2. liga

Petr Smekal drží Jestřábi nad vodou! Přelouč je po podzimu druhá

HC Jestřábi Přelouč jsou po 11 podzimních zápasech na celkovém druhém místě za hradeckými Piráty, kteří mají jenom o tři body méně. Velkou zásluhu na tom má Petr Smekal, který vyztužuje nejlepší obranu soutěže. Co na to říká?

Rozehrané to není špatně

Petře, jak byste zhodnotil podzimní vystoupení Jestřábů ve 2. Lize? Dali jste 42 branek a jenom 32 jich dostali. 21 bodů = 2. místo. To je pozitivní ne?

Pohled na tabulku je celkem pěkný. V začátku jsme pár zápasů vyhráli se štěstím, abychom následně nějaké smolně ztratili. Liga je opravdu vyrovnaná a o každý bod jsme museli bojovat. Rozehrané to není špatně.

Body jste získali zejména poctivou hrou dozadu, kterou v nejhorším držíte Vy. Z 9 zápasů máte 90,5 % úspěšnosti zákroků. Jste jediným, kdo má úspěšnost vyšší než 90 %. Vaše zkušenosti jsou velmi vidět. Jak byste zhodnotil své výkony?

Tým mi svou hrou velmi pomáhá, ta čísla jsou z velké časti zásluhou každého spoluhráče. Sám sebe hodnotit je velmi ošemetné, možná by se toho mohl ujmout někdo jiný. (smích) Obecně jsem k sobě dost kritický a při pohledu zpět na jednotlivé zápasy nebo podzimní část jako celek vidím spíše ty chybičky a góly, kterým jsem ještě mohl zabránit.

Pokud bude zájem v dresu Poličky, se rád ještě objevím

Vy jste nastoupil na podzim za Poličku v Českém poháru. A zrovna v Sudoměřicích. Jaké to bylo si za Poličku zachytat a zavzpomínat na 1. Ligu trochu jinak? (smích)

Za možnost si zachytat za tak dobrý tým, jakým Polička je, jsem byl rád. Vše se řešilo celkem narychlo v týdnu před zápasem. Vyšlo to zrovna na pohárový zápas v Sudoměřicích. Až na místě se skládala sestava, která čítala 9 hráčů. Nakonec z toho byla těsná prohra, a i zde u mě platí odpověď na předchozí otázku. Pokud bude zájem v dresu Poličky, se rád ještě objevím.

Jaké jsou letošní ambice Jestřábů do jarní části? Určitě play off, ale co v něm?

Nemohu mluvit za naše nejužší vedení a GM osobně, třeba to vidí jinak. Do play off postupují 4 týmy a myslím, že jen dostat se mezi ně je úspěch. V play off si případně zahrát pěkné, vyrovnané zápasy s co nejlepším výsledkem pro nás.

A jaká bude zimní příprava? Bude to klasicky Zimní liga?

Ano, letos v lednu se restartuje Zimní liga, ve které bude působit většina našeho týmu i mnoho soupeřů. Fyzická zimní příprava se bude odehrávat individuálně a spíše v oblasti teorie. (smích)

Kdo je podle Vás v soutěži favoritem na celkový triumf, když už v ní není Česká Třebová?

Hradec Králové má velmi dobrý tým a jakožto 'B' jej může doplňovat o opravdu skvělé hráče z extraligy. Pokud tak učiní bude velmi těžko k poražení. Toto obecně platí pro všechna „Béga“. Tabulka je vyrovnaná, těžko tipovat účastníky play off, natož mistra.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0