Mládež

Disponujeme možná i silnějším týmem než loni, cítí Václav Kachlík z Ježků

Posledně Heřmanův Městec skončil mezi juniory třetí. Letos znovu ovládl základní část a pokusí se loňské umístění ještě vylepšit. Pomoci týmu bude chtít i útočník Václav Kachlík, který se drží i v sestavě reprezentace U18. Navíc pravidelně nastupuje v 1. Lize za mužský A tým Ježků.

Dohromady jsme se s A týmem a juniorkou scházeli třikrát týdně

Zimní příprava pomalu končí. Kolik jste toho v Heřmanově Městci natrénovali, co bylo hlavní náplní tréninků, a jak se vy osobně cítíte připraven na jarní část sezóny?

Dohromady jsme se s A týmem a juniorkou scházeli třikrát týdně a soustředili se na celkové posílení těla a zvednutí fyzické kondice. Kombinace tréninků ze dvou kategorií mi dávaly zabrat a na jarní část mě doufám velmi dobře připravily.

Základní část jste zakončili opět na prvním místě. Co očekáváte od blížící se nadstavby? Kdo bude nejtěžším soupeřem? Věříte, že se letos dostanete ještě dál než loni?

Očekávám porci velmi kvalitních zápasů, přičemž každý bude velkou prověrkou, tou největší asi Plzeň. Myslím si, že disponujeme stejně silným, možná i silnějším týmem, než jsme měli loni, takže snad skončíme nejhůře jako minulý rok na třetím místě.

Věřím, že bychom se opět mohli radovat z titulu!

Znovu jste se objevil na soupisce reprezentace do 18 let. Jak hodnotíte dosavadní přípravu národního týmu? Věříte, že se v sestavě udržíte až do nadcházejícího šampionátu?

Naši přípravu hodnotím kladně, protože jsme sehráli pár přípravných utkání, ve kterých jsme aplikovali herní systém, jenž funguje. Ročník 2006/07 je velmi silný, takže si nyní netroufám tvrdit, zda se do finální nominace dostanu.

Mistrovství světa 2024 se bude konat v Žilině. Co od turnaje očekáváte? Myslíte, že se bude nějak lišit od toho posledního v Liberci? Má Česká republika šanci na obhajobu zlatého úspěchu?

Očekávám těžké zápasy, u kterých budou rozhodovat sebemenší zaváhání. Samozřejmě nám tam budou chybět kluci z ročníku 2005, ale vzniklé mezery určitě vyplní jiní kvalitní hráči. Když stihneme dostatečně zkoordinovat naši hru, tak bychom se mohli opět radovat ze zisku titulu.

Větší podíl na mém posunu má nyní A tým

Kromě juniorky hrajete za Ježky i v 1. lize. Která soutěž vás baví více, a která z nich vás více posouvá? Na jaké umístění vašeho A týmu si aktuálně věříte?

Vice mě baví juniorka díky skvělé partě hráčů a trenérů, kteří mě doprovázeli napříč všemi kategoriemi. Nicméně větší podíl na mém posunu má nyní A tým, kvůli zkušenějším soupeřům, proti kterým je složitější se prosadit. Když se nám podaří hrát náš nejlepší hokejbal a nebudeme mít žádnou marodku, tak bychom mohli bojovat i o přední místa tabulky.

Právě muži z Heřmanova Městce budou 17. a 18. února reprezentovat své město v roli nováčka na Vrťas cupu v Jihlavě. Plánujete se do přípravného turnaje také zapojit? Myslíte, že se projeví zkušenosti ze druhé nejvyšší soutěže a váš tým si dojde pro prvenství? (rozhovor vznikal před víkendem pozn. red. Ježci celý turnaj nakonec vyhráli!)

Ano, také se zapojím. Zkušenosti z první ligy by mohly hrát v náš prospěch, nicméně bude důležité, jestli stihneme najít po zimní pauze herní pohodu. Pokud ano, tak bychom si skutečně mohli dojít pro první místo.

Ježci z Heřmanova Městce oslavili prvenství na největším hokejbalovém turnaji v ČR, jihlavském Vrťas Cupu! Zdroj fotky: SK Jihlava.