – HBC Hradec Králové 1988 B 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

KARTA ZÁPASU


Gólmani drželi skóre na uzdě, utkání Ježků a Svítkova rozhodly přesilovky

Martin Čejgl (Ježci): „Tentokrát jsme odehráli velice dobré utkání. První třetinu jsme ovládli opticky my a po typické „Blažkovině“ (Nevím, co s míčkem, zkusím alpský slalom a třeba trefím víko) jsme se ujali vedení 1:0. Tento hubený náskok jsme udrželi až do konce první sirény zásluhou genetické mutace Petra Mence, který vystřihnul několik akrobatických zákroků, po kterých by většina 20letých kluků ještě ten den skončila s brekem na pohotovosti s kloubní deformací. Ve druhé třetině se hra dosti vyrovnala, hrál se aktivní hokejbal, šance se střídaly na obou stranách. V klíčovém okamžiku se Böhm ocitl sám před hostujícím brankářem, ale jeho projektil se mezi tři tyče nevešel. Bohužel místo klidu z navýšení náskoku přišla na řadu nedisciplinovanost. Agilně hrající Patrik ŠKODA si pro tento zápas zvolil herní styl modelu KODIAQ a jako medvěd tlapou skolil dotírajícího protihráče za naší svatyní. Následný verdikt rozhodčího byl proti jeho chundelatý srsti a z původního trestu 2+10 se nakonec vyklubalo 5+OK. Svítkovští se této příležitosti nezalekli a již po necelé minutě „šatňákem“ tři sekundy před sirénou srovnali stav na 1:1. Do poslední části vstoupili hosté s posíleným sebevědomím a pokračující čtyřminutovou přesilovou výhodou. Ta se jim z hlediska produktivity vydařila skvěle a dvěma zásahy obrátili skóre ve svůj prospěch na 1:3. Netrvalo dlouho, soupeř ukázal cit pro fair-play a po úderu hlavou nám věnoval stejnou příležitost v podobě 5. minutové přesilovky. Z ní jsme narozdíl od soupeře vytěžili pouze po pěkné kombinaci snížení z hole Kozla. I přes závěrečný tlak v posledních minutách naše snaha vyšla na prázdno, a tak všechny body putovaly do svítkovské kabiny.

Závěrem bych vyzdvihnul náš výkon, ač body nepřinesl, vytvořil alespoň pevnější základy sebedůvěry pro další zápasy. Stejně tak si pochvalu zaslouží tým pod vedením Martina Bláhy, který se na hřišti prezentoval sympatickým výkonem a celkově přidal na atraktivitě zápasu.“

Martin Bláha (Svítkov): „První třetina byla z naší strany katastrofální, byli jsme pouze statickým přihlížejícím soupeřově skvělé kombinační hře. Na štěstí pro nás výtečně chytající Matyáš Černý, kapituloval pouze 1x a tak bylo stále o co hrát. Po přestávce jsme dokázali hru vyrovnat, ale nestárnoucí Petr Menc držel i nadále naše střelce na uzdě a pomaloučku, polehoučku je přiváděl k šílenství. O výsledku utkání tak rozhodly až přesilové hry v poslední periodě. Kdy se nám nejprve podařilo srovnat stav a následně v dlouhé výhodě získat i dvoubrankový náskok. Na místo toho, abychom si pak hlídali těžce nabyté vedení, jsme se i my zbytečně dopustili vyššího trestu a utkání se opět dramatizovalo. Soupeři však nenaložili s dlouhou výhodou tak dobře, jako my a i v následné power play se nám podařilo ustát jejich neskutečný tlak, následkem čehož všechny body putovaly na Svítkov. Velkou zásluhu na tom má 17letý gólman Matyáš Černý, jenž ze soupeřových 38 střel, propustil do své svatyně pouze dva projektily a dosáhl tak na vynikající úspěšnost zákroků, 94,74%.“

Ježci Heřmanův Městec B - HBC Svítkov Stars Pardubice B 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
2 9:3 6
2.
TJ Sršni Svitavy
2 10:5 4
3.
HBC Svítkov Stars...
3 9:11 4
4.
HC Jestřábi...
1 6:1 3
5.
SK Prachovice
1 4:3 3
6.
SK Hokejbal...
2 7:7 3
7.
Ježci Heřmanův...
2 8:9 2
8.
HBC Hradec...
2 4:9 2
9.
HBC Pardubice B
3 4:13 0