2. liga

Druhá liga odstartovala do další sezóny první čtveřicí zápasů

Osm z devíti týmu druhé ligy nastoupilo o víkendu do bojů v nové sezóně. A hned první duely přinesly slušnou gólovou podívanou, zejména v Polabinách a v Prachovicích se zapisovatelé nenudili. Volno měli první hrací víkend Ježci.

Přetahovaná o první body v Prachovicích vyšla lépe Jestřábům


Otvírákem letošní sezóny se stal duel domácích Prachovic s Přeloučí. Toto utkání nabídlo skutečnou hokejbalovou podívanou, o body se bojovalo do posledních vteřin. Prachovičtí celý zápas dotahovali těsný náskok hostů z Přelouče, na jejich vyrovnávací branky ale Jestřábi vždy dokázali zareagovat a těsné vedení nakonec udrželi až do konce. Utkání pak dostalo slavnostní tečku v podobě předání medailí a poháru za 3. místo pro SK Prachovice za úplynulý ročník 2. ligy, který nebylo možné předat po jejich vyřazení z play-off přímo na hřišti z důvodu nerozhodnuté druhé semifinálové série, jejiž výsledek mohl ovlivnit celkové umístění Prachovic.

„První zápas sezóny nás trochu tradičně ještě zastihl na dovolených, oslavách narozenin či svatbách, tak na horkou půdou do Prachovic vyrazila sestava, z níž by si půlka mohla z fleku střihnout v ten den v Prachovicích souběžně probíhající turnaj veteránů nad 40 let . Taktika byla jasná, nepustit domácí do velkých přečíslení a snažit se využívat každé šance k zakončení. Prachovice si nemohly po celý zápas s touto taktikou poradit, a i když trefovaly krásné góly, my jsme pořád byli o krok vpředu. Nerozhodil nás ani gól na 3:3 sekundu před koncem druhé třetiny. Když jsme pak minutu a půl před koncem dali na 5:4, už jsme zápas dovedli do vítězného konce. Asi zaslouženého...“ okomentovali Jestřábi svůj výkon.

„Zápas, který absolutně všichni hráči zvládli podle pokynů trenéra. Body, které se budou počítat, protože Prachovice jsou ambiciózní tým a navíc letos posílili o hráče z HBC Pardubice. Zde se bude těžko vyhrávat. Z naší strany to byl výkon, který ušetřil trenérovi sobotní večer, kdy nemusel rozebírat zápasové chyby a mohl se jít v klidu pobavit někam za písničkou!“ doplnil k zápasu ještě Libor Komůrka.

SK Prachovice - HC Jestřábi Přelouč 4:5 (1:1, 2:2, 1:2)

KARTA ZÁPASU


Svitavy vstoupily do sezóny úspěšně, když doma porazily Hradec

Sršni si start sezóny mohli po jednoznačném výsledku jistě pochvalovat, ačkoliv se na první branku čekalo až do druhé části. Radost domácím udělal Zdeněk Beneš, který utkání rozhodl hattrickem.

TJ Sršni Svitavy – HBC Hradec Králové 1988 B 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

KARTA ZÁPASU


Nováček soutěže Svítkov zaútočil na vicemistra z Letohradu

Do utkání vlétli lépe hosté ze Svítkova, když se v 9. minutě ujali vedení, na jejich trefu ale domácí dokázali dvakrát odpovědět. Svítkov vyrovnával ke konci druhé části, ale osudným se mu stal minutu a půl dlouhý úsek ve třetí části, kdy Letohrad odskočil o dvě branky na 4:2. V závěrečně powerplay pak hosté ještě dvakrát inkasovali, a tak skoré může vypadat na první pohled jednoznačně.

SK Hokejbal Letohrad B – HBC Svítkov Stars Pardubice B 6:2 (1:1, 1:1, 4:0)

KARTA ZÁPASU


První hrací víkend uzavřela přestřelka Pardubic s Chlumcem

Že bude padat hodně branek naznačily již první minuty utkání, po sedmi minutách hry již svítilo na tabuli skóre 2:2. Chlumecké držel na dostřel tradičně aktivní střelec Horák, který proměnil čtyři střelecké pokusy. Závěr utkání patřil ale hlavně domácím, kteří naskočili do nové sezóny výhrou 8:6.

„Do nové sezóny jsme vstoupili vítězně, ale zápas se nevyvíjel lehce. Po dvou minutách jsme prohrávali 0:2, řekli jsme si, že se budeme soustředit a skóre se začalo otáčet. Vítězství mohlo být výraznější, ale po našich chybách nám soupeř chodil brejků v přečíslení a trestal. Musím pochválit celý tým včetně dorostenecké řady. Stínem utkání je zranění Matouše Ingršta. Přeji brzké uzdravení.“ zhodnotil zápas pardubický vedoucí mužstva Martin Deml.

HBC Pardubice B – HBC Chlumec nad Cidlinou 8:6 (4:3, 0:1, 4:2)

KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Hokejbal...
18 70:66 26
2.
HC Jestřábi...
19 61:70 26
3.
HbC Chlumec nad...
19 61:75 24
4.
TJ Sršni Svitavy
18 60:77 19
5.
HBC Svítkov Stars...
18 63:83 18