2. liga

Opatovice a Třebová končí v play-off, Chlumec v 2. lize vybojoval naději na první místo

Zatím co v Regionální lize se zmenšuje počet účastníků play-off, tak v druhé lize se bojuje o pozice do vyřazovacích bojů. Těsná výhra Chlumec s Jestřáby znamená, že chlumečtí ještě mohou přemýšlet nad vítězstvím v základní části.

Do semifinále Regionální ligy proklouzli celkem hladce Ježci, Delta svůj postup zpečetila až díky kanonádě v druhém zápase.


2. LIGA

Důležitá výhra pro Chlumec, šance na první místo žije

Martin Šmíd (Přelouč): „Všichni moc dobře věděli, o co se hraje. A bylo to znát na aktivitě obou týmů, která se měnila podle vývoje skóre. Oba brankáři své týmy drželi, a tak se čekalo na chyby. Nakonec jsme to byli my, kdo "vyrobil" o jednu chybu navíc a domácí jí dokázali dokonale využít, bohužel. Odjížděli jsme s pocitem, že tentokrát, jsme ten potřebný bod měli mít, ale nepomohla nám ani dobře sehraná power-play a několik závarů před domácí brankou v samém závěru. Ostatní věci snad ani nechceme, a hlavně nebudeme, vůbec komentovat....“

HBC Chlumec nad Cidlinou - HC Jestřábi Přelouč 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

KARTA ZÁPASU


Korelovo řádění zničilo Žamberk

Nebýt pardubického Standy Korela, možná by se v Žamberku odehrál úplně jiný zápas. Pardubický štírek se do statistik zapsal čtyřmi góly a jednou asistencí. Podílel se tak na 5 brankách, které, jak se ukázalo na konci zápasu, byly rozdílové.

Jakub Merta (Pardubice): ”Když jsme se v kabině sešli v 8 lidech do pole, myslel jsem si, že to bude velký průšvih. Žamberk měl totiž kompletní 3 pětky. Nic jsme ale nevzdali, vzadu jsme se soustředili na jednoduchost a v útoku na rychlou a přesnou kombinaci, bez nějakého velkého běhání.
Velmi se nám dařilo v koncovce, oproti tomu soupeř své velké šance neproměnil a to i díky skvělému Paldovi v bráně. Z Žamberka si tak vezeme povzbuzující výhru.”

SK hokejbal Žamberk – HBC Pardubice C 4:9 (1:2, 2:5, 1:2)

KARTA ZÁPASU


Utkání v Třebové se nehrálo

TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Hradec Králové 1988 B 5:0k


Regionální liga – čtvrtfinále

Herní formát soutěže určil na čtvrtfinálové boje jediný hrací víkend, a tak máme hned jasno v tom, které týmy postoupili do semifinále.

Bojovné Opatovice nedokázaly urvat ani jeden zápas

Jestli byl v soutěži tým, od kterého se dalo očekávat překvapení v play-off, měly to být právě Opatovice, ty ale podlehly dvakrát Ježkům a v play-off končí.

1. ČF: HBC Opatovice nad Labem – Ježci Heřmanův Městec B 1:9 (1:3, 0:1, 0:5)

KARTA ZÁPASU

2. ČF: Ježci Heřmanův Městec B – HBC Opatovice nad Labem 8:5 (2:1, 4:1, 2:3)

KARTA ZÁPASU

Filip Kopa (Opatovice): „V prvé řadě bych chtěl všem klukům z týmu hrozně moc poděkovat za skvělou sezónu. Až na nějaké 2 nebo 3 výpadky jsme podávali dobré výkony a mohli jsme se měřit s každým týmem RL. Takže jednoznačně nejlepší sezóna v historii HBC Opatovice nad Labem. Jsem na kluky neskutečně hrdý, a i touto cestou bych jim chtěl jako kapitán moc poděkovat.

Co se týče naší čtvrtfinálové série proti Ježkům, tak ani nevím co bych Vám k tomu řekl…takže ve zkratce. Za nás mohu říct, že jsme do toho dali vše, co bylo v našich silách a makali jsme na krev. Bohužel. Na mančaft, co proti nám Ježci postavili, to prostě nestačilo a stačit asi ani nemohlo.“

Stav série: 2:0 - postupují Ježci Heřmanův Městec

V Třebové se zrodilo překvapení, Lokomotiva ale snový postup nezpečetila

1. ČF: TJ Lokomotiva Česká Třebová B – Delta Pardubice 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

KARTA ZÁPASU

2. ČF: Delta Pardubice – TJ Lokomotiva Česká Třebová 11:1 (5:0, 1:0, 5:1)

KARTA ZÁPASU


Jan Nekvinda (Česká Třebová): „První vyrovnané utkání jsme díky bojovnosti a výbornému výkonu gólmana vyhráli 4:2.

Ve druhém utkání se nám již nepodařilo podat podobně kvalitní výkon a soupeř nám ukázal svoji sílu a pro nás sezóna skončila.“

Martin Černický (Delta): „V sobotu jsme sice prohráli, ale musím říct, že to bylo z naší strany nejlepší utkání, které jsme v jarní části odehráli. Konečně se k nám na střídačku vrátil týmový duch, a to bylo pro nás samo o sobě vítězství. Nechci nijak snižovat výkon soupeře, ale porazil nás hlavně povrch.

V odvetném zápase jsme navázali tam, kde jsme skončili v sobotu a bylo to znát. Hráli jsme jeden za druhého a výsledek se dostavil velmi rychle. V poklidu jsme si došli k jasné výhře a naladili jsme se na další zápasy v play off. Hráči Třebové odehráli i přes výsledek dobré utkání a nedali nám postup zadarmo. Děkujeme soupeři za oba zápasy a již se těšíme do Svitav.“

Stav série: 1:1 - postupuje Delta Pardubice (na skóre)

Dvojice do semifinále:

SK Prachovice (1) - Ježci Heřmanův Městec B (4)

TJ Sršni Svitavy (2) - Delta Pardubice (3)

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0