2. liga

Delta a Ježci jsou ve finále Regionální ligy, Třebová krok od finále 2. ligy

Regionální liga už zná oba své finalisty, nejkratší cestou do finále zamířili Ježci Heřmanův Městec, následovala je Delta. V 2. lize má do finále blízko Česká Třebová. Série Jestřábů a Pardubic je zatím nerozhodně.

2. LIGA – semifinále

Lokomotiva má páru, dvakrát vyhrála v Chlumci

Necelé 4 minuty v prvním utkání série mezi Chlumcem a Třebovou rozhodly o osudu tohoto zápasu, když si hosté vypracovali rychlé vedení 0:4, odpověď sice přišla minutu na to ale i tak se pak dlouho držela Třebová na 3 brankový distanc od domácích. Úvodní 2 minuty posledního dějství byli nadějné pro domácí tým, když vrtačky snížili na rozdíl jedné branky, jejich naděje ale po minutě zašlapal do země Válek a určil konečné skóre 3:5.

1. SF HBC Chlumec nad Cidlinou – TJ Lokomotiva Česká Třebová 3:5 (1:4, 0:0, 2:1)

KARTA ZÁPASU


Druhý duel byl výsledkově vyrovnanější, stav 1:1 z šesté minuty vydržel na tabuli až do závěrečných minut, kdy opět Válek strhl vedení na stranu hostů. Tentokrát ale domácí dovedli odpovědět 2 minuty před koncem z přesilovky a Gottwald poslal utkání svou trefou do prodloužení. V tom se ale opět prosadil Michal Válek a Lokomotiva si mohla odvézt z horké chlumecké půdy oba dva body.

2. SF HBC Chlumec nad Cidlinou – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:3p (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

KARTA ZÁPASU

stav série: 0:2


Pardubice zaskočili v prvním utkání favorita, v druhém jim to Přelouč oplatila

První zápas se rozhodnul až v druhé půlce utkání. První branku vsítili hosté těsně před druhou přestávkou a po ni dovedli rychle přidat další branku. Třígólový náskok pak vystřelil ve 41. minutě Podařil. Domácí Slanina pak již jen korigoval na 1:3.

V utkání jsme byli aktivnějším týmem, ale hosté dobře bránili, držel je brankář, a pak udeřili. Hlavu nevěšíme, série teprve začala. Musíme svůj tlak proměnit v góly a být důraznější.“ burcoval po prvním utkání přeloučský Martin Šmíd.

1. SF HC Jestřábi Přelouč – HBC Pardubice C 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

KARTA ZÁPASU

Odvetu na domácím hřišti vzali Jestřábi zodpovědně, v režii Svobody a Hejhala vystříleli výhru 4:0 a vyrovnali sérii.

„Mnohem lepší a zodpovědnější výkon vedl k prvnímu bodu. Pomohla k tomu dělovka Svobody v půlce třetiny, která nás dostala do vedení. Stoklasa pak o minutu později krásně narýsoval Hejhalovi do běhu a ten náskok navýšil. Hosté hrozili spíše střelami z dálky, které si však Smeky hlídal. Ve druhé třetině využil nedorozumění v obranných řadách soupeře Slanina a předložil Hejhalovi na brankoviště, který nabídkou nepohrdl. Když pět minut před koncem korunoval svůj dobrý výkon Svoboda druhou brankou, po dorazu Příhody a Horáka a bylo rozhodnuto. Věřme, že se podobným výkonem budeme prezentovat i na půdě soupeře! Dnešní výhra byla zasloužená.“ Spokojeně uvedl po zápase manager Jestřábů Libor Komůrka.

2. SF Jestřábi Přelouč - HBC Pardubice C 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

KARTA ZÁPASU

stav série: 1:1


REGIONÁLNÍ LIGA – semifinále

Regionální liga poznala o víkendu oba finalisty. Překvapením soutěže je postup Ježků do finále v nejkratším možném termínu. Delta po urputném boji se Sršni nakonec také slaví postup.

Nejlepší tým základní části končí v play-off, Ježci prožívají senzační postup do finále

Nečekaný vstup do play-off zažily Prachovice minulý víkend, a chtěly otočit dvoubodové manko v sérii. To se jim ale na hřišti Ježků nepovedlo a tak hned v sobotu v soutěži skončily.

