Český pohár

Tým se podařilo dobře posílit, což je důležité, parta je skvělá, nezastírá Tomáš Hudec.

O víkendu už některé týmy vstoupí do Extraligy, na programu je ale také Final Four Českého poháru. O vítězství tam po úspěšné uplynulé sezóně bude bojovat i Svítkov. První zápasy týmu už vyhlíží Tomáš Hudec, který o posledním srpnovém víkendu ovládl s reprezentací mužů Páňa Cup.

Každý sraz s reprezentací mi ukazuje, na čem ještě zapracovat

Tomáši, po postupu Svítkova do Extraligy jste ho posílil a máte s ním za sebou úspěšnou sezónu, nyní už ale začne další. Jak jste se na ni připravovali?

Přípravy na novou sezónu začaly individuálním plánem od trenéra Kopečného. Poté jsme se přesunuli na hřiště a začali trénovat společně.

O víkendu jste bojoval na Páňa Cupu s reprezentací mužů. Na turnaji jste se umístili na první pozici. Jak jste si ho užil?

Bylo to skvělé. Jsem rád, že jsem mohl jet nasbírat zase nějaké zkušenosti a zahrát si s těmi nejlepšími.

Na reprezentační kemp už jste byl pozván v zimní přestávce, kde začaly přípravy na mistrovství světa ve Švýcarsku. Je Vaším cílem se probojovat do konečné nominace?

Samozřejmě bych byl rád, kdyby se mi podařilo dostat se do finálního výběru. Každý sraz s reprezentací mi ukazuje, na čem ještě zapracovat, abych měl šanci jet na MS.

Tomáš Hudec zažívá v posledních letech vzestup kariéry jako hrom. Z prvoligového Heřmanova Městce se přesunul do extraligového Svítkova a díky svým výborným výkonům si řekl i o možnost bojovat o účast na MS ve Švýcarsku! Autor fotky: Roman Mareš (Páňa Cup 2023).

Důležité podle mě bude, abychom ke každému zápasu přistoupili zodpovědně

O dalším víkendu se představíte na Final Four Českého poháru. Budou to vaše první zápasy s týmem nebo jste už nějaké odehráli v rámci přípravy?

Budou to naše první zápasy, ale věřím, že jsme dobře připraveni.

Budete tam bojovat s Kladnem, Hostivaří a Blatnou. Vyhlížíte kvalitní utkání před souboji v naší nejvyšší hokejbalové soutěži?

V sobotu hrajeme s Kladnem, což je hodně silný a nepříjemný soupeř. Bude to hodně náročné utkání, ale věřím, že to zvládneme a postoupíme do finále. Máme jim co vracet.

Poté vstoupíte do Extraligy, kde budete chtít navázat na minulou sezónu. Co bude důležité, aby se vám podařilo být zase v první části tabulky?

Důležité podle mě bude, abychom ke každému zápasu přistoupili zodpovědně. Začínáme od nuly a každý zápas bude náročný. Musíme si přenést zkušenosti z minulé sezóny a přidat nové věci od trenéra. Tým se podařilo dobře posílit, což je důležité, parta je skvělá a snad ukážeme kvalitu na hřišti hned v prvním kole.