2. liga

Mužské soutěže přinesly vysoké výhry i dělení bodů

Výsledky obou regionálních mužských soutěží byly poměrně pestré. Vysokou výhru si v druhé lize připsal C-tým Pardubic, v Regionální lize se blýskly Prachovice a v „přeloučském“ derby braly první body do tabulky Opatovice.

2. LIGA

18 vteřin stačilo Chlumci k vyrovnání

Žamberečtí kanci nebudou rádi vzpomínat na první duel nové sezóny, v zápase s Chlumcem vedli již 3:0, pak soupeř dvěma rychlými brankami dotáhl skóre. Ačkoliv domácí opět odskočili na rozdíl dvou branek, stačilo hostům 18 vteřin na vyrovnání zápasu a utkání mezi Žamberkem a Chlumcem rozhodovalo až v samostatných stříleních, kde druhý bod navíc pro Chlumec vypálil Michal Erben.

"Konečně jsme mohli po dlouhé pauze odehrát ligové utkání, bohužel první polovina utkání patřila Žamberku a za stavu 3:0 to s námi vypadalo bledě. Máme v týmu ale nestárnoucího kapitána Tondu Černého a ten zavelel prvním gólem k obratu a domácí znervózněli. Hodně nás podržel brankář Havlíček při velkých šancích domácích a gólově se prosadili i 4 z 5 útočníků, které jsme měli na zápase v sestavě, což považuji také za úspěch. Nakonec jsme rádi za první dva body do tabulky a můžeme začít bodovou sbírku rozšiřovat, ať si včas zajistíme postup do play off." uvedl chlumecký Honza Skřivánek.

SK Hokejbal Žamberk – HBC Chlumec nad Cidlinou 4:5ss (2:0, 1:2, 1:2)

KARTA ZÁPASU


Na „Alfě“ řádil Veselík s Mertou, odnesli to Kohouti

Úvodní zápas se vydařil pardubickému Céčku, v domácím zápase si vyšlápli na třebovské kohouty, zápas skončil divokým výsledkem 14:2. Velkou měrou se na tom podílel ostrostřelec Veselík pěti góly spolu s Jakubem Mertou, který přidal další 3 branky a několik asistencí.

HBC Pardubice C – TJ Lokomotiva Česká Třebová 14:2 (3:0, 4:1, 7:1)

KARTA ZÁPASU


Přelouč si doma udělala radost výhrou na Hradcem Králové v poměru 6:4

"Po rychlém vedení z přesilovky, nám hosté obratem ukázali, že to pro nás nebude žádná jednoduchá práce. Dovolím si tvrdit, že i přes neustále vedení soupeře, bylo utkání zcela vyrovnané. A byli jsme i střelecky aktivnější. Ale hosté byli narozdíl od nás produktivnější. Zejména Šimůnek, autor čtyř branek, zaslouží pochvalu! Myslím si, že nakonec rozhodla naše trpělivost. Prostě jsme nepanikařili a stále stejně dobývali Dvořáčkovu klec. Odměnou nám byl velký obrat a první tři body v nové sezoně. Pozitivem jsou tři využité přesilové hry." napsal k zápasu Martin Šmíd.

Jakub Ježek (Hradec Králové): "Úvodní zápas sezóny jsme řešili drobné problémy v rámci sestavy. Začátky jsou vždy trošku složitější, sestavu jsme tedy doplnili o hráče A-týmu a vyrazili na dvě kompletní lajny. Do Přelouče se vždy těšíme, atmosféra, areál a celková atmosféra patří k tomu nejlepšímu co region nabízí. Úvod utkání se nám moc nepovedl, kdy jsme inkasovali hned z první střely. Následně jsme naší hru zlepšili a utkání kontrolovali. Hlavně tedy díky Pepovi Šimůnkovi, který vstřelil 4 branky. Po konci druhé třetiny jsme vedli 4:2 a nic nenasvědčovalo obratu. Nicméně domácí celek se na závěrečnou část vyhecoval a začal nám od začátku zatápět. Naše hra se rozpadla a soupeř trestal, hlavně díky své bojovnosti. Zaslouženě utkání vyrovnal a následně dokázal i otočit. Mrzí nás, že jsme nedokázali vedení udržet a je to pro nás poučení do dalších utkání."

