Mládež

Matyáš Bláha sbírá cenné zkušenosti v 1. Lize, které poté využívá v Extralize juniorů! Kam chce letos se Svítkovem dojít?

HBC Svítkov Stars má povedenou sezónu na všech frontách. V nadstavbě juniorské Extraligy Pardubice bojují o co nejlepší příčku, ze které by mohli jít do play-off. Nejproduktivnějším hráčem Svítkova je Matyáš! Čeho chce tento borec letos s juniory Svítkova dosáhnout? A jak se mu hraje v 1. Lize?

Nadstavba je v podstatě úplně jiná soutěž

Matyáši, vašemu celku se v nadstavbě juniorů celkem daří. Zatím jste na 3. místě. Bude to dobrá startovací pozice pro play-off?

Do nadstavby jsme šli s cílem postoupit přímo do play-off z co nejlepší možné pozice, konečné 4. místo si myslím, že je pro náš mladý tým dobré umístění.

Jak moc se lišila základní část oproti této nadstavbě? Myslíte si, že bude připraveni na play-off? S kým by si chtěl hrát 1. kolo?

Nadstavba je v podstatě úplně jiná soutěž, hráli jsme proti nejlepším týmům z republiky, takže největší rozdíl byl ve kvalitě zápasů. Na play-off se připravujeme už od začátku sezóny, takže připraveni určitě budeme. Nerad si vybírám soupeře, pokud chceme dojít co nejdál, musíme prostě porazit všechny.

Autor fotky: Martin Halíř. Matyáš Bláha ve velké šanci v play off proti Suchdolu. Dokáží Hvězdy přes tohoto soupeře projít do semifinále?

Chceme poprat o postup do Extraligy

Svými výkony v juniorech, kde jsi nejproduktivnější hráč Svítkova, sis řekl o působení v A týmu. Co ti mužská soutěž předává?

Mužská soutěž je o dost silovější než juniorka, ta je naopak více o rychlosti, tudíž mi 1. liga předává odolnost v osobních soubojích.

Snažíš se tyto posbírané zkušenosti přetavit v Extralize juniorů? Kam by si chtěl letos s oběma týmy dojít?

Zkušenosti z Áčka se určitě snažím zúročit. Prioritou je pro nás letos 1. Liga, takže v Áčku se chceme poprat o postup do extraligy, a jelikož se play-off obou soutěží překrývá, budu nastupovat za Áčko.

Jak se ti zatím hraje v play off proti Suchdolu v 1. Lize. Máte šanci na to, abyste postoupili do semifinále?

V zápasech se Suchdolem jsme se přesvědčili o tom, že každý zápas v play-off je jiný, čemuž napovídá i skóre z obou prvních zápasů. V týmu panuje velmi dobrá a pozitivní nálada, věříme, že dokážeme postoupit už tento víkend.