Mládež

Sezóna vyvrcholí šampionátem U18! Udělám vše proto, abych se do Žiliny dostal, hlásí Mikula

Sezóna 2023/24 bude pro hráče ročníku 2006 a 2007 zakončena juniorským šampionátem U18 v Žilině. Aspirantem na reprezentační dres je také Jakub Mikula z Pardubic, který ve svém mladém věku již pravidelně hraje mužskou nejvyšší soutěž CROSSDOCK Extraligu!

V každém střídání v Extralize chci odevzdat 100 % výkonu

Kubo, ve Vašich 17 letech pravidelně naskakujete do seniorské CROSSDOCK Extraligy, navíc to pro Vás není nic nového, v Extralize jste působil už před rokem. Dokázal jste se už za tu dobu aklimatizovat na dospělý hokejbal?

Určitě ještě ne, hokejbal se neustále vyvíjí, ale začínám si být více jistý, než tomu bylo před rokem. Snažím se na tréninku pochytit od zkušenějších hráčů co se dá a využít to v zápasech, jak v Extralize, tak i v juniorce.

Jaká je Vaše pozice v týmu Pardubic? Ve kterých herních situacích Vás trenéři využívají?

V každém střídání, co jdu na hřiště, chci odevzdat 100 % výkonu. Jsem rád, že chodím na oslabení, nebo přesilovku. Jsem vděčný za každé střídání v Extralize, protože všechny týmy jsou velmi silné.

V čem Vám dospělá Extraliga ukázala zrcadlo? Které dovednosti musíte zlepšovat?

Extraliga je rychlá a tvrdá. Na nic nemám tolik času, jako v juniorce, nebo ve 2. Lize. Vždycky je co zlepšovat, ale především se musím zaměřit na střelbu, důraz do brány, klid na hokejce a moc nevymýšlet zbytečné přihrávky navíc.

Cílem je určitě postoupit do nadstavby!

V seniorské kategorii nastupujete také za B tým Pardubic ve 2. Lize, kde máte bilanci 6 bodů ze 4 utkání. V čem Vám tyto starty pomáhají nejvíce?

2. Liga je pro mě skvělá příležitost, kde se vyhraju a více si věřím. Je tady více času na přihrávku a střelbu.

Přesuňme se k juniorskému hokejbalu. Pardubická juniorka se momentálně nachází na 3. příčce tabulky ve východní divizi, jak jste s tímto umístěním spokojeni?

Naším cílem je určitě postoupit do nadstavby. Musíme se dobře připravit na oba nadcházející zápasy, protože to nebudou jednoduší soupeři, ale věřím, že oba zápasy zvládneme a postoupíme.

V posledním utkání jste podlehli 0:3 aktuálnímu lídrovi soutěže z Hostivaře, kde hledat příčinu porážky a nuly v políčku vstřelených branek?

Z naší strany to nebyl vůbec ideální zápas. První a druhou třetinu nás Hostivař přehrála a dokázala naše chyby potrestat. Až třetí třetinu jsme začali hrát a bojovat, bohužel to už bylo pozdě, musíme takhle hrát od první třetiny až do konce.