2. liga

Piráti chytili na konce podzimu slinu, Jeleni a Jestřábi v problémech

Předposlední kolo 2. Ligy přineslo po 17. listopadu zajímavé zápletky. Přelouč a Letohrad B jsou v problémech, když podruhé v řadě nezvládly svůj zápas a prohrály. Naopak se dařilo Pirátům a Chlumci nad Cidlinou.

Přestřelka v Prachovicích pro Piráty

SK Prachovice – HBC Hradec Králové 1988 B 4:8 (3:4,1:3,0:1)

Divoká přestřelka v první třetině jako na houpačce. Po 20 vteřinách se radoval Fiedler. Piráti dokonce vedli 0:2, ale poté přišlo kruté vystřízlivění po gólech Bureše a Hrubana. Piráti ale zapnuli, dali ve 12. minutě branku. O vedení zase přišli, ale o půl minuty později jej zase měli. To bylo vše, na co se domácí zmohli, protože poté Piráti dali další čtyři branky.

Jasná záležitost pro Chlumec proti Svítkovu

HbC Chlumec nad Cidlinou – HBC Svítkov Stars Pardubice B 3:0 (1:0,2:0,0:0)

Vrtačky na nic nečekaly a ihned v první třetině šly do vedení. To podpořil i druhý a třetí gól. Domácí si poté vedení pohodově hlídali. Svítkov se nezmohl ani na jednu branku. Na hřišti ale bylo veselo. Padalo opravdu mnoho trestných minut, byl to ostrý zápas. To se odrazilo v trestech 5+OK pro Antonína Černého a Jiřího Gregoa, kteří se pobili. Stejný trest dostal svítkovský Svatuška za napadení.

Těsná výhra Pardubic B nad Jestřábi

HBC Pardubice B – HC Jestřábi Přelouč 3:2 (0:0,1:0,2:2)

Vyrovnaná partie pro oba celky. Rozhodovaly malé chyby, již udělala Přelouč více. V čase 19:49 stav otevřel domácí Kopřiva. HBC Pardubice B po 38 minutách dokonce vedly 3:0. Comeback Jestřábům ale o kousek nevyšel.

Stejný výsledek pro Jeleny jako minulý týden

Ježci Heřmanův Městec B – SK Jeleni Letohrad B 5:3 (0:1,1:0,4:2)

Odlišný průběh, avšak stejný konec. Jeleni po přesilové hře v první třetině vedli, ale v prostředním dějství se stav vyrovnal. Rozhodla poslední třetina, v níž Ježci odskočili dvěma góly. Doleček snižoval v přesilové hře a poté to Letohrad zkusil v šesti, ale inkasoval.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Hokejbal...
2 10:5 6
2.
HbC Chlumec nad...
2 5:8 3
3.
HC Jestřábi...
2 4:4 2
4.
TJ Sršni Svitavy
1 1:2 1
5.
HBC Svítkov Stars...
1 3:4 0