Ženy

Pátý ročník Východočeského poháru žen ovládly svítkovské hokejbalistky

V sobotu 2. prosince 2023 se v pardubické Nafukovací hale odehrál 5. ročník Východočeského poháru žen. Na turnaji nastoupilo pět mužstev, přičemž jeden slovenský. Komu se dařilo a jak celý turnaj probíhal?

Průběh a podrobnosti zápasů ZDE!

Turnaje se zúčastnily ženské týmy Liberce, Svítkova, HBC Pardubic, pražského KOVA a Rebels Skalice. Pohár vypukl pardubickým derby, které ovládly Stars. Svítkov přestřílel Pardubice 9:30 na střely a 1:5 na góly. V následující bitvě hrálo KOVO proti Liberci, který Pražankám podlehl 7:1. Výhru řídila hattrickem Martina Součková. Poté nastoupil i slovenský celek. S nulou v zádech Slovenky braly body za výhru 3:0. Suverénní Svítkov poté zaklopýtnul s KOVEM a celky si rozdělily body za remízu 2:2. Skalice v dalším utkání dala o jednu branku Liberci než KOVO. Pod výsledkem 1:8 se podepsala třemi góly Sofia Šátková. Hokejbalistky z Polabin podlehly KOVU 3:1, avšak Svítkov porazil Skalici 4:1. Umístění se začalo komplikovat po výhře Pardubic nad Libercem a KOVA nad Rebels. Ve vyrovnaném boji proti KOVU Skalica padla 1:2. Liberci nejvíce branek nadělily ženy ze Svítkova – 2:11. V součtu si pro vítězství v turnaji došly Hvězdy, které porazily všechny své soupeře kromě KOVA. To mělo stejnou bilanci, protože se Svítkovem remizovalo. Díky skóre však slavily Východočešky.


Hodnocení Poháru žen přesedou RSHb Čechy Východ (Lukáš Diviš): " I přes kalamitní stav, kdy nás zasypal sníh, se pořádal závěrečný 5. turnaj přeboru žen téměř celý sobotní den v Nafukovací hale Pardubice. Tým žen Rebels Skalice, Prahy a Liberce se i přesto dokázaly dopravit do místa konání a věřím, že si hokejbalovou sobotu všichni užili. Všechna utkání měla svou kvalitu, na ženách byla vidět jejich píle a snaha o co nejlepší výkony. Závěrečný 5. turnaj, "díky skóre", vyhrály ženy z HBC Svítkov Stars Pardubice, které i tímto ovládly celý Přebor žen 2023 a mohly tak zaslouženě převzít zlaté medaile s putovním pohárem. Těší mě zájem a počet hráček, které se turnaje zúčastnily. Velkým potěšením je také zájem mladších ročníků žen/slečen, které hokejbal baví. Obrovský respekt a poděkování mají všichni, kteří se podíleli na ženském hokejbale. Ať trenéři, vedoucí mužstev i samotní hráči. Děkuji Všem organizátorům a rozhodčím za jejich práci a doufám, že si hokejbal také užili. Do příštího ročníku si přeji, aby byl stále zájem o tuto soutěž a mohli jsme vypsat Přebor žen i v roce 2024.“