2. liga

Celý náš tým si zaslouží velkou pochvalu, hlásí prachovický Ondřej Hruban

Prachovice na podzim předváděly výborné výkony ve 2. Lize. Odměnou jim je 2. příčka po první polovině sezóny. Útočník Ondřej Hruban pomáhá nejen svými výkony na hřišti, ale hlavně kanadskými body. Jak hodnotí prvních 12 utkání svého týmu v této sezóně?

První polovina sezóny se nám povedla víc, než jsme vůbec chtěli

Prachovice jsou po podzimní části 2. Ligy – Divize Čechy-Východ na druhém místě. Jak hodnotíte tu první polovinu sezóny?

První polovina sezóny se nám povedla víc, než jsme vůbec chtěli. Našimi ambicemi pro podzim bylo umístění v první půlce tabulky. To se nám povedlo, a dokonce jsme druzí. To je pro nás veliký úspěch.

S čím jste vůbec do této sezóny šli?

Když to řeknu upřímně, tak jsme chtěli hlavně neudělat ostudu. Ukázat, že i vesničani, jak nás mnozí nazývají, mají na to, hrát 2. Ligu.

Co říkáš na úroveň 2. Ligy?

Je to jiné než Regionální liga. Hra je o něco rychlejší, tvrdší a každá drobná chyba se tu trestá. V této soutěži je nejdůležitější udržet si kondici po celou dobu sezóny.

Na který zápas této sezóny zatím vzpomínáš nejraději?

Nejraději vzpomínám na utkání proti Chlumci nad Cidlinou. S tímto týmem jsme vždy odehráli vyrovnané a krásné zápasy. Věděli jsme, že proti nám postavil Chlumec nejsilnější možnou sestavu. Přesto jsme se se spoluhráči kousli a dali do toho všechno. Naše hra byla zodpovědná od každého hráče. Proto jsme zápas dotáhli k vítězství 5:1.

Ondřej Hruban je tahounem Prachovic! Jak se mu povede na jaře? Zdroj fotky: SK Prachovice.

Nejproduktivnějším hráčem jsem jen tabulkově

Ty jsi nejproduktivnějším hráčem svého týmu (4+12). Čím si vysvětluješ svoji formu?

Nejproduktivnějším hráčem jsem jen tabulkově. U nás jsou kluci, kteří jsou mnohem lepší než já. To, že jsem na čele kanadského bodování našeho týmu je díky tomu, že mám kolem sebe skvělé spoluhráče.

Sleduješ individuální statistiky?

Hlavně jsem rád, že se daří mně i týmu. Na první pohled je ale vidět to, kdo náš tým zvedá nahoru. Jsou to útočníci Jaroslav Novák a Tomáš Čep, kteří jsou v tabulce produktivity také vysoko. Zapomenout nesmím ani na gólmana Jiřího Pardovského, který má také výborná čísla a dokáže nás podržet. Nechci jmenovat všechny, ale celý náš tým si zaslouží velkou pochvalu.

S jakými ambicemi půjdete do té druhé poloviny sezóny?

Budeme chtít navázat na stejnou vlnu jako na podzim. Chceme se poprat o co nejlepší umístění v tabulce a samozřejmě také play-off.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0