Prachovice v zápase vedli, když ve 13. minutě využil přesilovku Kalous, na jeho trefu ale dvakrát odpovědi Ježci, z hole Peciny a Macenauera. O chvíli později dostal v přesilovce nabito i ostrostřelec Čejgl a bylo to 3:1. Prachovické naděje udržela při životě trefa Hubáčka z 41. minuty, jenže místo následného vyrovnání přišla v poslední minutě zápasu další trefa Čejga do prázdné brány a oslava postupu do finále mohla o 10 sekund později vypuknout naplno.

Ježci Heřmanův Městec B – SK Prachovice 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)

KARTA ZÁPASU

FOTOGALERIE >> (Alena Čížková)

stav série: 0:3 – postupují Ježci Heřmanův Městec B


V sobotu Delta přistřihla Sršňům křídla, v neděli pak slavila postup

„První utkání na půdě soupeře se nám nepovedlo. Menší hřiště je znát, na vše je méně času. Bohužel po našem snížení na 2:1 si necháme soupeře opět utéct na rozdíl dvou gólů. Míček nás vůbec neposlouchá a ani jeden odraz nám nejde na hokejku. Po čtvrtém gólu zapojujeme všechny ze střídačky do hry. Svoji premiéru mezi seniory si odbyl i gólman dorostenců Aleš Trnečka. Prohra 6:1, ale zítra hrajeme od nuly.“ takto zhodnotil třetí utkání Zdeněk Beneš (Svitavy).

Delta Pardubice – TJ Sršni Svitavy 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

KARTA ZÁPASU

„Nedělní semifinále bylo úplně něco jiného. Střídačka žila byla v zápase, ale ne a ne se prosadit. Soupeřova převaha u brankoviště se zvyšovala a znamenala nárůst skóre na 3:0. Po několika dohrávkách v brankovišti došlo ke střídání našich brankářů. Poslední třetina konečně přinesla kýžené góly, soupeře přehráváme a stahujeme na 3:2. Závěrečná power-play nabídla ještě několik našich šancí. Srovnat se již nepovedlo, prohráváme po velmi dobrém výkonu, se vztyčenou hlavou. 3:2.
Konečně jsme po 3 letech, dohráli kompletní sezónu a semifinálovou účast považujeme za úspěch.
Deltě gratulujeme k postupu do finále.“
uvedl po konci série svitavský Zdeněk Beneš.

Celou sérii pak zhodnotil také Martin Černický: „Do prvních dvou zápasů jsme šli s cílem přivést alespoň jednu výhru, což se nám podařilo hned v prvním zápase, kde jsme celkem nepochopitelně na semifinále hráli v okleštěné sestavě, ale s o to větší chutí a odhodláním. Od druhé poloviny zápasu jsme přebíraly kontrolu nad hrou a díky výborně třetí třetině jsme splnili cíl hned první den.

Druhý zápas se zlepšila sestava, celkově i předvedená hra, ale vylámali jsme si zuby na domácím gólmanovi a naší fatální chybou v prodloužení jsme soupeře nechali srovnat zápasy na 1:1. Štěstí, které se přiklonilo v sobotu k nám, bylo v neděli na straně domácích.

Do domácích zápasů jsme šli povzbuzeni menším hřištěm a také i řečmi o jasném favoritovi série a tak jsme hosty v sobotním zápase prakticky k ničemu velkému nepustili a pokud ano, tak stál v brance velmi jistý Majerníček. Zápas jsme bez větších problémů dotáhli do vítězného konce a ujali se vedení v sérii. Taktika ze sobotního zápasu nám vycházela i dvě třetiny v neděli, ale z náskoku 3:0 jsme udělali svým pohodlným přístupem obrovské drama až do posledních vteřin zápasu a můžeme být rádi, že nedošlo na prodloužení. Bohužel jsme ve třetí třetině, jako zkušený tým, velmi nezkušeně dali soupeři možnost zápas zdramatizovat. Nakonec pro nás, ale vše dobře dopadlo a teď se již soustředíme na finálové zápasy. Hráčům ze Svitavy chceme poděkovat za férové semifinále.“

Delta Pardubice – TJ Sršni Svitavy 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

KARTA ZÁPASU

stav série: 1:3 – postupuje Delta Pardubice

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0