2. liga

Druhá liga se uložila k zimnímu spánku, na čele přezimují piráti

Podzimní část nejvyšší regionální soutěže definitivně zapadla sněhovou přikrývkou a čeká jí zimní přestávka. Podzim nabídnul nekompletních 11 kol po kterých se na špici usadili hráči hradeckého béčka, zatím co na opačný pól tabulky spadl Svítkov.

Hradecký tým zatím prožívá v druhé lize další povedenou sezónu, na podzim padl tým pirátů jen třikrát. Mužstvo táhne především jeho nejproduktivnější hráč a střelec Pepa Šimůnek.

Druhé místo mají ve svých spárech přeloučští Jestřábi, kteří také navazují na své dobré působení v této soutěži, oporou jim je hlavně aktuálně nejlepší gólman Petr Smekal.

Bronzová příčka patří pardubickému Béčku, které táhne nestárnoucí veterán Michal Veselík. Pardubice vsázejí na kombinaci zkušených legend a dravých dorostenců, a zatím jim to vychází.

Překvapením podzimu jsou čtvrtí Ježci, kteří v loňském ročníku patřili spíše na chvost tabulky, za jejich skvělé umístění mohou děkovat nejlepšímu střelci Martinu Čejglovi, jeho nahrávači Martinu Čejglovi i nejproduktivnějšímu hráči celé soutěže Martinu Čejglovi.

Páté místo patři Prachovicím, které zůstávají možná trochu za očekáváním, po té co v létě posílili o řadu pardubických talentů. V Prachovicích ale dobře vědí, že o úspěchu sezóny rozhoduje play-off. V současné tabulce mají navíc ještě 2 zápasy k dobru, po kterých by mohli poskočit klidně i na třetí příčku tabulky namísto Pardubic. Nejproduktivnější trojici tvoří právě ex-pardubáci Bureš - Korel - Kunc.

Letohrad se po slušném rozjezdu začal od října propadat tabulkou a nakonec se zastavil na 6. příčce.

Opačnou tendenci nabrali hráči Chlumce, po tříbodovém září a bezbodovém říjnu přišel listopad, kdy Chlumec vyhrál 3 ze 4 utkání a to ho posunulo na 7. místo.

V soutěži se příliš nedaří svitavským Sršňům, kteří jsou na předposlední, osmé, příčce. Vyhrát se jim podařilo jen třikrát, naposledy to bylo ke konci října, nutno ale dodat že listopadovými soupeři byly týmy spíš z horních pater tabulky.

Nováček soutěže, Svítkov B nemůže mluvit o úspěchu, po celkem slušném začátku soutěže se mu přestalo dařit až nakonec spadl na samotný konec tabulky, i přesto, že v kádru má zkušené a ostřílené borce i mladé pušky.

Tabulka druhé ligy je však poměrně vyrovnaná, a tak se karty do play-off budou rozdávat jednoznačně až na jaře, vždyť právě poslední Svítkov dělí pouhých 6 bodů do TOP 4. Na jaře pak čeká druhou ligu ještě pět kompletních kol, plus dohrávky zápasů Prachovic, Letohradu, Svitav a Ježků.

Jak s výkoností týmu zamávají nadcházející vánoční svátky a oslavy nového roku se dozvíme až na začátku března. Prvním plánovaným duelem jara je 2. března dohrávka Letohradu s Prachovicemi.


Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Hokejbal...
1 4:3 3
2.
HbC Chlumec nad...
1 3:2 3
3.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0
4.
HBC Svítkov Stars...
1 3:4 0
5.
HC Jestřábi...
1 2:3 0