2. liga

Česká Třebová překvapivě po podzimu skončila třetí! Bude se chtít Lokomotiva společně s Michalem Válkem zvednout?

Česká Třebová vždy patřila k favoritům 2. Ligy. V minulých letech ve 2. Lize zápolilo více týmů a Česká Třebová vždy útočila na titul. Je tomu tak i tuto sezónu? Bude chtít Michal Válek se svým týmem dojít až na samý vrchol? Jak se tento útočník stal navíc masérem u české hokejbalové reprezentace?


Mrzí mě, že nás v naší lize je pomálu...

Michale, jak vidíte uběhlou podzimní část ve 2. Lize. Přezimujete na 3. místě, je to pro Vás dostatečné?

Já jsem zaprvé moc rád, že jsme opět mohli vyběhnout na hřiště s hokejkami a zahrát si zase ten náš sport hokejbal a vidět se s klukama. Mrzí mě, že nás v naší lize je pomálu ale buďme rádi, že to ostatní kluby ještě chtějí hrát. My jsme měli na začátku sezóny kolísavé zápasy. Jednou jsme dostali na p**** a pak jsme zase někoho přejeli, což mě moc nenechalo klidným a museli jsme si sednou a říct si co dál. Pomohlo to a hra se zlepšila a určitě nás to i více bavilo. 3. místo po podzimní části za mě beru, ale všichni víme, že se sezóna rozhoduje na jaře.

V soutěži je letos pouze 6 týmů a dříve jich bylo mnohem více. Není to škoda? 2. Liga na východě byla vždy kvalitní.

Je to velká škoda, mrzí mě to, ale nic s tím neudělám. Liga si myslím, že je stále velmi kvalitní a hrají tam kluci, kteří by klidně mohli hrát 1. Ligu i extraligu.

Jaké jsou Vaše sezónní cíle? Přeci jenom patříte k favoritům na titul. Kdybyste soutěž vyhráli, přemýšleli byste o 1. Lize?

Česká Třebová má cíle vždy nejvyšší, ale za mě to nejdůležitější je dohrát celou sezónu do konce a bez zranění hráčů. Kdybychom vyhráli 2. NHBL Východ určitě nebudeme za mě přemýšlet o vstupu do 1. Ligy ať už z důvodu způsobilosti našeho hřiště, tak menšího počtu hráčů.

Foto: Ježci Heřmanův Městec. Michal Válek v obranné činnosti proti aktuálně prvoligovým Ježkům.

Myslím si, že to byl Honza Bílý, který mi dohodil job maséra!

Patříte do TOP 10 nejproduktivnějších hráčů. Jak se Vám na podzim hrálo a co byste chtěl zlepšit do jara?

Mně se hrálo dobře, měl jsem skvělé spoluhráče a u nás každá lajna může dát gól. Pořád je co zlepšovat, ale důležité je si udržet pevné zdraví a fyzičku na jarní část.

Hrál jste na juniorském Mistrovství světa a teď u reprezentace děláte maséra. Jak jste se k této příležitosti dostal?

Už to pár let je a byly to skvělé zážitky, na které nikdy nezapomenu. Stát na modré, poslouchat českou hymnu po vítězném zápasu je prostě pecka, přál bych to všem, co hrají jakýkoliv sport. Maséra jsem dělal v Kanadě ve Whistleru v roce 2012-2013 a pak bylo MS mužů v St. John´s, tak mužská reprezentace hledala maséra a myslím, že to byl Honza Bílý, který mě tento job domluvil v reprezentaci. Měl jsem to kousek, přeletěl jsem na druhou stranu Kanady a masíroval jsem naše kluky na MS a od té doby jsem u reprezentace až do teď.

Zastáváte tuto pozici i u Vás v České Třebové? (smích) Nebo jste u Lokomotivy pouze hráč?

Hlavně jsem hráč a pokud tým či klub potřebuje pomoc, pomůžu s trénováním či vedením týmu. Míčky a vody se mě moc už nechce nosit v tomto věku.


Foto: FB Michal Válek - MASÁŽE. Michal Válek při své práci maséra na reprezentačním srazu se svými svěřenci.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0