Ostatní oznámení

V TENTO DEN… 23. 5. 2009

V předchozích příspěvcích jsme se věnovali výhradně významným dnům v 2. lize, tentokrát se ale podíváme na tehdejší 1. oblastní hokejbalovou ligu (v tomto ročníku byla ještě 2. OHbL).

V předchozích příspěvcích jsme se věnovali výhradně významným dnům v 2. lize, tentokrát se ale podíváme na tehdejší 1. oblastní hokejbalovou ligu (v tomto ročníku byla ještě 2. OHbL).

V sobotu 23. 5. 2009 vrcholí finále 1.OHbL, na hřišti v Hradci Králové proti sobě stojí domácí Olympia a Medvědi z Pardubic, hraje se 5. finále, zápas který v každém případě určí nového mistra.
Olympia vedla v sérii po prvních dvou zápasech 2:0, když dovedla vyhrát 5:1 a druhé utkání 5:4 po samostatných stříleních. Jenže Medvědi v domácím prostředí srovnali krok a vynutili si 5. zápas v Hradci.
Každý by asi čekal vyrovnanou bitvu až do konce, ale poslední zápas se vyvinul až překvapivě jednoznačně, po první třetině vedou hosté z Pardubic 0:3. Druhé dějství však nepřináší žádnou změnu skóre a přichází poslední třetina. Tu otevírá po necelých 3 minutách brankou Veselík a Medvědi se už vidí na trůnu, když v čase 43:07 rozvlní síťku Borovec, je o osudu 5. finále definitivě rozhodnuto, HBC Medvědi Pardubice se stávají mistry 1.OHbL ročníku 2008/2009.
„Byli jsme snad nejlepší parta chlapů, co vůbec netrénovali, scházeli se jen na zápasy, věkový průměr byl kolem 30 a vyhrávali jsme, poráželi celky, co trénovali i 2x týdně.
Největší zbraní byl Michal Jeřáb v brance. Svého času snad nejlepší gólman ve východních Čechách. A pak přišla největší posila do útočných řad a to byl Daniel Rákos. Ten pomohl, táhnul kluky, celý tým, začali jsme si věřit a nakonec to vyšlo. Oslava titulu se slavila jako všechno (tituly v zimních ligách i později v Oblastní lize) U Capoušků v Pardubičkách, kde jsou dodnes poháry.“
Zavzpomínal na úspěšnou sezónu i dvougólový střelec Michal Veselík, který ten rok vyhrál kanadské bodovaní a pak i cenu pro nejužitečnějšího hráče v play-off.

HC Olympia Hradec Králové – HBC Medvědi Pardubice 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)
stav série: 2:3

branky: 7. Nečas O., 8. Veselík, 10. Horák, 33. Veselík, 44. Borovec

sestavy:
Dvořáček (Hemelík) – Bek, Buchta, Hrbáč M., Hrbáč T., Lán, Smied, Chlumský R., Chlumský J., Drbohlav, Kratochvíl, Robich, Rotter, Šafařík, Špryňar
Kmoníček (Jeřáb) – Holub, Kabeláč, Němec, Pelcman, Borovec, Horák, Nečas J., Nečas O., Rákos, Šťastný, Veselík, Ziegler

zdroj: statistiky ČMSHb