HC Jestřábi Přelouč - HBC Hradec Králové 1988 6:4

branky Jestřábů: Štefanský (Čapek), Vorba (Šmíd), Hejhal (Štefanský), Kazimír D. (Kazimír M.), Menc (Štefanský, Slanina), Kajda (Čapek).

Stř.: 33:23, Vyl.: 1:4, Pře.: 4:1, Vyu: 3:0, Diváků: 50.

Sestava Jestřábů: Smekal (Varga) - Stoklasa, Svoboda, Šmíd, Čapek, Menc - Hejhal, Příhoda, Kajda, Slanina, Štefanský, Vorba, Kazimír M., Kazimír D., Spáčil.

Trenér: Štefanský R.


KARTA ZÁPASU


REGIONÁLNÍ LIGA

Prachovice si s chutí zastřílely na Kohouty

Českotřebovský hokejbal neměl úspěšný víkend, po nezdaru A týmu se ani béčku nezadařilo a v Prachovické aréně schytali hráči lokomotivy další příděl, tentokrát 8 branek.
SK Prachovice - TJ Lokomotiva Česká Třebová B 8:0

KARTA ZÁPASU


Derby Přelouče a Opatovic přineslo body hostům

"Naše obnovené Bego plné mlaďáků vyrazilo do derby odhodlaně. Ale Opatky jim hned od začátku ukazovali, že v mužské kategorii to není tak jednoduché. Po první jednoznačné třetině jsme se zlepšovali a začali i kousat. Nakonec jsme Moťovi pokazili nulu, ale dovolím si říct, že aspoň ten gól jsme si zasloužili. No nic, kluci si to vyzkoušeli a poznali, že je čeká ještě hodně práce. Ale je potřeba se toho nebát, všechno mají teprve před sebou. Soupeři gratulujeme k zaslouženému vítězství a uvidíme, jestli jim nezdražíme nájemné." zaznělo po zápase z kabiny Jestřábů.

“První zápas a hned derby proti kamarádům z Přelouče. Utkání jsme začínali v devíti lidech, protože někteří hráči měli zřejmě posunutý čas na hodinkách. Nastoupil proti nám velmi mladý a houževnatý soupeř. Celkem mě i překvapilo, že po té dlouhé pauze jsme nezapomněli hrát hokejbal a na hřišti to bylo vidět. Kluci hráli naprosto v klidu a troufnu si říct, že jsme měli celý zápas pod kontrolou.

Pro Motyčku v bráně to byl těžký zápas, jelikož měl pár zákroků, pak dlouho nic a poté zase nějaké těžké zákroky. Ze zápasu bereme 3 body a s výkonem jsme naprosto spokojeni. Pro nás suprový start sezóny. Zelenobílým kamarádům přejeme hodně štěstí do dalších bojů.“ doplnil za Opatovice kapitán Filip Kopa.

HC Jestřábi Přelouč B - HBC Opatovice n. L. 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Delta hned na úvod ztratila bod se Svitavami

Svitavští Sršni jsou nebezpečný soupeř a přesvědčila se o tom na úvod sezóny i Delta, která i s našlápnutou sestavou musela zápas rozhodnout až v prodloužení.

Delta Pardubice – TJ Sršni Svitavy 4:3pp (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0)

KARTA ZÁPASU


Mládí vpřed, na to vsadili Ježci a neslo to na Alfě své ovoce

Posledním duelem víkendu byl souboj Pardubic s Ježky. První minuty zápasu hráli spíš pro domácí, to bylo ale asi naposledy, co měli na hřišti vyloženou převahu. Pak se dirigentem hry staly hosté z Heřmanova Městce. Taktovku držel zejména mladík Šmíd, který rychle poslal Ježky do vedení a značnou měrou se podílel i na dalším navyšování skóre, celkem se do sítě domácí strefil čtyřikrát.

Petr Špaček (HBC Pardubice): „Zápas není třeba dlouze komentovat, nevyšlo nám nic. A ačkoliv jsme se snažili v pauze trénovat, tak to nebylo moc platné, dobrá polovina týmu držela hokejku po dlouhé pauze poprvé v ruce. Když Ježci rozjeli svoji hru, nešlo je, zejména mladíky, vůbec zastavit.“

HBC Pardubice D – Ježci Heřmanův Městec B 1:7 (0:3, 0:2, 1:2)

KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0