2. liga

Druhá liga zná druhého finalistu, finále v Regionální lize je vyrovnané

Do finále 2. ligy postoupila již minulý týden Přelouč „bez boje“ a o tomto víkendu jí doplnil druhý finalista – Česká Třebová. Finále v regionální lize je po prvním víkendu vyrovnané, Ježci v druhém duelu dotáhli ztrátu.

2. LIGA

Česká Třebová je potřetí za sebou ve finále

Po dvou letech, kdy se nehrálo, se do finále opět podívá Česká Třebová, která si finále této soutěže zahraje již potřetí v řadě. Protivníkem jí ale tentokrát nebude Chlumec, ale přeloučští Jestřábi.


Kohouti měli dobře rozehranou sérii již z chlumeckého hřiště a v nejkratší možné době postoupili do finále. Poslední duel skončil jednoznačně 5:0.

„Podle výsledku by se mohlo zdát, že to byl jednoznačný zápas. Ale opak byl pravdou i přes naše vítězství 5:0 jsme si museli vybojovat každý metr směrem k brance Chlumce. Řehákova branka v 10. minutě byla snad třetí střelou do prostoru brány, takže štěstí stálo při nás. Další trefy do černého padaly vesměs po individuálních akcích za zmínku stojí akce Zemana a trefa do prázdné branky z hole Olivera Pirkla, když se chlumečtí pokoušeli o steč. Výsledek pečetil všudybyl Válek. Jsme ve finále, ale rozhodně nám to Chlumec nedal zadarmo a Břeň v naší brance několikráte pouze instinktivně kryl střely Kosiny či Horáka. Důležitým pozitivním faktorem v tomto napjatém utkání bylo, že ho rozhodčí měli od začátku do konce pod kontrolou a hráči se věnovali pouze hře i přes pár vyloučených. Chlumeckým děkujeme za super zápasy a přejeme klidné a pohodové léto. Naší povinností je ještě zabojovat i přes nepřízeň statistik a pokusit se o zlaty hattrick, ale víme, že to nebude vůbec jednoduché...“ uvedl k zápasu i celé sérii Jarda Badzik.

3. SF: TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Chlumec nad Cidlinou 5:0 (1:0,1:0,3:0)
KARTA  ZÁPASU

stav série: 0:3 – postupuje Česká Třebová


Regionální liga – FINÁLE

Vyrovnaná série přinesla prodloužení i nájezdy

První duel finále se rozhodoval až v samostatných stříleních, v druhém utkání se v záběru výrazně prosadili Ježci a dorovnali sérii na 1:1.

„Do finále jsme šli s jasný cílem, uloupit na Svítkově minimálně jeden bod. To se nám také podařilo, nicméně body mohly být dva. Během prvního zápasu jsme se dokázali dostat do vedení 1:3, bohužel však pro nás, jsme se začali moc zajímat o výkon rozhodčích a to nás lehce rozhodilo. Nepodařilo se nám ubránit oslabení a tak Delta srovnala na 3:3. Zápas nakonec skončil až na nájezdy, kdy byl šikovnější domácí tým a ujal se tedy vedení 1:0 na série.

Druhý zápas už se nám zaslouženě povedlo vyhrát. Věděli jsme, že pokud máme pomýšlet na titul, tak toto utkání musí být naše. Prohrávat v sérii 2:0 by nebylo vůbec dobré. Bylo to velmi těžké, vyrovnané a až do závěru také napínavé. Do třetí třetiny se nastupovalo za stavu 2:3 pro nás a my věděli, že tento výsledek musíme udržet. Až do samotného závěru se skóre nezměnilo. Pro náš velký klid padly v posledních čtyřech minutách tři góly a zápas jsme tak urvali 2:6.
Děkujeme především fanouškům, kteří nás podporují celou sezónu a hnali nás za vítězstvím!
Do dalšího víkendu se bude nastupovat za vyrovnaného stavu 1:1. Pevně věříme, že tuto sérii dokážeme ukončit na domácí půdě a pohár skončí na Ježkárně.“
zhodnotil výkony svého týmu Štěpán Šídlo (Ježci).

1.F: Delta Pardubice – Ježci Heřmanův Městec B 4:3ss (0:0,1:2,2:1)
KARTA ZÁPASU

2.F: Delta Pardubice – Ježci Heřmanův Městec B 2:6 (0:1,2:2,0:3)
KARTA ZÁPASU

stav série: 1:1

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0