2. liga

Týmy z našeho regionu v minulé sezóně opět předváděly krásný hokejbal!

Přinášíme vám přehled výsledků a úspěchů našich týmů ve 2. Lize a Regionální Lize Čechy Východ.

2. Liga Čechy Východ

Základní část:

Druhé Ligy našeho regionu se v minulé sezóně zúčastnilo šest týmů. Základní část ovládli Jestřábi z Přelouče před HbC Chlumec nad Cidlinou a Lokomotivou Česká Třebová. Do semifinále play-off se ještě probojoval celek HBC Pardubice C. Boje o umístění v minulé sezóně unikly týmům HBC Hradec Králové 1988 B a SK Hokejbal Žamberk.

Play-off:

Obě semifinálové série skončily již po třech zápasech. Přes brány semifinále se nedokázaly probojovat týmy HBC Pardubice C a HbC Chlumec nad Cidlinou. Naopak finále, to byla jiná podívaná! Rozhodnout totiž musel až pátý (poslední možný) zápas série. Nejdříve si Česká Třebová vyšlápla v úvodním utkání na přeloučské Jestřáby a ujala se vedení v sérii. Druhý domácí zápas však Přeloučští zvládli a za stavu 1:1 na zápasy se série stěhovala do České Třebové. Tam následoval stejný scénář. Vedení v sérii si zpět vzali Třebovští borci, kteří ale ve čtvrtém utkání nestačili na Jestřáby. Finále se tak muselo definitivně rozhodnout na hřišti v Přelouči. Po tuhém boji, který skončil z pohledu domácích 0:2, si hráči týmu TJ Lokomotiva Česká Třebová mohli vychutnat již potřetí v řadě vítězné oslavy.

Osobní statistiky:

Základní část nabídla hned několik zajímavých statistik, o kterých stojí za zmínku mluvit. Kanadské bodování ovládl s úctyhodnými 37 body (15+22) Jakub Merta z týmu HBC Pardubice C. Stejný hráč ovládl také statistiku nahrávačů! Ještě o 3 góly více dokázal v hlavní části sezóny nastřílet sniper České Třebové Michal Válek (18+13) a stal se tak nejlepším střelcem základní části. Mezi brankáři kraloval přeloučský Petr Smekal s úspěšností zákroků 91,5%.

V play-off si individuální statistiky podmanili hráči TJ Lokomotiva Česká Třebová. Michal Válek za 8 zápasů dokázal nasbírat vynikajících 11 kanadských bodů (8+3). S procentuální úspěšností 1 gól na zápas ovládl také tabulku střelců a podtrhl tak vynikající sezónu po osobní stránce. Jeho spoluhráč z Třebové Lukáš Zeman s 5 asistencemi (1+5) nenašel přemožitele mezi nejlepšími nahrávači. A brankářské statistiky opanoval rovněž hráč České Třebové David Břeň s úspěšností 91,9%.

Foto: Ježci Heřmanův Městec. Rezerva Ježků získala titul v regionální lize!

Regionální Liga Čechy Východ

Základní část:

Do Regionální Ligy nastoupilo z našeho regionu hned 8 týmů. V základní části nenašli přemožitele hráči SK Prachovice! Za nimi skončili na druhém místě TJ Sršni Svitavy a na třetím tým Delta Pardubice. Do čtvrtfinále play-off postoupili ještě z páté příčky TJ Lokomotiva Česká Třebová B a z šesté Opatovice nad Labem. Do vyřazovacích bojů se bohužel nepodívaly týmy HBC Pardubice D a HC Jestřábi Přelouč B.

Play-off:

Ve čtvrtfinále vypadly týmy Česká Třebová B a Opatovice nad Labem. Dále naopak postoupili hráči Delty Pardubice a Ježci z Heřmanova Městce B. Na ty však již v semifinále čekaly týmy, které skončily na prvním, respektive druhém místě základní části. Zejména Ježci museli předvést svůj hokejbalový um. „Vyfasovali“ totiž v semifinále dosud neporažené mužstvo z Prachovic. Nečekaně si však s tímto soupeřem poradili ve třech utkáních v řadě a mohli se tak těšit na finálovou sérii. Tu si s nimi nakonec zahrála Delta Pardubice, která v semifinále přetlačila tým TJ Sršni Svitavy 3:1 na zápasy. Favorité tak byli v semifinále dokonale zaskočeni. Finálová série začala lépe pro hráče Delta Pardubice, kteří v úvodním utkání zvítězili po samostatných nájezdech 4:3. Následující zápasy však již přesvědčivě vyhrál Heřmanův Městec B a mohl se tak radovat z titulu mistrů Regionální Ligy Čechy Východ.

Osobní statistiky:

V základní části se nejvíce v osobních statistikách dařilo hráčům Delty Pardubice. Kanadské bodování i korunu krále střelců totiž vyhrál Štěpán Hrnčíř (26+15). Nejlepším nahrávačem byl rovněž za Deltu Pardubice hrající Michal Drenko s 20 gólovými asistencemi, který z pouhých 10 zápasů k tomu stihl ještě vstřelit 5 branek. Mezi brankáři byl nejlepší Jiří Pardovský z týmu SK Prachovice s procentuální úspěšností zákroků 91,3%.

Vyřazovací část si podmanili hráči Heřmanova Městce B. Nejenže celou soutěž ovládli, zastínili však své soupeře i v individuálních statistikách! Nejproduktivnější hráč, nejlepší střelec, nejlepší nahrávač i nejlepší brankář byli právě z tohoto týmu. Nejproduktivnějším hráčem play-off se stal Filip Pecina, který nasbíral ze sedmi zápasů 16 kanadských bodů (8+8). Jako největší sniper se v play-off ukázal Martin Čejgl (12+2), který z šesti utkání překonal brankáře soupeře hned dvanáctkrát! Nejvíce gólových přihrávek vyprodukoval v play-off Dominik Macenauer (4+10), který nasbíral 10 asistencí. Gólmanské statistiky patřily Petru Mencovi, který po sedmi odehraných zápasech udržel svou úspěšnost zákroků na čísle 91,3%.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0