Mládež

Pavel Rampír: Naše děti z mini a mikro si užily zajímavý podzim plný akcí

Základna těch nejmenších je v klubu HBC Pardubice velmi dobře řízená a daří se jí stále růst. Přinášíme vám tak rozhovor s Pavlem Rampírem z pera Jiřího Voženílka. Více v rozhovoru. Článek je v nezměněné podobě. Jak to v Pardubicích s těmi nejmenšími dělají? A co jim nabízí?

Na konci října jsme uspořádali Halloweenský turnaj, který byl čistě pro naše děti.

Pavle, naše nejmenší kategorie mini a mikro měly zábavný podzim. Jaké akce jste pro děti připravili?

 Myslím, že si naše děti užily zajímavý podzim. Kromě standardních turnajů připravovaných regionálním svazem, kam už běžně vysíláme vždy dva týmy, jsme se zúčastnili i turnajů ve středočeském kraji. Na začátku podzimu náš klub pak připravil pro děti akci Zpátky do školy a hurá na hokejbal, která byla otevřena všem příchozím dětem a kde kromě hokejbalu byl připraven i doprovodný soutěžní program. Děti si mohly prohlédnout některé poháry, které klub ve své bohaté sportovní historii získal a také sadu dresů klubu od těch nejstarších až po současné. Na konci října jsme uspořádali Halloweenský turnaj, který byl čistě pro naše děti. Jelikož v této kategorii máme přes 40 dětí, můžeme si dovolit takovýto turnaj uspořádat. Děti si mohly také zasoutěžit v jiných sportovních disciplínách a spolu s rodiči mohly ochutnat dýňovou polévku nebo halloweenský guláš.

To je plno zajímavých akci. A co vás naopak čeká v zimní přestávce. Předpokládám, že budete hodně využívat “nafukovačku”, chystáte tam třeba nějaký turnaj?

Během zimní části sezóny budeme pravidelně 2x týdně trénovat v “nafukovačce”. Regionální svaz připravil na 3.12. Mikulášský turnaj mikropřípravek, kterého se zúčastnily dva naše týmy. A protože to pro kategorii mikro byl poslední turnaj r. 2023 všichni hráči obdrželi “zlaté” medaile a nutno říci, že všichni z toho byli nadšení.

Kategorie mini si svůj poslední turnaj r. 2023 odehraje 9.12. Jelikož je “nafukovačka” velmi vytížená vlastni turnaj se nám tak uskutečnit nepodaří. Pro děti máme ale připraven Mikulášský trénink za účasti pohádkových bytostí a připravujeme také Vánoční besídku. Protože zimní sezóna pokračuje až do konce února 2024, měla by kategorie mikro sehrát ještě jeden turnaj v lednu příštího roku. V rámci klubu bychom pro děti rádi v době masopustu uspořádali Maškarní rej. Také nevylučujeme, že k nějakému turnaji vyjedeme za hranice regionu.

Covid se negativně podepsal na všech činnostech a u kolektivního sportu obzvláště

Psal jsi, že máte 40 dětí. Je to tedy tak, že se situace okolo náborů oproti pocovidovým letům zlepšila?

Covid se negativně podepsal na všech činnostech a u kolektivního sportu obzvláště. Jsme rádi, že toto období je už za námi a věříme, že se už nic takového opakovat nebude. Situace se určitě zlepšila už jen tím, že skončila všechna covidová omezení. Na velkém počtu dětí ma určitě velkou zásluhu Jirka Kubeš se svým týmem, který pravidelně “náboruje” ve školách a školkách. Jeho každoroční turnaj školek má široký ohlas a velkou účast. Druhým nejsilnějším “náborářem” jsou rodiče a samotné děti. O tom, že děti hrají hokejbal si povídají se svými kamarády a “lákají” je tak k nám do klubu. Není nic neobvyklého, že s námi trénuje i 4-5 dětí z jedné třídy ze školy či školky. Klub jako takový přijímá děti kdykoliv v průběhu roku. Velké náborové akce klub organizuje 2x ročně, se zahájením školního roku a v začátku jarní části sezóny. Klub a také naše realizační týmy malých hokejbalistů se pak snaží i za pomoci klubového merchandisingu zviditelňovat klub i na nehokejbalových akcích, výletech apod. A jednu novinku chystáme i na jaro 2024, kde by nás měli vidět celé Pardubice. Zatím to máme jen v hlavách a bude to takové překvapení.

Když by tedy chtělo nějaké dítko přijít hrát hokejbal, co bude na první trénink potřebovat?

Z hlediska materiálního vybavení nepotřebuje vůbec nic, kromě sportovního oblečení a obuvi. O veškeré hokejbalové vybavení se postará klub, který kompletní hokejbalovou výstroj včetně hokejky může zapůjčit a to na celou první sezónu. Navíc každý nováček má měsíc tréninků na vyzkoušení a teprve po měsíci se stává členem klubu s povinností uhradit členské příspěvky. Pokud navíc kdokoliv z rodičů by měl zájem pořídit svému dítěti hokejbalové vybavení, klub pomůže s výběrem i nákupem tak, aby to bylo pro rodiče výhodné a pro děti správně funkční. Takže nejdůležitější pro každé příchozí dítko je, aby mělo chuť a zájem o sport.

Zdroj článku: HBC Pardubice.