2. liga

Rezerva Ježků ve 2. Lize uzavírá osmičku! Co se musí ve hře zlepšit podle tahouna Martin Čejgla?

Vítěz loňského ročníku Regionální ligy Ježci Heřmanův Městec B se ve 2. Lize zatím hledají. Z 11 zápasů dosáhli pouze na 8 bodů, což jim ale zaručuje osmičku play off po podzimní části. Jaké jsou ježčí cíle pro jaro? Na to v rozhovoru odpovídá nejproduktivnější hráč Ježků Martin Čejgl.

Po 1. kole jsme se cítili jako budoucí mistři

Martine, po loňském vítězství v Regionální lize jste nově museli okusit 2. Ligu. Jak jste se mezi druholigovými celky cítili?

Vcelku nestabilně. Po 1. kole jsme se cítili jako budoucí mistři. Tato představa vydržela pouze do následujícího kola, po kterém se každý náš další zápas stal bojem o slušný výsledek nebo zachování důstojnosti.

Po herní stránce to nemuselo být tak špatné. Dali jste 41 branek a s 8 body jste na osmé pozici. Jak to hodnotíte?

Bez debat, že jsme borci! V sestavě, v jaké jsme odehráli většinu zápasů, byl každý bod i vstřelený gól zázrak. Zde je zapotřebí vyzdvihnout Kamila Mlejnka, který se nejen stal našim nejlepším hráčem podzimu, ale podařilo se mu i nějakým záhadným způsobem vytvořit fantastickou atmosféru, že i přes několik debaklů jsme neztráceli chuť ke hře. Málokdy se stane, že po debaklu v posledním kole s Letohradem 12:3 odjíždíte ze zápasu v narvaný dodávce "zaprasený" od cementu jako vítězové.

Jaké jsou vaše cíle do jarní části? Osmička vám zaručuje play off. Budete chtít ale lepší startovací pozici?

S dovolením provedu korekci otázky, do play off letos postupuje pouze 6. týmů. Za předpokladu, že by intenzita účasti hráčů z našeho "A" týmu a juniorů (ne)fungovala na bázi účasti jako na podzim, je pro nás neúčast v play off spíše vysvobozením. Dostat dvě šišky na asfaltu v Třebové, to si raději o víkendu skočím na měkkou půdu do lesa a hodím je psovi. I proto kvituji a oceňuji nově nastavený model soutěže, kde si mezi sebou po základní části v „B“ skupině zahrají poslední 4 celky o rádoby pohár "Krajské ligy" a alespoň se tím prodlouží sezona o pár zápasů.

I když jsou Ježci ve 2. Lize až na osmé pozici, tak Martin Čejgl (vpravo) je na čtvrtém místě kanadského bodování. Zdroj fotky: Ježci Heřmanův Městec.

Za současně nastavených podmínek se nemáme moc kam posunout

I když je váš tým osmý, tak vy jste na čtvrtém místě kanadských statistik. Čemu to přisuzujete? Není náhoda, že jste dal 12 branek a na 10 gólů nahrál.

Až čtvrtý? V tom případě naopak. Tady náhoda sehrála zásadní roli. A k čemu přisuzuji to selhání? To je prosté, když nejsou zdravá kopyta, tak ani Železník s žokejem Váňou na hřbetu nevyhraje Velkou pardubickou. (smích)

Co musíte přes zimu a na jaře zlepšit, abyste začali sbírat body?

Popravdě, my se za současně nastavených podmínek nemáme moc kam posunout. Proto jediná alternativa jak z tyhle zapeklitý situace vybruslit, že se prostě soupeři proti nám musí zhoršit.

V této sezóně jste naskočil do 1. Ligy pouze v jednom duelu. Uvidíme Vás ve vyšší soutěži častěji?

Ano, naskočil jsem do zápasu proti Kovu a hned druhé střídání se mi podařilo skórovat. To mi otevřelo oči a začalo mě hryzat svědomí, jestli ta 1. Liga není pro mě malá a je-li vůbec fér, aby soupeři museli čelit takové herní přesile. I kdyby přes zimu moje empatie vychladla, u začínající artrózy už tak optimistický nejsem. Přece jenom cítit se po každém zápase, jako by vám kolena přejel nad povolenou legislativní normu naložený kamión s polskou SPZ, není tou optimální motivací myslet na vyšší soutěž. Proto vše ve svých rukách ohledně návratu do vyšší soutěže má vyjma trenéra moje inteligence, sníží-li se ukazatel na stupnici až do hodnoty demence, budu se tam na Vás těšit. (smích)

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0